Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai » Dubai Nieuws https://www.allesoverdubai.info Ga je op vakantie naar Dubai? Hier vind je uitgebreide informatie over alles in Dubai en de beste tips voor een geslaagde vakantie of citytrip in Dubai! Tue, 20 Apr 2021 18:35:19 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.3.25 Uitbreiding van de Dubai metro gaat open https://www.allesoverdubai.info/uitbreiding-van-de-dubai-metro-geopend/ https://www.allesoverdubai.info/uitbreiding-van-de-dubai-metro-geopend/#comments Fri, 01 Jan 2021 10:08:04 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12705 Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe uitbreiding van de Dubai Metro geopend. De “Route 2020” uitbreiding welke gebouwd is vanwege de Dubai Expo omvat 3 nieuwe stations + een verbouwd station. De nieuwe metrolijn in Dubai is in totaal 15 kilometer lang en ligt grotendeels boven de grond maar heeft ook twee stations welke […]

Het bericht Uitbreiding van de Dubai metro gaat open verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe uitbreiding van de Dubai Metro geopend. De “Route 2020” uitbreiding welke gebouwd is vanwege de Dubai Expo omvat 3 nieuwe stations + een verbouwd station. De nieuwe metrolijn in Dubai is in totaal 15 kilometer lang en ligt grotendeels boven de grond maar heeft ook twee stations welke onder de grond liggen. In totaal ligt de lijn 11,8 kilometer onder de grond en gaat de route 3,2 kilometer onder de grond.

De nieuwe route begint bij het Jebel Ali metrostation (voorheen bekend als het Nakheel Harbour and Tower station) welke op de rode lijn ligt en loopt tot en met het terrein van de Dubai Expo 2020. De nieuwe lijn loopt door een aantal populaire wijken zoals Dubai Investments Park, Discovery Gardens, Al Furjan en de Jumeirah Golf Estates.

Nieuwe stations van de Route 2020 metrolijn

Het Jebel Ali station is sinds de opening van de nieuwe route een overstap station geworden. Sinds 1 januari 2021 zijn er 4 stations van de route geopend, de overige 3 stations volgen in een later stadium. Daarnaast zijn er nog een aantal stations die mogelijk in de toekomst worden toegevoegd aan de metrolijn. Bij alle nieuwe metrostations is er een mogelijkheid om over te stappen op één of meerdere buslijnen of een taxi te pakken bij de taxistandplaats.

De volgende vier stations zijn geopend sinds 1 januari 2021:
– Jebel Ali Station (overstap punt voor de rode metrolijn)
– The Gardens Station
– Discovery Gardens
– Al Furjan

De volgende drie stations gaan later in 2021 open:
– Jumeirah Golf Estates Station (station onder de grond)
– Dubai Investment Park Station (station onder de grond)
– Expo Station


Route 2020 metro uitbreiding van de Dubai Metro

Het bericht Uitbreiding van de Dubai metro gaat open verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/uitbreiding-van-de-dubai-metro-geopend/feed/ 0
Burj Khalifa vuurwerkshow met oud en nieuw gaat door https://www.allesoverdubai.info/oud-en-nieuw-vuurwerkshow-in-dubai-gaat-door/ https://www.allesoverdubai.info/oud-en-nieuw-vuurwerkshow-in-dubai-gaat-door/#comments Fri, 20 Nov 2020 14:57:19 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12650 Waar in veel steden zoals Sydney en Londen de traditionele vuurwerkshows zijn afgelast vanwege de wereldwijde corona pandemie, heeft Dubai vandaag bekend gemaakt dat de populaire vuurwerkshow bij De Burj Khalifa dit jaar gewoon door gaat. Downtown Dubai zal net zoals andere jaren op 31 december omgetoverd worden tot een groot festivalterrein met speciale zones […]

Het bericht Burj Khalifa vuurwerkshow met oud en nieuw gaat door verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Waar in veel steden zoals Sydney en Londen de traditionele vuurwerkshows zijn afgelast vanwege de wereldwijde corona pandemie, heeft Dubai vandaag bekend gemaakt dat de populaire vuurwerkshow bij De Burj Khalifa dit jaar gewoon door gaat.

Downtown Dubai zal net zoals andere jaren op 31 december omgetoverd worden tot een groot festivalterrein met speciale zones voor toeschouwers waarvoor men tickets moet aanschaffen. Het Burj Park wordt een speciale family area waar gezinnen het vuurwerk kunnen gaan kijken. Verdeeld over Downtown Dubai komen er op diverse plekken food trucks te staan zodat men ter plekke kan eten en drinken.

Natuurlijk is de show dit jaar wel anders dan normaal gezien de strenge corona maatregelen die ook in Dubai nog steeds gelden. Zo is het verplicht om een mondkapje te dragen, moet men voldoende afstand houden ten opzichte van andere bezoekers en worden contactpunten extra vaak gedesinfecteerd. Ook worden de bezoekers bij aankomst gescand met camera’s om hun temperatuur te meten. Ter plekke zal er streng worden gecontroleerd op het naleven van de corona regels.

