Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai » Dubai Nieuws https://www.allesoverdubai.info Ga je op vakantie naar Dubai? Hier vind je uitgebreide informatie over alles in Dubai en de beste tips voor een geslaagde vakantie of citytrip in Dubai! Tue, 16 Jul 2019 08:57:01 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.3.19 Buslijn vanuit Dubai naar Oman https://www.allesoverdubai.info/buslijn-vanuit-dubai-naar-oman/ https://www.allesoverdubai.info/buslijn-vanuit-dubai-naar-oman/#comments Mon, 04 Feb 2019 14:49:29 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=11739 Het is sinds januari 2019 mogelijk om vanuit Dubai de bus te pakken naar Oman dankzij de dagelijkse busdienst van de Dubai Road and Transport Authority (RTA). In samenwerking met de nationale busdienst van Oman, Mwasalat is het mogelijk om vanuit Dubai in één keer zonder overstap naar Muscat in Oman te reizen met bus […]

Het bericht Buslijn vanuit Dubai naar Oman verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Het is sinds januari 2019 mogelijk om vanuit Dubai de bus te pakken naar Oman dankzij de dagelijkse busdienst van de Dubai Road and Transport Authority (RTA). In samenwerking met de nationale busdienst van Oman, Mwasalat is het mogelijk om vanuit Dubai in één keer zonder overstap naar Muscat in Oman te reizen met bus 201.

Vanuit Dubai kun je op drie verschillende plekken opstappen op de buslijn 201 naar Muscat, bij het Abu Hail metro / bus station (groene lijn), Dubai Airport Terminal 2 en Rashidiya Metro / bus Station (rode lijn). Er vertrekken drie bussen per dag om 07:30 uur, 15:30 uur en 23:00 uur vanaf het Abu Hail Bus Station. De bussen stoppen bij de Airport Terminal 2 om 07:45 uur, 15:45 uur en 23:15 uur en een kwartier later bij het Rashidiya Bus Station. Onderweg naar Oman en terug naar Dubai worden er zeven stops gemaakt bij Shinas, Sohar, Barka, Muscat Airport en de Athiba Bus stations in Muscat.

Tip van onze kant, ga niet op donderdag, en met name niet met de bus van 15:30 en 23:00 uur met de bus richting Oman omdat in Dubai en Oman het weekend op vrijdag begint en er daardoor op donderdagavond veel mensen van Dubai naar Oman of vice versa reizen. Hierdoor is het erg druk bij de grens waardoor de wachttijden langer zijn dan normaal.

Buslijn van Dubai naar Oman

Tickets bus naar Oman

De afstand tussen Dubai centrum en Muscat is ruim 440 kilometer en de busrit duurt gemiddeld tussen de zes en zeven uur bij normale drukte op de weg. De reistijd kan echter ook oplopen naar 8 a 9 uur bij drukte op de weg of drukte bij de grensovergang. Tickets zijn te koop voor slechts 55 dirham per persoon voor een enkele reis, een retourtje kost 90 dirham. Omgerekend is dat slechts 13,50 euro voor de enkele reis en 21 euro voor het retourticket. Ter vergelijking, een vliegticket van Dubai naar Muscat kost al gauw tussen de 100 en 150 euro per retour bij o.a. FlyDubai, Emirates en Oman Air.

Ticketkantoor
De tickets voor de busrit zijn te koop bij het kantoor van Mwasalat (officiële busmaatschappij van Oman) in Dubai maar binnenkort zal het ook mogelijk worden om de busrit te betalen met de NOL card. Het ticket kantoor is te vinden in de wijk Deira / Al Muraqqabat in het oude gedeelte van Dubai op een steenworp afstand van de Deira Clock Tower. De dichtstbijzijnde metrohalte is die van Deira City Center. Zie de Google Maps plattegrond aan het einde van dit bericht voor de exacte locatie of klik hier om Google Maps te openen.

Een busrit van zes tot negen uur lijkt lang, vooral ook omdat je met het vliegtuig binnen een uurtje naar Oman kunt vliegen. Maar als je wilt vliegen moet je ook rekening houden met het feit dat je 2 uur voor je vlucht al aanwezig moet zijn op het vliegveld en het vliegveld van Muscat niet in het centrum van de stad ligt maar op zo’n 15 minuten reizen van het centrum van Muscat. Met het openbaar vervoer doe je er 30 tot 45 minuten over.

Doordat de bussen die tussen Dubai en Oman rijden erg luxe zijn hoef je niet opgevouwen te zitten tijdens de reis. De stoelen zijn luxe met genoeg beenruimte en de bussen zijn bovendien voorzien van gratis Wi-Fi zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen.

Cultuur in Oman

Visum voor Oman

Als je vanuit Dubai naar Oman wilt reizen dien je te beschikken over een visum voor Oman. Vanaf 21 maart 2018 moet iedereen die naar Oman reist via zowel het vliegveld als via de grenspost verplicht vooraf een elektronisch visum voor Oman aanvragen.

Het e-visum is in 2017 al geïntroduceerd maar al die tijd was het nog gewoon mogelijk om bij aankomst bij de grens van Oman of de luchthaven van Oman een “visa on arrival” te regelen. Dat is dus binnenkort verleden tijd en zonder elektronisch visum kom je Oman niet meer binnen. Meer informatie over het visum is te lezen op onze pagina visum voor Oman.

Locatie ticketkantoor in Dubai

Het bericht Buslijn vanuit Dubai naar Oman verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/buslijn-vanuit-dubai-naar-oman/feed/ 0
Nieuw project in Dubai: Downtown Jumeira https://www.allesoverdubai.info/downtown-jumeira/ https://www.allesoverdubai.info/downtown-jumeira/#comments Sun, 03 Feb 2019 09:31:59 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=11721 Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president van de Verenigde Arabische Emiraten en leider van Dubai heeft afgelopen week een nieuw mega project gelanceerd in Dubai: Downtown Burj Jumeira. Het middelpunt van deze nieuwe high-tech wijk wordt een nieuwe mega toren, de Burj Jumeira. Het nieuwe project komt op een steenworp afstand van de […]

Het bericht Nieuw project in Dubai: Downtown Jumeira verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president van de Verenigde Arabische Emiraten en leider van Dubai heeft afgelopen week een nieuw mega project gelanceerd in Dubai: Downtown Burj Jumeira. Het middelpunt van deze nieuwe high-tech wijk wordt een nieuwe mega toren, de Burj Jumeira.

Het nieuwe project komt op een steenworp afstand van de Burj al Arab en de Mall of the Emirates in Al Sufouh. De wijk begint bij de Sheik Zayed Road tegenover de Mall of the Emirates en loopt door tot aan Madinat Jumeirah. In het gebied ligt nu nog de Dubai Police Academy maar deze zal gesloopt gaan worden om ruimte te maken voor de nieuwe wijk.

De bouw van het project is per direct gestart en de eerste opleveringen staan gepland voor 2023. Wanneer de Burj Jumeira toren open gaat voor het publiek is nog niet bekend gemaakt.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Burj Jumeira – wolkenkrabber van 550 meter

Eén van de trekpleister in deze nieuwe wijk wordt de Burj Jumeira, een 550 meter hoge toren welke ver boven de rest van de wolkenkrabbers in de nieuwe wijk zal gaan uitsteken. Maar niet alleen vanwege zijn hoogte zal de Burj Jumeira de aandacht trekken, de toren wordt volledig bedekt met één groot digitaal display waarop beelden geprojecteerd kunnen worden gecombineerd met lasers. Dit hebben we al gezien bij de Burj Khalifa welke dagelijks een licht en beeldshow laat zien, maar de Burj Jumeira beloofd hierin nog een stap verder te gaan met scherpere en spectaculairdere beelden.