Oud en nieuw in Dubai
© Naufal MQ / Shutterstock.com

Kan ik de oud en nieuw vuurwerkshow in Dubai live bekijken?

Traditiegetrouw zal de gehele vuurwerkshow bij de Burj Khalifa ook live te volgen zijn via Youtube. De oud en nieuw show begint om half 9 lokale tijd. Eerst zijn er diverse licht- en lasershows te bewonderen op de Burj Khalifa en worden er diverse shows van de Dubai Fountains vertoont. Om 23:57 start de grote finale van de show met om klokslag 12 uur een spetterende vuurwerkshow. In Dubai loopt men drie uur voor op de Nederlandse tijd dus om 21:00 uur Nederlandse tijd is het in Dubai oud en nieuw.

Hou onze website in de gaten voor meer informatie over de oud en nieuw viering op 31 december 2020 in Dubai en de livestream.

Het bericht Burj Khalifa vuurwerkshow met oud en nieuw gaat door verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/oud-en-nieuw-vuurwerkshow-in-dubai-gaat-door/feed/ 0
Extra lang op vakantie gaan? Bespaar nu geld op je verzekering https://www.allesoverdubai.info/extra-lang-op-vakantie-gaan-bespaar-nu-geld-op-verzekering/ https://www.allesoverdubai.info/extra-lang-op-vakantie-gaan-bespaar-nu-geld-op-verzekering/#comments Wed, 07 Oct 2020 08:49:11 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12561 Een vakantie naar Dubai is tegenwoordig niet goedkoop, je bent al gauw tussen de 600 en 700 euro per persoon kwijt voor een 8-daagse vliegvakantie naar een middenklasse hotel. Wil je aan het strand overnachten? Dan schiet de prijs snel richting de 800 tot 1000 euro voor een weekje Dubai. Maar gelukkig kun je vrij […]

Het bericht Extra lang op vakantie gaan? Bespaar nu geld op je verzekering verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Een vakantie naar Dubai is tegenwoordig niet goedkoop, je bent al gauw tussen de 600 en 700 euro per persoon kwijt voor een 8-daagse vliegvakantie naar een middenklasse hotel. Wil je aan het strand overnachten? Dan schiet de prijs snel richting de 800 tot 1000 euro voor een weekje Dubai. Maar gelukkig kun je vrij eenvoudig in je dagelijkse leven besparen op je vaste lasten waardoor je meer geld overhoudt voor je vakantie.

In veel gevallen loont het om regelmatig je reisverzekering, opstalverzekering en de verzekering voor je auto tegen het licht te houden om zo te kijken of je ergens anders minder premie kunt betalen. Als je veel verschillende verzekeringen hebt kun je met een beetje geluk zelfs een groot bedrag per jaar besparen. Met het geld dat je zo bespaart kunt je als je geluk hebt een leuke zonvakantie boeken naar Dubai of een stedentrip maken naar een leuke Europese stad.

Bespaar op je autoverzekering

Eén van de verzekeringen waarop je jaarlijks eenvoudig geld kunt besparen is de verzekering voor je auto. De duurste verzekeraar kan in sommige gevallen maar liefst drie tot vijf keer zoveel premie in rekening brengen voor je autoverzekering in vergelijking met de goedkoopste autoverzekering. Je autoverzekering vergelijken loont dus in veel gevallen!

Door de hevige concurrentie tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen worden de premies voor autoverzekeringen voor nieuwe klanten vaak zeer concurrerend in de markt gezet om maar zoveel mogelijk klanten te lokken. Hierdoor loont het om jaarlijks van autoverzekering te switchen om zo verzekerd te zijn van een goedkope autoverzekering.

Wil jij weten of je kunt besparen op je autoverzekering en hoeveel euro je jaarlijks over kunt houden voor je vakantie? Je autoverzekering vergelijken kan eenvoudig via een vergelijkingswebsite. Binnen enkele minuten weet je of je flink kunt besparen op je autoverzekering.

In de speciale rekentool vul je je naam, adres, kenteken van je auto en het aantal schadevrije jaren in, hierna selecteert je welke extra opties je mee wilt verzekeren en tot slot maak je een keuze uit WA, WA beperkt casco of WA casco. Vervolgens krijg je overzichtelijk te zien wat de premies zijn bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen en zie je direct hoeveel euro’s je kunt besparen op je autoverzekering. Zo betaal je nooit teveel en hou je geld over voor leuke dingen, zoals op genieten van de zon, de zee en het strand in Dubai!

Het bericht Extra lang op vakantie gaan? Bespaar nu geld op je verzekering verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/extra-lang-op-vakantie-gaan-bespaar-nu-geld-op-verzekering/feed/ 0
Dubai Expo 2020 https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/#comments Sat, 25 Jul 2020 20:23:57 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=558 In 2021 organiseert Dubai als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Dubai Expo in 2020 plaatsvinden maar door de Corona virus (Covid-19) uitbraak is in mei 2020 besloten om de Expo met een jaar uit te stellen. Door het corona virus en de lock-down’s in een groot aantal landen […]

Het bericht Dubai Expo 2020 verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
In 2021 organiseert Dubai als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Dubai Expo in 2020 plaatsvinden maar door de Corona virus (Covid-19) uitbraak is in mei 2020 besloten om de Expo met een jaar uit te stellen. Door het corona virus en de lock-down’s in een groot aantal landen wereldwijd zijn veel landen niet in staat geweest om zich goed voor te bereiden op de wereldtentoonstelling.

De wereldtentoonstelling welke internationaal beter bekend staat als de World Expo, zou in eerste instantie plaatsvinden tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 op een speciaal voor de Expo 2020 gebouwd complex. De startdatum van de Dubai Expo 2021 is nu aangepast naar 1 oktober 2021 en de wereldtentoonstelling loopt tot en met 31 maart 2022. Tijdens de Dubai Expo kunnen de deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zich profileren op het gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel.

Deelnemers Dubai Expo 2020 / 2021

In totaal zullen er tijdens de Expo 2020 meer dan 200 landen en organisaties deelnemen aan de wereldtentoonstelling waarbij niet alleen de landen zelf maar ook bedrijven uit die landen zich in de kijker kunnen zetten. Het thema van de Expo 2020 in Dubai is “Connecting minds, creating the future” waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten. Deze slogan wordt ondersteund door de drie thema’s mobiliteit, kansen en duurzaamheid. De Expo 2020 in Dubai zal ook de eerste wereldtentoonstelling worden met een groene voetafdruk en zo klimaat neutraal mogelijk worden gebouwd.

Dubai Expo 2020

Nederlandse paviljoen op de Expo 2020 in Dubai

Naast de landen zijn er ook ruim 280 persbureaus aanwezig op de Expo welke voor de nodige media aandacht zullen gaan zorgen. Uiteraard is ook Nederland vertegenwoordigd op de Expo 2020 in Dubai met een revolutionair paviljoen. Na een Europese aanbesteding is het winnende ontwerp gekomen van V8 Architects welke samen met consortiumleden Expomobilia, Kossmann.dejong en Witteveen+Bos. De keuze volgde uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hadden ingeschreven.

Het paviljoen van Nederland zal zich onderscheiden op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen zal gaan bestaan uit een circulaire klimaatinstallatie welke naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema ‘Uniting water, energy & food’. Het paviljoen zal zo ontworpen en gebouwd gaan worden zodat het na de Expo in Dubai afgebroken kan worden en eenvoudig hergebruikt kan gaan worden.

Indien je als bedrijft wilt deelnemen aan de Expo in Dubai en aanwezig wilt zijn op het Nederlandse complex dan kun je kijken op dutchdubai.com voor meer informatie hierover. Ook zijn alle contactgegevens van het officiële Nederlandse paviljoen hier te vinden.

Naast Nederland hebben de volgende landen aangegeven aanwezig te zijn tijdens de Expo in Dubai:
Albanië
Algerije
Angola
Argentinië
Australië
Azerbeidzjan
Oostenrijk
Bahamas
Bahrein
Wit-Rusland
België
Bhutan
Bulgarije
Burkina Faso
Bangladesh
Brunei
Brazilië
Canada
Cambodja
Kaapverdië
Centraal Afrikaanse Republiek
Chili
China
Colombia
Cuba
Cyprus
Tsjechische Republiek
Congo
Democratische Republiek Congo
Denemarken
Dominicaanse Republiek
Djibouti
Ecuador
Egypte
Estland
Ethiopië
Frankrijk
Fiji
Finland
Griekenland
Grenada
Guinea
Duitsland
Hong Kong
Hongarije
Indië
Indonesië
Israël
Italië
Iran
Irak
IJsland
Ierland
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kosovo
Koeweit
Kirgizië
Laos
Lesotho
Libanon
Liberia
Litouwen
Luxemburg
Letland
Macau
Marshall eilanden
Maleisië
Mauritius
Monaco
Mongolië
Marokko
Myanmar
Mexico
Mozambique
Nauru
Nederland
Nepal
Nigeria
Nieuw Zeeland
Noord Korea
Noorwegen
Oman
Pakistan
Filippijnen
Polen
Portugal
Peru
Panama
Katar
Rusland
Roemenië
Rwanda
Senegal
Singapore
Sierra Leone
Slovenië
Solomon eilanden
Somalië
Spanje
Saint Kitts en Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Saoedi-Arabië
Zuid-Korea
Zweden
Zwitserland
Zuid-Afrika
Soedan
San Marino
Sri Lanka
Taiwan
Thailand
Tunesië
Tuvalu
Timor-Leste
Turkije
Turkmenistan
Tadzjikistan
Tanzania
Oekraïne
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oeganda

Locatie van de Dubai Expo 2020

Locatie Dubai Expo 2020

De wereldtentoonstelling in Dubai zal plaatsvinden op een 438 hectare groot gebied welke tussen Dubai en Abu Dhabi ligt, tegen de westelijke grens van Dubai vlakbij het Al Maktoum International Airport.