Het plein rondom de toren wordt ontworpen op basis van de vingerafdruk van Sheikh Mohammed en zal ruimte gaan bieden voor diverse evenementen en activiteiten. Daarnaast krijgt het plein fonteinen en een terrasvorming openlucht amfitheater welke dankzij interactieve verlichting en het ontwerp geschikt is voor spectaculaire vuurwerkshows.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Uitkijkplatform in de Burj Jumeira

De Burj Jumeira krijgt net zoals diverse andere hoge wolkenkrabbers in Dubai een uitkijkplatform waar je als bezoeker een spectaculair 360 graden uitzicht krijgt over Dubai op onder andere de Burj al Arab, Madinat Jumeirah, de Dubai Marina en Downtown Dubai.

Dit uitkijkplatform zal ook een belangrijke plek gaan worden tijdens onder andere oud en nieuw en andere feesten waar vuurwerk afgestoken zal gaan worden. Vanaf het uitkijkplatform heb je een waanzinnig uitzicht op de vuurwerkshows. In de top van de toren komt de kroon waar ruimte is voor het organiseren van evenementen. Dankzij de nieuwste technologieën kan deze ruimte omgetoverd worden tot één groot interactief display.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Downtown Jumeira

Rondom de Burj Jumeira komen gebieden voor winkels, restaurants en wolkenkrabbers met luxe appartementen en kantoren. Dubai zou Dubai niet zijn als er ook een aantal nieuwe luxe hotels in de wijk worden gebouwd. De gehele wijk wordt voetganger vriendelijk opgezet met veel ruimte voor wandelpaden, groene zones, weelderige parken waar je heerlijk kunt relaxen en waterpartijen.

De wijk krijgt een directe verbinding met het metrostation Sharaf DG door middel van een overdekte voetgangersbrug. Ook wordt de nieuwe wijk door middel van wandelpadden verbonden met Madinat Jumeirah en de Burj al Arab.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Het bericht Nieuw project in Dubai: Downtown Jumeira verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/downtown-jumeira/feed/ 0
KLM Werelddeal Weken 2019: retour Dubai vanaf 397 euro https://www.allesoverdubai.info/klm-werelddeal-weken-voor-397-euro-naar-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/klm-werelddeal-weken-voor-397-euro-naar-dubai/#comments Wed, 09 Jan 2019 13:20:43 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=5097 De Werelddeal Weken zijn weer begonnen bij de KLM. Vanaf 10 januari 2019 kun je profiteren van drie weken lang hoge kortingen op heel veel vliegtickets naar meer dan 100 bestemmingen, waaronder Dubai en Abu Dhabi. Dit is het moment om je volgende reis te boeken! Je boekt je voordelige vliegtickets via de actie website […]

Het bericht KLM Werelddeal Weken 2019: retour Dubai vanaf 397 euro verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De Werelddeal Weken zijn weer begonnen bij de KLM. Vanaf 10 januari 2019 kun je profiteren van drie weken lang hoge kortingen op heel veel vliegtickets naar meer dan 100 bestemmingen, waaronder Dubai en Abu Dhabi. Dit is het moment om je volgende reis te boeken! Je boekt je voordelige vliegtickets via de actie website van de KLM.

Zo kun je nu tijdelijk een retourticket naar Dubai boeken vanaf slechts 397 euro per persoon. Een retourticket naar Abu Dhabi is te boeken vanaf 497 euro per persoon. Deze ticketprijs in inclusief ruimbagage van maximaal 23 kg, eten en drinken aan boord en stoelreservering en alleen geldig bij vertrek vanaf Amsterdam. De prijs is exclusief 10 euro boekingskosten. Verder moet er minimaal 5 nachten tussen de heen- en terugvlucht zitten of een zaterdagnacht en maximaal 1 maand tussen aankomst en vertrek. Annuleren is niet mogelijk en het wijzigen van de tickets kan alleen tegen bijbetaling.

30 euro extra korting bij WTC en vliegtickets.nl

Bovenop de toch al scherpe Werelddeal Weken prijzen geven Vliegtickets en WTC tijdens de kortingsweken van KLM nog eens 30 euro p.p. extra korting bovenop alle KLM Werelddeal Weken bestemmingen. Deze korting geldt enkel op de bestemmingen die meedoen aan de KLM Werelddeal Weken. Deze actie geldt alleen als je besteld via de website van Vliegtickets.nl of de website van WTC.nl.

De KLM werelddeal Weken

Actievoorwaarden Werelddeal Weken

De speciale actieprijzen zijn te boeken tot en met 29 januari 2019. De reisperiodes waarin de laagste ticketprijzen zijn te boeken zijn afhankelijk van de gekozen bestemming. Voor Dubai geldt dat de actie tarieven geldig zijn voor vluchten tussen 10 januari t/m 31 maart 2019 (laagseizoen) of 1 april t/m 15 december 2019 (tussenseizoen, tegen iets hogere tarieven). Het hoogseizoen (8 juli t/m 19 augustus) is uitgesloten van de actieprijzen.

De speciale actietarieven zijn alleen geldig bij vertrek vanaf Amsterdam Schiphol. In het verleden vlogen de tickets de deur uit dus mocht je naar Dubai of Abu Dhabi willen dan is het aan te raden om er snel bij te zijn, want OP=OP! Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, vooral in de vakantieperiode is het aanbod gering en de vraag hoog. De voordelige vliegtickets boeken doe je via de website van de KLM. De prijzen zijn exclusief 10 euro boekingskosten.

Overige bestemmingen

Naast Dubai heeft de KLM nog ruim 100 andere bestemmingen in de aanbieding met hoge kortingen. Zie hieronder een korte opsomming van een aantal beschikbare steden:

 • Curaçao vanaf 469 euro
 • Aruba vanaf 456 euro
 • Havana vanaf 569 euro
 • New York vanaf 329 euro
 • Miami vanaf 444 euro
 • Las Vegas vanaf 498 euro
 • Montreal vanaf 496 euro
 • Vancouver vanaf 525 euro
 • Singapore vanaf 647 euro
 • Kuala Lumpur vanaf 647 euro
 • Hongkong vanaf 649 euro
 • Muscat vanaf 479 euro

Staat je bestemming er hierboven niet tussen? Het volledige overzicht van alle bestemmingen die voordelig zijn tijdens de Werelddeal weken van de KLM bekijk je op speciale Wereld Deal Weken actie pagina.

Transavia - vliegtickets naar Dubai

Sale bij Transavia – Dubai vanaf 258 euro retour

Niet alleen KLM heeft ruim 1 miljoen vliegtickets in de aanbieding gedaan, ook dochteronderneming Transavia stunt volop met vliegtickets. Zo kun je nu tijdelijk heel voordelig een stedentrip maken naar tal van bestemmingen in Europa of voordelig vliegen naar Dubai. Een enkele reis naar Dubai is bij Transavia nu al te boeken vanaf 129 euro per persoon, exclusief bagage en stoelreservering.

De voordelige vliegtickets van Transavia zijn te boeken tot en met 21 januari via de website van Transavia. De voordelige prijzen gelden voor vluchten tussen 14 januari en 30 juni 2019, met uitzondering van de vakantie periodes. Wees er snel bij want OP=OP!

Hieronder hebben wij enkele bestemmingen voor je op een rijtje gezet, kijk voor het complete overzicht van voordelige vliegtickets op de website van Transavia.

Porto vanaf 29 euro p.p.
Praag vanaf 19 euro p.p.
Ibiza vanaf 29 euro p.p.
Nice vanaf 25 euro p.p.
Tenerife vanaf 39 euro p.p.
Marrakech vanaf 49 euro p.p.
Lissabon vanaf 29 euro p.p.
Kopenhagen vanaf 19 euro p.p.
Faro vanaf 25 euro p.p.

De Boeing Dreamliner van KLM

KLM vliegt met de Boeing Dreamliner

Sinds 2016 heeft KLM tien gloednieuwe Boeing Dreamliners in ontvangst genomen en zet dit type toestel onder andere in op de route naar Dubai en Abu Dhabi. De nieuwe Boeing 787 Dreamliner is een hypermodern toestel welke een stuk zuiniger, stiller en comfortabeler is dan de oudere modellen van Boeing zoals de 777 en 747 welke veelal op de verre routes naar Dubai en Azië worden ingezet.