Het ontwerp van de Expo is gemaakt door het Amerikaanse architectenbureau HOK waarbij een groot plein genaamd Al Wasl, wat Arabisch is voor de verbinding, centraal staat. Dit centrale plein wordt omringd door drie grote gebouwen waarin de paviljoens van de landen zijn te vinden. De drie gebouwen hebben elk een eigen thema, , namelijk het Mobility District, Opportunity district en het Sustainability District. Daarnaast is er een Dubai Expo Village, een winkelcentrum, een speeltuin voor kinderen en een station te vinden op het terrein van de Expo 2020 in Dubai.

Ieder land is vrij om hun eigen paviljoen vorm te geven, zo heeft Finland de inspiratie voor hun paviljoen gehaald uit sneeuw wat terugkomt in de witte kleur van het pand. Het paviljoen van Brazilië is geïnspireerd op de Rio Negro rivier welke deel uitmaakt van het Amazone gebied. Het paviljoen van Oostenrijk beloofd bijzonder te worden dankzij de 9000 jaar oude bouwtechniek van zand en klei en in het paviljoen van Polen zullen duizenden vogels van papier boven de hoofden van de bezoekers zweven.

Dubai Expo 2020

Tickets Dubai Expo 2020

Wil je de Dubai Expo 2020 wereldtentoonstelling in Dubai gaan bezoeken in 2021? Dan heb je een ticket nodig. Je kunt kiezen uit een ticket voor 1 dag of een ticket welke 3 dagen toegang geeft tot de Expo 2020. Met een ticket kun je de Expo bezoeken van 10 uur in de morgen tot 1 uur ‘s nachts, in het weekend is de Expo zelfs tot twee uur ‘s nachts geopend. Dagelijks zijn er onder andere 60 live shows te bewonderen, diverse optredens van wereldberoemde artiesten en parades bij de diverse stands op het Expo terrein.

Het ticket van 1 dag kost 120 AED voor volwassenen, voor kinderen tussen de 5 tot 17 jaar en studenten geldt een korting van 50%. Kinderen onder de 5 jaar, gehandicapten en 65+ mogen gratis naar binnen. Het 3-daagse ticket kost 260 AED per persoon. Er komen ook ticket in de verkoop welke een week, maand of seizoen toegang geven tot de Expo 2020, prijzen hiervan worden in oktober 2019 bekend gemaakt. De tickets kunnen aangeschaft worden via de website van Expo 2020 vanaf april 2020.

Dubai Expo 2020

Georganiseerde tour naar de Expo 2020 vanuit Dubai

Wil je het complex van de Dubai Expo 2020 alvast gaan bezoeken voor de officiële opening in oktober 2021? Dat is mogelijk dankzij de speciale sightseeing tours die vanuit Dubai worden georganiseerd. Vanuit Dubai wordt je opgehaald bij je hotel om vervolgens met een comfortabele touringcar richting het terrein van de Expo te rijden. Aangekomen op het terrein van de Expo 2020 in Dubai breng je een bezoek aan de twee wijken van de Expo genaamd Duurzaamheid en Kansen. Hierna breng je een bezoek aan het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten en een aantal overige paviljoens op het terrein.

Soorten excursies naar de Expo 2020
Er zijn twee tours naar de Dubai Expo 2020 beschikbaar. De goedkoopste tour duurt ongeveer 7 uur en laat je enkele hoogtepunten zien van de Expo 2020. Deze tour is inclusief gids en vervoer van je hotel naar de Expo en weer terug, entree tot de Expo en een lunch op het terrein van de Expo. De kosten voor deze tour bedragen 87 euro voor personen van 12 jaar en ouder. Een ticket voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar kost 61,30 euro. De tour naar de Expo 2020 kun je eenvoudig online boeken via de website van GetYourGuide.

Er is ook een duurdere tour beschikbaar welke in grote lijkt op de goedkopere tour. Enige verschil is dat je geen lunch krijgt maar een luxe diner op het terrein van de Expo. De kosten voor deze tour bedragen 116 euro voor personen van 12 jaar en ouder. Een ticket voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar kost 81,70 euro. De tour naar de Expo 2020 is direct online te boeken via deze website.

Tour naar de Expo 2020 vanuit Abu Dhabi
Het is ook mogelijk om vanuit Abu Dhabi een tour te maken naar de Expo 2020 in Dubai. Deze tour is inclusief gids en vervoer van je hotel naar de Expo en weer terug, entree tot de Expo en een lunch op het terrein van de Expo. De kosten voor deze tour bedragen 101 euro voor personen van 12 jaar en ouder. Een ticket voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar kost 70,60 euro. De tour naar de Expo 2020 kun je eenvoudig online boeken via de website van GetYourGuide.

Klik hier om je tour naar de Expo 2020 te reserveren

De verkiezing van de Expo 2020

In totaal waren er vijf landen in de race voor de organisatie van de 35e wereld tentoonstelling in 2020. Uiteindelijk kreeg Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten de voorkeur boven het Russische Jekaterinenburg. Dit nadat eerder het Turkse Izmir en het Braziliaanse São Paulo waren afgevallen als kanshebbers voor de Expo 2020 en Ayutthaya in Thailand tijdens een algemene vergadering van de lijst werd gehaald in verband met het ontbreken van garanties van de Thaise overheid.

Dubai kreeg tijdens de 154e algemene vergadering op 26 en 27 november 2013 de voorkeur van 116 van de 164 stemmende leden van het Bureau International des Expositions. Dubai is dankzij de toekenning van de Expo de eerste stad in het Midden-Oosten die een wereldtentoonstelling mag organiseren. Autoriteiten in Dubai verwachten binnen 2015 en 2021 zeventien miljard euro aan investeringen binnen te halen door het evenement, schrijft persbureau AP. De kosten worden geschat op iets meer zes miljard euro.

Dubai Expo 2020

In 2015, tijdens de vorige universele wereldtentoonstelling, was Milaan de gastheer van de Expo. De Expo daarvoor vond plaats in de Chinese stad Shanghai. Naast universele wereldtentoonstellingen worden er ook gespecialiseerde wereldtentoonstellingen georganiseerd. Daarvan was de laatste die in het Zuid-Koreaanse Yeosu in 2012, met als onderwerp oceanen. De universele wereldtentoonstelling is echter al lang niet meer zo populair als evenementen als het WK voetbal of de Olympische Spelen, maar het blijft een kans voor landen om zichzelf aan miljoenen mensen ter wereld te laten zien. Soms wordt er speciaal voor het evenement een bouwwerk gemaakt, denk aan het Atomium in Brussel of de Eiffeltoren in Parijs.

De Expo brengt een hoop werkgelegenheid naar Dubai toe. De verwachting is dat door de komst van de Expo 2020 er tussen 2013 en 2021 ruim 275.000 banen in Dubai bijkomen, waarvoor rond de 40% in het toerisme. In totaal wordt er rond de 25 miljard dirham (omgerekend rond de 5 miljard euro) in de Expo 2020 in Dubai geïnvesteerd. Van deze 25 miljard dirham is er ongeveer 7 miljard nodig voor de voorbereiding van de wereldtentoonstelling. Men verwacht gedurende de wereldtentoonstelling ongeveer 25 miljoen bezoekers te ontvangen, wat neerkomt op iets meer dan 175.000 bezoekers per dag.

Het bericht Dubai Expo 2020 verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/feed/ 0
De Ain Dubai, het grootste reuzenrad van de wereld (opening 2021) https://www.allesoverdubai.info/ain-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/ain-dubai/#comments Sat, 11 Jul 2020 16:28:11 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=507 Na het hoogste gebouw van de wereld, de grootste indoor-skihal van de wereld, de grootste en hoogste fonteinenshow ter wereld en het grootste winkelcentrum van de wereld is men in Dubai ook bezig met de bouw van het grootste reuzenrad van de wereld. Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de leider van Dubai, heeft in februari 2013 […]

Het bericht De Ain Dubai, het grootste reuzenrad van de wereld (opening 2021) verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Na het hoogste gebouw van de wereld, de grootste indoor-skihal van de wereld, de grootste en hoogste fonteinenshow ter wereld en het grootste winkelcentrum van de wereld is men in Dubai ook bezig met de bouw van het grootste reuzenrad van de wereld.

Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de leider van Dubai, heeft in februari 2013 groen licht gegeven voor het nieuwe, 6 miljard Dirham (1.2 miljard euro) kostende project Dubai Bluewaters Island. Dit nieuwe kunstmatige eiland ligt vlak voor de kust ter hoogte van het Jumeirah Beach Residence (JBR) en de Dubai Marina. Het paradepaardje van het Bluewaters Island is zonder twijfel de Ain Dubai welke voorheen ook bekend stond als de Dubai Eye. Dit reuzenrad is momenteel in aanbouw en gaat als de bouw in 2021 afgerond is het wereldrecord verbreken van het hoogste reuzenrad van de wereld.

In totaal zal de Ain Dubai maar liefst 210 meter hoog worden, een hoogte waarbij de London Eye maar schril afsteekt. Naast het reuzenrad zijn er op het Bluewaters Island onder andere ook een entertainment gebied, luxe hotels, winkels, restaurants, luxe appartementen en villa’s te vinden. In april 2013 zijn de Nederlandse baggeraars van het bedrijf Van Oord begonnen met de eerste werkzaamheden voor de aanleg van het eiland en begin 2015 was het eiland stevig genoeg om te kunnen starten met de bouw van de Ain Dubai. Om de grote toestroom van toeristen aan te kunnen wordt er een speciale monorail met zelfrijdende capsules aangelegd tussen het eiland en het metrostation van de Dubai Marina. Daarnaast is er een 265 meter lange voetgangersbrug aangelegd welke het mogelijk maakt om vanaf The Beach ter hoogte van JBR Beach te wandelen naar het Bluewaters Island.

De Ain Dubai op het Bluewaters Island in Dubai

Het grootste reuzenrad van de wereld

De Ain Dubai in Dubai zal na de opening in 2021 het grootste reuzenrad van de wereld worden dankzij zijn hoogte van 210 meter. Hiermee verslaat de Ain Dubai onder andere de Singapore Flyer, de London Eye en de High Flyer in Las Vegas welke met een hoogte van 167 meter momenteel het hoogste reuzenrad van de wereld is.