De Dreamliner is één van de meest geavanceerde vliegtuigen van deze tijd en biedt standaard kwaliteit en comfort op topniveau. Zo beschikt het toestel onder andere over grotere ramen voor een beter uitzicht voor alle passagiers en bovendien kunnen de ramen elektronisch dimmen voor een optimale lichtinval of verduistering. De lichten in de cabine kunnen in verschillende standen worden gezet waarmee de ochtend- en avondkleuren kunnen worden gesimuleerd wat helpt bij het reizen naar een andere tijdzone.

Het grootste voordeel van de Dreamliner is het feit dat de motoren 60% stiller zijn geworden waardoor het een stuk rustiger aan boord is geworden. Daarnaast is er een betere luchtdruk aan boord waardoor het lichaam 8% meer zuurstof kan opnemen zodat je een stuk fitter en energieker aankomt op je bestemming. De Dreamliner beschikt over turbulentiesensoren die het effect van turbulentie tijdens de vlucht verminderen waardoor de vlucht een stuk aangenamer wordt.

De stoelen in de economy class beschikken allemaal over een eigen oplader waar je elektronische apparatuur mee kunt opladen zodat je onderweg nooit met een lege accu zit van je tablet of smartphone. De rugleuningen van de stoelen kunnen 40% verder naar achteren en dankzij de wifi aan boord ben je altijd online terwijl je vliegt. In de rugleuning van de stoel voor je bevindt zich in de Economy class een 11-inch touchscreen beeldscherm met een uitgebreid aanbod aan films en TV-programma’s. Je hebt tijdens je vlucht de keuze uit ruim 200 verschillende films zodat je je nooit hoeft te vervelen. In de business class is het scherm nog een stukje groter, 16-inch om precies te zijn. De business class beschikt daarnaast over stoelen die volledig plat kunnen zodat je in een volledig liggende positie kunt gaan slapen.

Het bericht KLM Werelddeal Weken 2019: retour Dubai vanaf 397 euro verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/klm-werelddeal-weken-voor-397-euro-naar-dubai/feed/ 0
Ga met korting naar de Vakantiebeurs 2019! Ontvang nu €5,50 korting per ticket https://www.allesoverdubai.info/korting-vakantiebeurs-2019/ https://www.allesoverdubai.info/korting-vakantiebeurs-2019/#comments Mon, 31 Dec 2018 23:42:47 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=1989 Op donderdag 10 januari 2019 gaat de Vakantiebeurs weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot en met zondag 13 januari 2019 kun je op de Vakantiebeurs leuke ideeën opdoen voor je volgende reis naar bijvoorbeeld Dubai, Abu Dhabi, Azië, Amerika of een stedentrip naar Londen, Rome of Dublin. Als je van plan was om dit jaar naar […]

Het bericht Ga met korting naar de Vakantiebeurs 2019! Ontvang nu €5,50 korting per ticket verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Op donderdag 10 januari 2019 gaat de Vakantiebeurs weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot en met zondag 13 januari 2019 kun je op de Vakantiebeurs leuke ideeën opdoen voor je volgende reis naar bijvoorbeeld Dubai, Abu Dhabi, Azië, Amerika of een stedentrip naar Londen, Rome of Dublin.

Als je van plan was om dit jaar naar de Vakanatiebeurs te gaan dan hebben wij goed nieuws voor je! Dankzij onze speciale kortingscode AWIN2019 krijgen bezoekers van AllesoverDubai.info nu exclusief en tijdelijk 5,50 euro korting per ticket! Dus wacht niet voor het te laat is en bestel nu via de vakantiebeurs website je toegangskaarten voor de Vakantiebeurs 2019.

Let op, de kortingscode is alleen geldig als je  via de vermelde links op onze website je tickets voor de Vakantiebeurs besteld.

Vakantiebeurs 2019

Op de Vakantiebeurs staan honderden reisleiders en locals die jouw volgende vakantiebestemming door en door kennen. Je praat 1-op-1 met ze, dus je hebt alle tijd om hen uit te horen. En zij geven je maar wat graag leuke tips van wat je écht moet zien tijdens je vakantie. Zo krijg je meteen een echte indruk van wat je kunt verwachten als je eenmaal vakantie hebt.

De Vakantiebeurs is natuurlijk ook een leuk dagje uit. Met heel veel leuke activiteiten, exotische muziek en lekker eten kun je alvast de vakantiesfeer opsnuiven en genieten van de vakantievoorpret. Naast informatie doe je op de Vakantiebeurs heel veel inspiratie op, maar vind je op de beursvloer ook heel veel aanbiedingen die exclusief tijdens de Vakantiebeurs gelden.De Vakantiebeurs is de beurs voor liefhebbers van reizen. Op de beurs kun je je laten inspireren bij een van de honderden reisaanbieders op het event, ontdek je nieuwe bestemmingen, praat je met locals en werk je reis bucketlist bij. Maar je kan nog veel meer doen dan je alleen laten informeren; laat je danskunsten zien en doe mee met traditionele dansen, proef heerlijke lokale delicatessen, test je uithoudingsvermogen tijdens het suppen en het beklimmen van een rotswand. Dit is niet alles, er is nog veel meer te doen, ervaren en te beleven. Waan je in Zuid-Afrika, in de jungle van Oeganda en Azië. Wandel van Frankrijk naar Portugal en Italië. Het kan allemaal op de Vakantiebeurs. Maak jouw rondje rondom de wereld en voel je alsof je al op je volgende vakantiebestemming bent aangekomen.

Op de Vakantiebeurs vind je honderden exposanten, leuke activiteiten en nieuws op het gebied van vakantie, cruisen, stedentrips, verre reizen, outdoor en kamperen. Je kunt je op de beurs onder andere laten informeren over de mooiste uiteenlopende reizen en verre bestemmingen of steden dichtbij huis. Je ontdekt op de beursvloer prachtige locaties en je kan er volop inspiratie opdoen, lekkere culinaire hapjes proeven en je laten verrassen door locals, dans en muziek en nog veel meer. Speciaal voor solo travellers is er dit jaar ‘Vakantiebeurs goes solo’: vind je nieuwe reispartner bij het meetingpoint of tijdens de speciale culinaire route.

Ga met korting naar de vakantiebeurs 2019

Wil je graag naar de vakantiebeurs maar heb je nog geen tickets? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben namelijk een leuke korting voor bezoekers van AllesoverDubai.info. Als je via deze link online je kaarten bestelt betaalt je slechts 9,50 euro per kaartje i.p.v. 15,- euro. Dat is een korting van maar liefst 2 euro per persoon. Ga naar de Vakantiebeurs website via deze link en de kortingscode wordt automatisch voor je ingevuld en je korting wordt direct verrekend in de ticketprijs. Afrekenen kan veilig en snel met iDeal of creditcard.

Deze actiecode voor de Vakantiebeurs is geldig tot en met het begin van de Vakantiebeurs op donderdag 10 januari 2019. Tussen 10 en 14 januari krijg je met de actiecode AWIN2019 slechts 2 euro korting per ticket. Eerder bestellen geeft je dus meer korting! Een bijkomend voordeel is dat je niet in een lange rij bij de kassa hoeft te staan, maar zó door de hekjes mag. Naast een korting van 5,50 euro per toegangskaartje maak je ook nog eens kans op een vliegreis t.w.v. €1.000,- voor twee personen naar een Isropa bestemming naar keuze.

Data en tijden Vakantiebeurs 2019

De Vakantiebeurs vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari 2019 van 10:00 tot 17:30 uur. Zaterdag 13 januari is de beurs geopend tot 20:00 uur zodat je na je drukke zaterdag nog snel even langs kunt gaan tijdens de “Night at the Vakantiebeurs”. Er is op zaterdagavond een programma vol activiteiten, eten, drinken en multi-cultureel entertainment in de centrale Experiencehal (hal 9).