Het reuzenrad krijgt in totaal 48 capsules die drie kwartier onderweg zijn om één rondje te maken.In totaal kunnen er maximaal 1400 mensen tegelijkertijd in de Ain Dubai genieten van het uitzicht over Dubai. Door een unieke ontwerp van het opstap platform wordt de rondgang van het rad niet onderbroken, als er nieuwe gasten instappen blijft het rad gewoon doordraaien. De gondels van het reuzenrad zijn dankzij de enorme afmetingen een ware huiskamer op zich.

Iedere gondel kan maximaal 40 passagiers vervoeren en biedt een 360 graden panoramisch uitzicht op onder andere het Palm Jumeirah eiland en de indrukwekkende skyline van Dubai. Er zullen ook een aantal capsules worden voorzien van tafels zodat je met maximaal 12 personen tegelijkertijd kunt genieten van het uitzicht en een diner. Ook worden er zes capsules voorzien van een bar zodat je tijdens je ritje in het reuzenrad kunt genieten van een drankje.

De Ain Dubai - het grootste reuzenrad van de wereld

Niet alleen de hoogte van het reuzenrad is indrukwekkend, ook het gewicht van de constructie is duizelingwekkend. Het gehele rad weegt 10.000 ton en er is nog eens 7000 ton staal nodig om het rad te ondersteunen. De vier pijlers waarop het rad gaat leunen zijn in totaal 130 meter hoog en in de de pijlers hangt de as van het rad die alleen al 1800 ton weegt. De voet van het reuzenrad zal na de opening gaan fungeren als een entertainment zone met een aantal enorme LED schermen waar videos en lichtshows op geprojecteerd kunnen gaan worden. De totale bouw van het reuzenrad is geschat op 200 miljoen euro waarbij de bouw van iedere capsule 1 miljoen euro per stuk zal gaan kosten.

Aan alles is gedacht bij het reuzenrad. Zo is het rad in staat om hevige zandstormen te overleven maar ook aardbevingen zijn voor de Ain Dubai geen probleem. Het rad is zo ontworpen dat als de bodem schudt het rad toch stabiel blijft staan. Tijdens een eventuele aardbeving is het reuzenrad zelfs één van de veiligste plekken om te zijn, aldus de ontwikkelaars. Veiligheid staat voorop en daarom is iedere capsule voorzien van een dubbele airco mocht de eerste airco uitvallen. Dat is fijn aangezien de temperaturen in Dubai in de zomer kunnen oplopen tot tegen de 50 graden. Om de airco’s lange tijd te kunnen laten draaien is iedere capsule voorzien van een noodaggregaat mocht de stroom uitvallen in Dubai.

Openingsdatum Ain Dubai

Een exacte openingsdatum voor de Ain Dubai is nog niet bekend gemaakt, maar de ontwikkelaar Meraas heeft bekend gemaakt dat het reuzenrad open zal zijn voordat de Expo 2020 in oktober 2021 van start gaat. Halverwege 2020 zullen de capsules één voor één in het frame van het rad gehangen gaan worden waarna de testritten kunnen beginnen. Men verwacht dat er jaarlijks 1 tot 3 miljoen mensen een ritje zullen gaan maken in het grootste reuzenrad van de wereld.

Ain Dubai - Dubai Eye

Ain Dubai ontwikkeld door Nederlands bedrijf

De Ain Dubai op het Bluewaters Island in Dubai heeft een flink Nederlands randje dankzij de baggeraars van het Nederlandse bedrijf Van Oord welke het eiland hebben opgespoten, Mammoet die het frame van het reuzenrad heeft geplaatst en het ingenieursbureau KCI welke het rad van de Ain Dubai heeft ontwikkeld.

Ook voor het moderne vervoerssysteem dat het eiland na 2020 moet gaan aansluiten op het metronetwerk van de stad is Dubai in Nederland gaan rondkijken. Uiteindelijk kwam men bij het bedrijf 2getthere terecht. Dit Nederlandse bedrijf gaat de autonome voertuigen en het vervoerssystemen ontwikkelen die het Blue Waters Island moet gaan verbinden met de rest van de stad. Het innovatieve systeem met zelfrijdende capsules / auto’s gaat en transportcapaciteit krijgen van maximaal 5.000 passagiers per uur per richting. Daarmee zal het systeem de grootste ter wereld in zijn soort worden. Deze nieuwe verbinding zal dan ook een showcase worden voor de toekomst op het gebied van autonoom vervoer.

Bereikbaarheid Bluewaters Island

Het Bluewaters eiland waarop de Ain Dubai staat is te bereiken dankzij het viaduct welke het eiland met het vaste land verbindt. Vanaf de Sheik Zayed Road kun je dankzij dit viaduct eenvoudig met de auto of de taxi naar het eiland reizen. Naast het viaduct is er ook een 265 meter lange voetgangersbrug welke The Beach en de Jumeirah Beach Walk verbindt met het Bluewaters Island. Vanaf de brug heb je een schitterend uitzicht op het eiland zelf en de skyline van de Dubai Marina met het JBR Beach op de voorgrond.