Wil je gelijk kaartjes voor de Vakantiebeurs boeken? Klik op deze link om je toegangskaarten voor de Vakantiebeurs met voordeel online te bestellen. Vergeet niet om de kortingscode AWIN2019 in te vullen voor die 5,50 euro korting per ticket!

Win een vliegreis t.w.v. 1000 euro

Bij aankoop van je ticket(s) krijgt je een reischeque die goed is voor €50,- korting op je volgende Isropa vakantie van ons cadeau. Daarnaast maakt je automatisch kans op een vliegreis t.w.v. €1.000,- voor twee personen naar een Isropa bestemming naar keuze. Deze actie geldt tot 24 december, bestel dus nu je ticket om kans te maken! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is hier jouw tickets bestellen voor de Vakantiebeurs 2019. Dus wacht niet langer en bestel je tickets in de voorverkoop.

Koop je Vakantiebeurs tickets met korting >>

Het bericht Ga met korting naar de Vakantiebeurs 2019! Ontvang nu €5,50 korting per ticket verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/korting-vakantiebeurs-2019/feed/ 0
Unieke “water” lichtshow te bewonderen in Dubai https://www.allesoverdubai.info/unieke-water-lichtshow-te-bewonderen-in-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/unieke-water-lichtshow-te-bewonderen-in-dubai/#comments Thu, 08 Nov 2018 14:21:31 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=10526 Op zondag 11 november opent de tijdelijke kunst expositie van Jameel Arts Centre in het nieuwe Jaddaf Waterfront project in Dubai. Om dat te vieren is er tijdelijk een wereldberoemde en unieke lichtshow te zien bij het kunstcentrum bij de Dubai Creek. De lichtshow genaamd “Waterlicht” is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde en […]

Het bericht Unieke “water” lichtshow te bewonderen in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Op zondag 11 november opent de tijdelijke kunst expositie van Jameel Arts Centre in het nieuwe Jaddaf Waterfront project in Dubai. Om dat te vieren is er tijdelijk een wereldberoemde en unieke lichtshow te zien bij het kunstcentrum bij de Dubai Creek. De lichtshow genaamd “Waterlicht” is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde en gebruikt een innovatief systeem van LED’s en lenzen om een unieke laag van licht te creëren die continue veranderd. Hierdoor lijkt het alsof je onder water loopt.

De Nederlandse kunstenaar heeft de show onder andere gecreëerd om meer bewustwording te creëren voor het feit dat de zeespiegel al jaren aan het stijgen is. De Waterlicht show komt je misschien bekend voor aangezien de show enkele jaren geleden ook enige tijd op het Museumplein in Amsterdam te zien was. Naast Amsterdam is de show ook te zien geweest op kunst exposities in onder andere Parijs, Madrid, Londen en het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York.

Tijd en locatie

Als je de Waterlicht show wilt bekijken dan moet je er snel bij zijn omdat de show slechts drie dagen te bewonderen is in Dubai. De Waterlicht show is voor het eerst te zien op zondag 11 november tussen 19:00 en 22:00 uur, hierna kun je de show nog bekijken op donderdag 15 en vrijdag 16 november tussen 19:00 en 22:00 uur. De show is te bekijken bij het Jaddaf Waterfront Sculpture Park in het Jameel Arts Centre.

De show is gratis te bekijken, maar door de verwachte drukte is het wel verplicht om je online te registeren om zo een plek te bemachtigen. Je kunt je gratis registreren op de website van Jameel Arts Centre: https://jameelartscentre.org/whats-on/waterlicht/

Het bericht Unieke “water” lichtshow te bewonderen in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/unieke-water-lichtshow-te-bewonderen-in-dubai/feed/ 0
Gordon Ramsay opent tweede restaurant in Dubai https://www.allesoverdubai.info/gordon-ramsay-opent-2e-restaurant-in-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/gordon-ramsay-opent-2e-restaurant-in-dubai/#comments Mon, 05 Nov 2018 19:14:42 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=10475 De bekende Engelse kok en televisie persoonlijkheid Gorden Ramsay opent binnenkort een nieuw restaurant in Dubai op het gloednieuwe Bluewaters Island. Het nieuwe restaurant van de Michelin sterren kok in Dubai wordt de 2e vestiging van zijn Hell’s Kitchen restaurant concept waarvan de eerste vestiging in Las Vegas is te vinden. Net zoals zijn restaurant […]

Het bericht Gordon Ramsay opent tweede restaurant in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De bekende Engelse kok en televisie persoonlijkheid Gorden Ramsay opent binnenkort een nieuw restaurant in Dubai op het gloednieuwe Bluewaters Island. Het nieuwe restaurant van de Michelin sterren kok in Dubai wordt de 2e vestiging van zijn Hell’s Kitchen restaurant concept waarvan de eerste vestiging in Las Vegas is te vinden. Net zoals zijn restaurant in Las Vegas zal ook de vestiging in Dubai te vinden zijn in een Caesars Palace hotel.

Het Caesars Palace Hotel in Dubai is te vinden op het Bluewaters Island voor de kust van de Dubai Marina. Naast het Caesars Palace Hotel vind je hier ook de Ain Dubai, na de opening in 2019 zal dit reuzenrad het grootste reuzenrad van de wereld worden met een hoogte van maar liefst 210 meter.


Tweede restaurant voor Ramsay in Dubai

Hell’s Kitchen wordt het tweede restaurant van Gordon Ramsay in Dubai in korte tijd. Onlangs opende de bekende TV kok het restaurant Bread Street Kitchen in Atlantis The Palm op het Palm Jumeirah eiland. De exacte openingsdatum voor Hell’s Kitchen in Dubai is nog niet bekend gemaakt, maar in zijn Instagram bericht heeft Gordon Ramsay het over zeer zeer binnenkort. Aangezien de hotels en resorts van Caesars Palace in Dubai in november en december openen gokken wij dat het nieuwe restaurant van Gordon Ramsay ook in deze periode zijn deuren zal openen.

Caesar's Palace in Dubai

Caesars Palace Dubai

Caesars Palace heeft gisteren wel de openingsdatums bekend gemaakt van de twee beach resorts en de beach club van het nieuwe hotel op het Bluewaters Island. Cove Beach, welke voorheen in het Jumeirah Beach Hotel te vinden was, opend de deuren voor het eerst op 9 november, terwijl de twee luxe resorts van Caesars Palace Bluewaters Dubai en The Residences at Caesars Palace Bluewaters Dubai de eerste gasten op 15 november ontvangen. De opening van het Caesars Resort Bluewaters Dubai volgt in december.

In de resorts van Caesars Palace komen diverse restaurants waarvan de meeste namen bekend zullen klinken voor bezoekers die al in het Caesars hotel in Las Vegas zijn geweest. Onder andere Bacchanal Buffet, het zwembad bar en grill restaurant The Sandbar en het Mediteraanse / Arabische restaurant Cleo’s Table zullen te vinden zijn in de hotels van Caesars Palace in Dubai. Ook de bekende patisserie The Piazza krijgt een eigen vestiging in de Caesars resorts op het Bluewaters Island in Dubai.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe resorts van Caesars Palace in Dubai op de website van de hotelketen.

Het bericht Gordon Ramsay opent tweede restaurant in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/gordon-ramsay-opent-2e-restaurant-in-dubai/feed/ 0
Een replica van de Titanic komt naar Dubai toe https://www.allesoverdubai.info/replica-titanic-komt-naar-dubai-toe/ https://www.allesoverdubai.info/replica-titanic-komt-naar-dubai-toe/#comments Thu, 25 Oct 2018 06:56:21 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=10352 De Titanic komt binnen enkele jaren naar Dubai toe. Niet de echte want die is immers gezonken na een aanvaring met een ijsschots, maar een replica welke momenteel in China wordt gebouwd en de naam Titanic II zal krijgen. Het plan van de Titanic replica komt van de Australische miljonair en zakenman Clive Palmer die […]

Het bericht Een replica van de Titanic komt naar Dubai toe verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De Titanic komt binnen enkele jaren naar Dubai toe. Niet de echte want die is immers gezonken na een aanvaring met een ijsschots, maar een replica welke momenteel in China wordt gebouwd en de naam Titanic II zal krijgen. Het plan van de Titanic replica komt van de Australische miljonair en zakenman Clive Palmer die het plan in 2012 aankondigde. Oorspronkelijk moest het iconische schip zijn eerste vaart in 2018 al gaan maken, maar door een financieel conflict tussen de bedenker van het project en de Chinese werf waar het schip gebouwd werd heeft het project de nodige jaren vertraging opgelopen.

Nu het financiële conflict tussen beide partijen zo goed als over is en het Chinese bedrijf 150 miljoen dollar moet betalen aan bedenker Clive Palmer van het project is het project weer uit de ijskast gehaald. Deze week kondigde Clive aan dat zijn cruise bedrijf Blue Star Line hopelijk in 2022 kan gaan starten met cruises met het iconische schip.

De Titanic II - replica van de Titanic

Eerste cruise naar Dubai

De bedoeling is dat de replica van het schip de originele route van de Titanic gaat varen tussen het Britse Southampton en New York. Men hoopt 110 jaar na de fatale eerste reis van de Titanic te kunnen starten met de cruises met de replica Titanic. De allereerste reis van de replica staat gepland voor 2022 van Singapore naar Dubai en vervolgens van Dubai naar Southampton. Naast de wekelijkse route tussen Southampton en New York gaat het schip ook wereldwijde cruises maken waarbij Dubai een vaste aanlegplaats moet gaan worden.

De Titanic II moet er precies zo uit gaan zien als zijn beroemde voorganger compleet met het indrukwekkende trappenhuis en historisch interieur. In totaal krijgt de Titanic II negen verschillende dekken met ruimte voor 2435 passagiers. Het enige verschil tussen de oude en de nieuwe Titanic is dat de Titanic II vier meter breder zal worden dan het origineel om aan de moderne veiligheidseisen te kunnen voldoen. En de Titanic II zal in tegenstelling tot de originele Titanic wel worden voorzien van voldoende reddingsboten voor het geval het fout gaat.

In de onderstaande video is te zien hoe de moderne versie van de Titanic eruit moet komen te zien.

Het bericht Een replica van de Titanic komt naar Dubai toe verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/replica-titanic-komt-naar-dubai-toe/feed/ 0
Toestemming nodig om medicijnen met verdovende middelen naar Dubai mee te nemen https://www.allesoverdubai.info/vanaf-nu-toestemming-nodig-om-medicijnen-naar-dubai-mee-nemen/ https://www.allesoverdubai.info/vanaf-nu-toestemming-nodig-om-medicijnen-naar-dubai-mee-nemen/#comments Thu, 18 Oct 2018 11:55:30 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=10261 Belangrijk nieuws voor toeristen die de komende maanden op vakantie gaan naar Dubai. Er is op maandag 15 oktober 2018 en 28 oktober 2018 een wijziging in de douane regels gepresenteerd waardoor het noodzakelijk is om vanaf nu vooraf goedkeuring te krijgen van het ministerie van volksgezondheid in Dubai om medicijnen naar Dubai mee te […]

Het bericht Toestemming nodig om medicijnen met verdovende middelen naar Dubai mee te nemen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Belangrijk nieuws voor toeristen die de komende maanden op vakantie gaan naar Dubai. Er is op maandag 15 oktober 2018 en 28 oktober 2018 een wijziging in de douane regels gepresenteerd waardoor het noodzakelijk is om vanaf nu vooraf goedkeuring te krijgen van het ministerie van volksgezondheid in Dubai om medicijnen naar Dubai mee te kunnen nemen welke verdovende middelen en/of psychotrope middelen bevatten. Klik hier voor de complete lijst van stoffen waarvoor de toestemming nodig is, staat het ingredient niet op deze lijst? Dan is er geen toestemming nodig en kun je de medicijnen meenemen naar Dubai.

Gelukkig is het aanvragen van de toestemming vrij eenvoudig te regelen via een online formulier en is het bovendien gratis. Klik hier om naar de pagina te gaan met meer informatie en de link naar het aanvraagformulier. De link naar het aanvraagformulier is te vinden bij de button “Go to the e-services”. Of klik hier om direct naar de E-services pagina te gaan waar je eerst een account aan moet maken voordat je de aanvraag kunt doen. Een handleiding voor de E-services pagina is te vinden op deze link.

Iedereen die medicijnen met verdovende middelen welke door een dokter zijn voorgeschreven mee moet nemen tijdens zijn of haar vakantie in Dubai dient te beschikken over een doktersvoorschrift, een medisch rapport / medicijnen paspoort (EMP Europees Medisch Paspoort. Het EMP is in elf Europese talen opgesteld) en een geldig paspoort. Deze documenten of een kopie hiervan, dienen samen met een aantal andere gegevens opgestuurd te worden via het online aanvraagformulier op de website van het Ministry of Health and Prevention (MoHAP).


Nadat je de aanvraag hebt verstuurd naar het ministerie van volksgezondheid zal het worden beoordeeld door één van de speciaal aangewezen ambtenaren en krijg je binnen één dag bericht of je aanvraag is goedgekeurd of niet. Vervolgens dien je bij aankomst in Dubai je medicijnen door een inspecteur te laten controleren.

Geneesmiddelen met verdovende middelen die niet aan de vereisten voldoet of niet vooraf zijn aangevraagd worden op de luchthaven van Dubai in beslag genomen. Er zullen voorlopig geen boetes of straffen worden uitgedeeld hiervoor, alleen de medicijnen zullen in beslag worden genomen. Het is toegestaan om voor maximaal 30 dagen aan medicijnen mee te nemen tijdens je bezoek aan Dubai.

Kijk voor alle informatie over deze nieuwe medicijnen regels en de lijst met medicijnen / ingrediënten waarvoor toestemming nodig is op deze pagina of de informatie pagina van het ministerie van volksgezondheid. Meer informatie over medicijnen en de douane regels in Dubai lees je op onze pagina “Medicijnen in Dubai“.

Vragen naar aanleiding van deze wijziging?

Als je vragen hebt over je medicijnen naar aanleiding van deze wijziging dan raden wij je aan om contact op te nemen met de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten (klik hier voor de contactgegevens) het consulaat in Dubai of Abu Dhabi, het ministerie van volksgezondheid in Dubai, je eigen dokter, apotheek of het reisbureau / reisagent.

Hou er s.v.p. rekening mee dat wij enkel een tourisme website zijn en je hierdoor niet verder kunnen helpen bij specifieke vragen over het meenemen van bepaalde medicijnen naar Dubai of de Verenigde Arabische Emiraten.

Het bericht Toestemming nodig om medicijnen met verdovende middelen naar Dubai mee te nemen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/vanaf-nu-toestemming-nodig-om-medicijnen-naar-dubai-mee-nemen/feed/ 0
Dubai Expo 2020 https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/#comments Tue, 25 Sep 2018 20:23:57 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=558 In 2020 organiseert Dubai als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. De wereldtentoonstelling Dubai Expo 2020, welke internationaal beter bekend staat als de World Expo, zal plaatsvinden tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 op een speciaal voor de Expo 2020 gebouwd complex. Tijdens de Dubai Expo kunnen de deelnemende landen […]

Het bericht Dubai Expo 2020 verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
In 2020 organiseert Dubai als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. De wereldtentoonstelling Dubai Expo 2020, welke internationaal beter bekend staat als de World Expo, zal plaatsvinden tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 op een speciaal voor de Expo 2020 gebouwd complex. Tijdens de Dubai Expo kunnen de deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zich profileren op het gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel.