Parkeren kan in één van de parkeergarages op het eiland of bij de valet parking welke beschikbaar is op diverse locaties op het eiland. Parkeren in de parkeergarages is niet gratis, de exacte parkeertarieven zijn nog niet bekend gemaakt. Na 2020 komt er nog een mogelijkheid om naar het eiland te reizen met de Group Rapid Transit (GRT), een modern vervoerssysteem welke het eiland aan moet gaan sluiten op o.a. het metronetwerk van de stad.

Het bericht De Ain Dubai, het grootste reuzenrad van de wereld (opening 2021) verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/ain-dubai/feed/ 0
Dubai gaat weer open voor toeristen https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/#comments Mon, 22 Jun 2020 07:07:18 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12272 Dubai laat vanaf 7 juli 2020 weer toeristen toe nadat de golfstaat drie maanden geleden op slot ging in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het mediacentrum van het emiraat zondag 21 juni bekend gemaakt. Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar het emiraat. Het is nu […]

Het bericht Dubai gaat weer open voor toeristen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Dubai laat vanaf 7 juli 2020 weer toeristen toe nadat de golfstaat drie maanden geleden op slot ging in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het mediacentrum van het emiraat zondag 21 juni bekend gemaakt. Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar het emiraat. Het is nu nog wachten totdat Nederland en België het reisadvies voor Dubai van oranje naar geel verlaagd zodat Nederlanders en Belgen zonder problemen op vakantie kunnen gaan in Dubai.

Toeristen die de stad willen bezoeken dienen zich wel strikt aan de corona maatregelen te houden. Zo is het verplicht om een recent bewijs van een corona test te kunnen tonen welke niet ouder is dan 96 uur. Indien deze niet beschikbaar is, kan men zich bij aankomst in Dubai op het vliegveld laten testen. Totdat de resultaten van deze test bekend zijn, dien je in quarantaine te gaan in je hotel of appartement. Iemand die positief test op corona is verplicht om na de uitkomst van de test twee weken in isolatie te gaan. Daarnaast is het verplicht om een internationale zorgverzekering te hebben, dient men de speciale Covid-19 DXB app te downloaden en een gezondheidsverklaring formulier in te vullen.

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn er ruim 45.000 corona besmettingen vastgesteld en iets meer dan 300 corona doden gemeld. Meer informatie over de meest recente corona regels in Dubai zijn te vinden op de website van The National en Khaleej Times.

Klik hier voor actuele corona info voor een vakantie naar Dubai

Het bericht Dubai gaat weer open voor toeristen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/feed/ 0
Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/#comments Thu, 02 Jan 2020 13:47:49 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12201 De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, is nog groter geworden dankzij de opening van een 420.000 vierkante meter grootte uitbreiding. De nieuwe uitbreiding heeft de naam Dubai Mall Zabeel gekregen en telt in totaal 9 verdiepingen waar ruim 60 nieuwe winkels te vinden zijn. Als je de afgelopen jaren Downtown Dubai en […]

Het bericht Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, is nog groter geworden dankzij de opening van een 420.000 vierkante meter grootte uitbreiding. De nieuwe uitbreiding heeft de naam Dubai Mall Zabeel gekregen en telt in totaal 9 verdiepingen waar ruim 60 nieuwe winkels te vinden zijn.

Als je de afgelopen jaren Downtown Dubai en de Dubai Mall hebt bezocht vraag je jezelf misschien af waar ze nog ruimte gevonden hebben voor deze enorme uitbreiding. Het antwoord is vrij simpel, aan de overkant van de drukke Financial Center Road welke voor de hoofdingang van de Dubai Mall ligt. Hier lag een groot braakliggend terrein waar ze de afgelopen jaren druk gebouwd hebben aan de nieuwe uitbreiding.

Het nieuwe deel van de Dubai Mall is eenvoudig te bereiken via een 200 meter voetgangersbrug welke over de drukke Financial Center Road ligt. In ongeveer twee minuten loop je via deze brug met airco van het bestaande deel van de Dubai Mall naar het nieuwe gedeelte. De ingang van de voetgangersbrug is te vinden op de tweede verdieping van de Dubai Mall, tussen de ingang van Galeries Lafayette en de ingang van de centrale parkeerplaats.

Dubai Mall Zabeel

Kartbaan in een winkelcentrum

In de Dubai Mall Zabeel zijn naast tal van nieuwe winkels ook diverse restaurants en lifestyle experiences te vinden plus een speciale biologische supermarkt. En de Dubai Mall zou de Dubai Mall niet zijn als er in deze nieuwe uitbreiding ook weer een bijzondere attractie te vinden is. In de Dubai Mall Zabeel is het mogelijk om te gaan karten op de indoor kartbaan met elektrische karts. Je vind de state-of-the-art kartbaan van EKart Zabeel tegenover de Food Court in de Dubai Mall Zabeel. Een ritje op de kartbaan met een elektrische kart is mogelijk vanaf 95 dirham per persoon. Meer info over de kartbaan is te vinden op de website van EKart Zabeel.

De Dubai Mall Zabeel beschikt over een eigen parkeergarage met ruimte voor 3000 auto’s en is eenvoudig te bereiken dankzij een eigen afrit op de Sheik Zayed Road en de Financial Center Road.