Deelnemers Dubai Expo 2020

In totaal zullen er tijdens de Expo 2020 meer dan 200 landen en organisaties deelnemen aan de wereldtentoonstelling waarbij niet alleen de landen zelf maar ook bedrijven uit die landen zich in de kijker kunnen zetten. Het thema van de Expo 2020 in Dubai is “Connecting minds, creating the future” waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten. Deze slogan wordt ondersteund door de drie thema’s mobiliteit, kansen en duurzaamheid. De Expo 2020 in Dubai zal ook de eerste wereldtentoonstelling worden met een groene voetafdruk en zo klimaat neutraal mogelijk worden gebouwd.

Dubai Expo 2020

Nederlandse paviljoen op de Expo 2020 in Dubai

Naast de landen zijn er ook ruim 280 persbureaus aanwezig op de Expo welke voor de nodige media aandacht zullen gaan zorgen. Uiteraard is ook Nederland vertegenwoordigd op de Expo 2020 in Dubai met een revolutionair paviljoen. Na een Europese aanbesteding is het winnende ontwerp gekomen van V8 Architects welke samen met consortiumleden Expomobilia, Kossmann.dejong en Witteveen+Bos. De keuze volgde uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hadden ingeschreven.

Het paviljoen van Nederland zal zich onderscheiden op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen zal gaan bestaan uit een circulaire klimaatinstallatie welke naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema ‘Uniting water, energy & food’. Het paviljoen zal zo ontworpen en gebouwd gaan worden zodat het na de Expo in Dubai afgebroken kan worden en eenvoudig hergebruikt kan gaan worden.

Indien je als bedrijft wilt deelnemen aan de Expo 2020 en aanwezig wilt zijn op het Nederlandse complex dan kun je kijken op dutchdubai.com voor meer informatie hierover. Ook zijn alle contactgegevens van het officiële Nederlandse paviljoen hier te vinden.

Naast Nederland hebben de volgende landen aangegeven aanwezig te zijn tijdens de Expo 2020 in Dubai:
Albanië
Algerije
Angola
Argentinië
Australië
Azerbeidzjan
Oostenrijk
Bahamas
Bahrein
Wit-Rusland
België
Bhutan
Bulgarije
Burkina Faso
Bangladesh
Brunei
Brazilië
Canada
Cambodja
Kaapverdië
Centraal Afrikaanse Republiek
Chili
China
Colombia
Cuba
Cyprus
Tsjechische Republiek
Congo
Democratische Republiek Congo
Denemarken
Dominicaanse Republiek
Djibouti
Ecuador
Egypte
Estland
Ethiopië
Frankrijk
Fiji
Finland
Griekenland
Grenada
Guinea
Duitsland
Hong Kong
Hongarije
Indië
Indonesië
Israël
Italië
Iran
Irak
IJsland
Ierland
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kosovo
Koeweit
Kirgizië
Laos
Lesotho
Libanon
Liberia
Litouwen
Luxemburg
Letland
Macau
Marshall eilanden
Maleisië
Mauritius
Monaco
Mongolië
Marokko
Myanmar
Mexico
Mozambique
Nauru
Nederland
Nepal
Nigeria
Nieuw Zeeland
Noord Korea
Noorwegen
Oman
Pakistan
Filippijnen
Polen
Portugal
Peru
Panama
Katar
Rusland
Roemenië
Rwanda
Senegal
Singapore
Sierra Leone
Slovenië
Solomon eilanden
Somalië
Spanje
Saint Kitts en Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Saoedi-Arabië
Zuid-Korea
Zweden
Zwitserland
Zuid-Afrika
Soedan
San Marino
Sri Lanka
Taiwan
Thailand
Tunesië
Tuvalu
Timor-Leste
Turkije
Turkmenistan
Tadzjikistan
Tanzania
Oekraïne
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oeganda

Locatie van de Dubai Expo 2020

Locatie Expo 2020 Dubai

De wereldtentoonstelling in Dubai zal plaatsvinden op een 438 hectare groot gebied welke tussen Dubai en Abu Dhabi ligt, tegen de westelijke grens van Dubai vlakbij het Al Maktoum International Airport.

Het ontwerp van de Expo is gemaakt door het Amerikaanse architectenbureau HOK waarbij een groot plein genaamd Al Wasl, wat Arabisch is voor de verbinding, centraal staat. Dit centrale plein wordt omringd door drie grote gebouwen waarin de paviljoens van de landen zijn te vinden. De drie gebouwen hebben elk een eigen thema, , namelijk het Mobility District, Opportunity district en het Sustainability District. Daarnaast is er een Expo Village, een winkelcentrum, een speeltuin voor kinderen en een station te vinden op het terrein van de Expo 2020 in Dubai.

Ieder land is vrij om hun eigen paviljoen vorm te geven, zo heeft Finland de inspiratie voor hun paviljoen gehaald uit sneeuw wat terugkomt in de witte kleur van het pand. Het paviljoen van Brazilië is geïnspireerd op de Rio Negro rivier welke deel uitmaakt van het Amazone gebied. Het paviljoen van Oostenrijk beloofd bijzonder te worden dankzij de 9000 jaar oude bouwtechniek van zand en klei en in het paviljoen van Polen zullen duizenden vogels van papier boven de hoofden van de bezoekers zweven.

Dubai Expo 2020

Tickets Dubai Expo 2020

Wil je de Dubai Expo 2020 wereldtentoonstelling in Dubai gaan bezoeken in 2020? Dan heb je een ticket nodig. Je kunt kiezen uit een ticket voor 1 dag of een ticket welke 3 dagen toegang geeft tot de Expo 2020. Met een ticket kun je de Expo bezoeken van 10 uur in de morgen tot 1 uur ‘s nachts, in het weekend is de Expo zelfs tot twee uur ‘s nachts geopend. Dagelijks zijn er onder andere 60 live shows te bewonderen, diverse optredens van wereldberoemde artiesten en parades bij de diverse stands op het Expo terrein.

Het ticket van 1 dag kost 120 AED voor volwassenen, voor kinderen tussen de 5 tot 17 jaar en studenten geldt een korting van 50%. Kinderen onder de 5 jaar, gehandicapten en 65+ mogen gratis naar binnen. Het 3-daagse ticket kost 260 AED per persoon. Er komen ook ticket in de verkoop welke een week, maand of seizoen toegang geven tot de Expo 2020, prijzen hiervan worden in oktober 2019 bekend gemaakt. De tickets kunnen aangeschaft worden via de website van Expo 2020 vanaf april 2020.

Dubai Expo 2020

De verkiezing van de Expo

In totaal waren er vijf landen in de race voor de organisatie van de 35e wereld tentoonstelling. Uiteindelijk kreeg Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten de voorkeur boven het Russische Jekaterinenburg, nadat eerder het Turkse Izmir en het Braziliaanse São Paulo waren afgevallen als kanshebbers voor de Expo 2020 en Ayutthaya in Thailand tijdens een algemene vergadering van de lijst werd gehaald in verband met het ontbreken van garanties van de Thaise overheid.

Dubai kreeg tijdens de 154e algemene vergadering op 26 en 27 november 2013 de voorkeur van 116 van de 164 stemmende leden van het Bureau International des Expositions. Dubai is dankzij de toekenning van de Expo de eerste stad in het Midden-Oosten die een wereldtentoonstelling mag organiseren. Autoriteiten in Dubai verwachten binnen 2015 en 2021 zeventien miljard euro aan investeringen binnen te halen door het evenement, schrijft persbureau AP. De kosten worden geschat op iets meer zes miljard euro.

Dubai Expo 2020

In 2015, tijdens de vorige universele wereldtentoonstelling, was Milaan de gastheer van de Expo. De Expo daarvoor vond plaats in de Chinese stad Shanghai. Naast universele wereldtentoonstellingen worden er ook gespecialiseerde wereldtentoonstellingen georganiseerd. Daarvan was de laatste die in het Zuid-Koreaanse Yeosu in 2012, met als onderwerp oceanen. De universele wereldtentoonstelling is echter al lang niet meer zo populair als evenementen als het WK voetbal of de Olympische Spelen, maar het blijft een kans voor landen om zichzelf aan miljoenen mensen ter wereld te laten zien. Soms wordt er speciaal voor het evenement een bouwwerk gemaakt, denk aan het Atomium in Brussel of de Eiffeltoren in Parijs.

De Expo brengt een hoop werkgelegenheid naar Dubai toe. De verwachting is dat door de komst van de Expo 2020 er tussen 2013 en 2021 ruim 275.000 banen in Dubai bijkomen, waarvoor rond de 40% in het toerisme. In totaal wordt er rond de 25 miljard dirham (omgerekend rond de 5 miljard euro) in de Expo 2020 in Dubai geïnvesteerd. Van deze 25 miljard dirham is er ongeveer 7 miljard nodig voor de voorbereiding van de wereldtentoonstelling. Men verwacht gedurende de wereldtentoonstelling ongeveer 25 miljoen bezoekers te ontvangen, wat neerkomt op iets meer dan 175.000 bezoekers per dag.

Het bericht Dubai Expo 2020 verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/feed/ 0
Maak een tussenstop in Dubai tijdens je vakantie naar Vietnam https://www.allesoverdubai.info/visum-vietnam/ https://www.allesoverdubai.info/visum-vietnam/#comments Mon, 10 Sep 2018 09:07:29 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=10095 Ga je op vakantie naar Azië en vlieg je met Emirates naar bijvoorbeeld Hanoi in Vietnam? Combineer dan je reis naar Vietnam met een korte stedentrip in Dubai. Met Emirates kun je eenvoudig een korte tussenstop maken in Dubai waarbij je één, twee of meer overnachtingen in een hotel in Dubai bij kunt boeken tijdens […]

Het bericht Maak een tussenstop in Dubai tijdens je vakantie naar Vietnam verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Ga je op vakantie naar Azië en vlieg je met Emirates naar bijvoorbeeld Hanoi in Vietnam? Combineer dan je reis naar Vietnam met een korte stedentrip in Dubai. Met Emirates kun je eenvoudig een korte tussenstop maken in Dubai waarbij je één, twee of meer overnachtingen in een hotel in Dubai bij kunt boeken tijdens je vliegreis naar Vietnam.

Als je met Emirates vliegt moet je altijd al overstappen in Dubai voor je aansluitende vlucht naar je eindbestemming in Azië omdat Dubai de hub is van vliegtuigmaatschappij Emirates. Dus dat is een prima moment om niet een paar uur op het vliegveld van Dubai te moeten wachten, maar Dubai te gaan ontdekken tijdens een korte stedentrip van één of enkele dagen. Wil je op vakantie naar Vietnam? Dan moet je een visum voor Vietnam aanvragen. Gelukkig is dit dankzij het internet heel eenvoudig en binnen maximaal vijf minuten geregeld.

Hoogtepunten Vietnam

Door het combineren van een stedentrip in Dubai met een vakantie door het schitterende Aziatische land Vietnam zie je niet alleen alle hoogtepunten van Dubai waaronder het hoogste gebouw van de wereld, het enorme winkelcentrum van de Dubai Mall met het grootste aquarium van de wereld en de glitter en glamour van het luxe Dubai, maar je ziet ook alle hoogtepunten van Vietnam. En hoogtepunten heeft Vietnam genoeg! Het land is niet voor niets de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de populairste en snelst groeiende bestemmingen in Azië.

Vietnam telt vele authentieke steden waaronder Hue en Hoi An, heeft een voortreffelijke keuken en staat vol met indrukwekkende tempels. Daarnaast beschikt het land over schitterende natuur met watervallen, jungle en indrukwekkende bergen. Absolute hoogtepunten van het land zijn de prachtige groene rijstvelden van Sapa in het noorden van Vietnam en Halong Bay iets ten noordoosten van de hoofdstad Hanoi. Bovendien is Vietnam een heel veilig land om rond te reizen en is de bevolking heel aardig tegen toeristen en willen ze maar al te graag helpen mocht je iets willen weten. Kijk ook niet raar op als je opeens door een Vietnamees uitgenodigd wordt in zijn of haar huis voor een kopje koffie of thee.

Hoi An in Vietnam

Rondreis door Vietnam

De meeste mensen die kiezen voor een vakantie naar Vietnam of een backpacktrip door Vietnam maken de route van het zuiden naar het noorden van Ho Chi Minh City naar Hanoi of precies andersom waarbij je start in Hanoi en door Vietnam reist met als eindpunt Ho Chi Minh City, ook wel bekend als Saigon. Doordat Vietnam een heel smal land is en Hanoi aan de ene kant van het land ligt en Ho Chi Minh City aan de andere kant en beide steden over een internationaal vliegveld beschikken is deze route erg populair bij reizigers die Vietnam bezoeken.

Voor de bovenstaande route kun je het beste 3 tot 4 weken uittrekken zodat je niets in Vietnam hoeft te missen. Het maakt overigens niet uit of je van bovenin Vietnam naar onderin het land reist of juist andersom, je komt altijd langs alle hoogtepunten van het land.

Vietnam is ruim negen keer groter dan Nederland en alle hoogtepunten van het land opnoemen is daarom ook onbegonnen werk. Daarom hebben wij de vijf hoogtepunten van Vietnam voor je op een rijtje gezet welke je zeker niet mag missen tijdens je rondreis door Vietnam. Maar tijdens je reis zul je nog veel vaker versteld staan van de schitterende natuur en de overige pracht en praal van Vietnam.

sapa-vietnam

De rijstvelden van Sapa
Een kleine 350 kilometer ten Noordwesten van Hanoi, vlakbij de grens met China in de provincie Lai Cai, liggen de prachtige rijstvelden van Sapa. Deze regio staat bekend om de honderden rijstvelden die als ware kunstwerken op de hellingen van de bergen zijn gebouwd en onderhouden worden door de Hmong bevolking. Deze Hmong bevolking is al jaren een minderheid in Vietnam en kenmerkt zich onder andere door de bijzondere kledingdracht en de authentieke landbouwtechnieken.

De beste manier om de rijstvelden in Sapa te ontdekken is via een speciale wandeltocht waarbij je met een lokale Hmong gids letterlijk door de rijstvelden heen loopt. Voor de ultieme ervaring kies je een wandeltocht inclusief een homestay waarbij je tijdens de overnachting blijft slapen in een huis van de lokale bevolking. Vanuit Hanoi kun je eenvoudig met de bus of trein naar Sapa reizen. Er gaat zelfs een nachttrein die je, terwijl je ligt te slapen, naar Sapa brengt. Vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan Luckydaisy’s Buffalo House, een lokaal café opgericht door een Nederlander waar je o.a. warme chocolademelk kunt halen.

De Ha Long Bay in Vietnam

Halong Bay
Wie Vietnam zegt, zegt Halong Bay. Deze prachtige baai in het noordwesten van Vietnam is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van het land. De Halong Bay ligt in de golf van Tonkin en bestaat uit ruim 1600 eilandjes van kalsteen die soms honderden meters boven de zee uitsteken. Om de werkelijke schoonheid van Halong Bay te kunnen ervaren moet je een boottocht door de baai boeken waarbij je met een traditionele boot langs de vele eilandjes vaart en de kans krijgt om te zwemmen en kanoën in de baai.

Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten op de boot, op die manier ervaar je het schitterende landschap van dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat het allerbeste.
Een uur voordat de zon onder gaat worden de ankers van het schip los gelaten en kun je midden in de Halong Bay genieten van de magische zonsondergang en het spectaculaire uitzicht over de vele rotsen die uit de zee steken.

Markt in Hanoi

Hanoi
Tijdens je vakantie in Vietnam mag je natuurlijk de hoofdstad van het land, Hanoi, niet overslaan. In Hanoi kun je onder andere wandelen door de 600 jaar oude straten in het Old Quarter of ga op ontdekking uit en bewonderen de unieke Franse architectuur die je overal in de stad terug ziet komen. Als je in Hanoi rondloopt zul je ook versteld staan van de verkeershectiek in de stad, overal waar je kijkt zie je fietsen, auto’s en scooters rijden. Torenhoge stapels met pakketjes op de bagagedrager is hier eerder regel dan uitzondering en soms zie je de meest bizarre taferelen voorbij komen van levende varkens achterop de fiets tot zes mensen op één scooter. In Hanoi kan het allemaal!

Als je gek bent op Aziatisch eten dan moet je zeker de voortreffelijke keuken van Hanoi gaat ontdekken tijdens een diner in één van de vele restaurants. Of koop je eten bij één van de vele streetfood kraampjes op straat. Ben je gek op bier? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de bierstraat van Bia Hoi waar je het goedkoopste bier van de wereld kunt vinden en gezellig tussen de Vietnamezen en toeristen op een klein stoeltje je biertje kunt opdrinken.

Verder kun je in Hanoi het mausoleum van de grote leider van Vietnam, Ho Chi Minh gaan bezoeken waar de leider ligt opgebaard. Hou er wel rekening mee dat je hier vaak een lange tijd in de rij moet wachten omdat er nog steeds honderden Vietnamezen zijn die de laatste eer willen betuigen aan hun grote leider.

Hoi An in Vietnam

Hoi An
Ongeveer in het midden van Vietnam, direct aan de kust, ligt het authentieke stadje Hoi An. Hier vind je alles wat je tijdens een vakantie nodig hebt, kilometers lange zandstranden waar je heerlijk van de zon kunt genieten, gezellige kroegjes vol met backpackers en toeristen, knusse winkelstraatjes en een breed aanbod van restaurants. En vergeet vooral het historische centrum van de stad niet welke op de UNESCO werelderfgoedlijst staat waar je uren lang kunt rond dwalen.

Vooral het gebied in het centrum aan het water met de Japanse houten overdekte brug (Cau Nhat Ban) uit de 16de eeuw is een echte aanrader. In de avonduren als de zon ondergaat en de vele lampjes en lampions aan de gebouwen en op het water aan worden gestoken is het hier schitterend. Hoi An staat niet voor niets bekend als één van het mooiste stadje van heel Azië. Hoi An wordt ook wel de kleermakershoofstad van Azië genoemd door de aanwezigheid van honderden kleermakers die voordelig en snel een maatpak voor je kunnen maken. Letterlijk op iedere hoek van de staat is er wel een kleermaker te vinden.

Mekong Delta
In het zuiden van Vietnam ligt één van de belangrijkste rivieren van Azie, de Mekong.Deze rivier ontspringt op het Tibetaanse plateau en loopt vervolgens door China, Myanmar, Laos, Thailand, Cambodja en mondt uit in de Mekong delta in Vietnam. De Mekong delta is in totaal een kleine 39.000 vierkante kilometer groot en telt een ontelbaar aantal kronkelende waterwegen waar grote groepen mensen op het water wonen en kooplui hun goederen proberen te verkopen.

Een boottocht over de Mekong Delta is dan ook een must do als je hier in de buurt bent. De Mekong Delta is ook prima te combineren met Ho Chi Minh City en de Cu Chi tunnels. In deze tunnels leer je meer over de harde strijd die in Vietnam heeft plaatsgevonden tijdens de Vietnam oorlog tussen de Amerikanen en de Noord-Vietnamezen. Ook krijg je hier de mogelijkheid om het smalle ondergrondse gangenstelsel te bekijken. Zo zie je onder ander de ondergrondse woonruimtes, keukens, opslagruimtes en de vele nep ingangen van de tunnels en valkuilen die werden gemaakt om de Amerikanen te misleiden.

De Mekong Delta in Vietnam

Visum Vietnam

Wil je alle hoogtepunten van Vietnam gaan ontdekken tijdens een vakantie of backpack trip door Vietnam? Dan moet je een visum voor Vietnam aanvragen. De makkelijkste en snelste manier om je Vietnam visum aan te vragen is door deze vooraf online te regelen.

Door je Vietnam e-visum vooraf via internet aan te vragen heb je de minste rompslomp en is het bovendien niet nodig om helemaal naar de ambassade in Den Haag te reizen om daar je visum voor het land aan te gaan vragen. Ook hoef je met een vooraf aangevraagd e-visum bij aankomst in Vietnam niet te wachten in een aparte wachtrij op het vliegveld waar de wachttijd erg lang kan zijn.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het “visum on arrival” waarbij je een visum op het vliegveld krijgt, maar deze manier is niet aan te raden mede omdat dit visum on arrival uiteindelijk duurder is dat het speciale e-visum Vietnam welke online aan te vragen is. In eerste instantie lijkt een visum on arrival goedkoper omdat je vooraf een minder hoog bedrag hoeft te betalen, maar daar komt op de luchthaven zelf nog de extra stamping fee bij waardoor het visum on arrival uiteindelijk duurder uitvalt dan het Vietnam e-visum. Daarnaast hoef je met het speciale e-visum niet op de luchthaven te wachten in de rij voor de stamping fee wat je weer tijd scheelt.

Visum voor Vietnam aanvragen

Het e-visum voor Vietnam aanvragen gaat heel makkelijk en snel dankzij de online aanvraagprocedure. Het aanvragen van het Vietnam visum kost je niet meer dan vijf minuten. Bij de aanvraag vul je op de pagina je contact- en adresgegevens in, je vult de gegevens van je paspoort in en tot slot je reisgegevens waaronder je aankomst- en vertrekdatum en het doel van de reis en hierna kun je direct online je visum voor Vietnam afrekenen via iDeal, overboeking of Mister Cash. Het is mogelijk om binnen één aanvraag meerdere reizigers toe te voegen, je hoeft dus niet voor iedere reiziger apart een aanvraag te doen. Wel zo makkelijk als je met een groep op vakantie gaat naar Vietnam.

Na de aanvraag en de betaling van je Vietnam visum wordt je aanvraag voor het visum gecontroleerd en ontvang je het e-visum voor Vietnam binnen 3 werkdagen, maar vaak ontvang je hem al binnen 48 uur. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het printen van je Vietnam visum en hem goed te bewaren bij je paspoort als je op vakantie gaat naar Vietnam.

Spoed visum Vietnam
Reis je op heel kort termijn nar Vietnam? Dan kun je het beste kiezen voor een spoed visum voor Vietnam. Deze kun je aanvragen door het vinkje bij “spoed” aan te vinken op het aanvraagformulier. Spoedaanvragen worden behandeld met voorrang en je visum voor Vietnam is dan veelal de volgende werkdag al klaar. Voor een spoed visum naar Vietnam worden wel extra kosten in rekening gebracht.

Een elektronisch visum voor toegang tot Vietnam is aan te vragen voor een verblijf van maximaal 30 dagen in Vietnam met een single entry, dat wil zeggen dat je met dit visum niet de grens over mag naar een buurland van Vietnam om vervolgens met hetzelfde visum weer terug naar Vietnam te reizen. Het Vietnam visum is geldig bij de internationale grensovergangen van Vietnam op de vliegvelden en de grensposten met de buurlanden. In totaal telt Vietnam 28 verschillende grensovergangen. De meeste reizigers die Vietnam zullen bezoeken komen binnen via de internationale vliegvelden van Ho Chi Minh City en Hanoi welke beide over een eigen douanepost beschikken.

Kijk voor meer informatie over het visum voor Vietnam en het aanvragen van je Vietnam visum op de website Visum Vietnam aanvragen. Hier vind je alles wat je moet weten over het aanvragen van een visum voor Vietnam en de kosten.

Het bericht Maak een tussenstop in Dubai tijdens je vakantie naar Vietnam verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/visum-vietnam/feed/ 0