Het bericht Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/feed/ 0
Zo zag je Dubai nog nooit! Dubai vanuit de lucht gezien https://www.allesoverdubai.info/zo-zag-je-dubai-nog-nooit-dubai-vanuit-de-lucht-gezien/ https://www.allesoverdubai.info/zo-zag-je-dubai-nog-nooit-dubai-vanuit-de-lucht-gezien/#comments Wed, 01 Jan 2020 11:25:36 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=1997 Dubai staat vol met schitterende gebouwen, hotels, moskeeën, beschikt over prachtige stranden met wit zand en palmbomen en voor de kust liggen drie indrukwekkende kunstmatige eilanden in de vorm van een Palm en de wereldkaart. Nou kan je natuurlijk net zoals de meeste toeristen alle bezienswaardigheden vanaf de grond bekijken maar pas echt indrukwekkend wordt […]

Het bericht Zo zag je Dubai nog nooit! Dubai vanuit de lucht gezien verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Dubai staat vol met schitterende gebouwen, hotels, moskeeën, beschikt over prachtige stranden met wit zand en palmbomen en voor de kust liggen drie indrukwekkende kunstmatige eilanden in de vorm van een Palm en de wereldkaart. Nou kan je natuurlijk net zoals de meeste toeristen alle bezienswaardigheden vanaf de grond bekijken maar pas echt indrukwekkend wordt het vanuit de lucht, zoals we kunnen zien in onderstaande videos.

Wil je Dubai ook vanuit de lucht bewonderen? Boek dan een helikopter tour of een vlucht met een watervliegtuig.

Het bericht Zo zag je Dubai nog nooit! Dubai vanuit de lucht gezien verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/zo-zag-je-dubai-nog-nooit-dubai-vanuit-de-lucht-gezien/feed/ 0
Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/#comments Tue, 24 Sep 2019 12:34:19 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=8055 Max Verstappen is het grote talent in de formule 1 en weet zich keer op keer in de kijker te racen tijdens onder andere de kwalificatie van Italie toen die zijn wagen op de 2e plek wist te kwalificeren tijdens de regen of de race in Oostenrijk die de jonge Nederlander op bijzondere wijze wist […]

Het bericht Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Max Verstappen is het grote talent in de formule 1 en weet zich keer op keer in de kijker te racen tijdens onder andere de kwalificatie van Italie toen die zijn wagen op de 2e plek wist te kwalificeren tijdens de regen of de race in Oostenrijk die de jonge Nederlander op bijzondere wijze wist te winnen. Helaas zit het de jonge Nederlander dit jaar niet echt mee en laat de betrouwbaarheid van zijn Red Bull met Renault motor hem regelmatig in de steek. Maar Verstappen is vastberaden om aan zijn negatieve spiral een einde te maken en hoopt in Abu Dhabi tijdens de laatste race van het seizoen een heel mooi resultaat te behalen.

Heb je altijd altijd al een keer een formule 1 race willen bijwonen? Is het formule 1-bloed door de komst van “onze” Max Verstappen sneller gaan stromen en kan je niet wachten om een grand prix te bezoeken om Max live in actie te zien? Maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan alleen een korte reis naar een grand prix zonder echte vakantie erbij? Combineer dan het beste van twee werelden en bezoek de grand prix van Abu Dhabi en plak er een vakantie in Dubai achteraan!

De race op het 5,5 kilometer lange Yas Marina circuit in Abu Dhabi is al een aantal jaren de afsluiter van het formule 1 seizoen. Dit jaar vind de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix plaats op zondag 25 november 2018, de vrije trainingen beginnen op vrijdag 24 november en op zaterdag de 25e van november begint om 14:00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie en mag Max een gooi doen naar de pole position.

Yas Marina Circuit

Het formule 1 circuit van Abu Dhabi ligt op het kunstmatig aangelegde Yas Marina eiland op ongeveer een half uur rijden van het centrum van de stad Abu Dhabi. Voor de bouw van het circuit zijn kosten nog moeite gespaard, en dat is te zien. De rijke sjeiks hebben dankzij de miljoenen die ze hebben verdiend aan de olie een compleet nieuw eiland voor de kust aangelegd en hierop een circuit in de stijl van Monaco aangelegd. Het circuit is gebouwd rondom een jachthaven en het opvallende Yas Viceroy hotel.

Daarnaast is er flink geïnvesteerd in overdekte tribunes en een lichtinstallaties waardoor de race bij daglicht start en finisht als de zon is ondergegaan. Dit staat garant voor spectaculaire beelden en ene onvergetelijke ervaring! Nog spectaculairder is de vuurwerkshow die start zodra de finishvlag is gezwaaid.

Direct naast het Yas Marina circuit ligt het indoor pretpark Ferrari World wat volledig in het teken staat van het beroemde Italiaanse sportwagenmerk. Hier vind je onder andere de snelste achtbaan van de wereld en de achtbaan met de hoogste looping van de wereld. Voor wie op zoek is naar verkoeling kan terecht in het Yas Waterworld waterpretpark wat op een steenworp afstand ligt van het circuit. Wil je liever shoppen voor of na de formule 1 race? Dan kun je terecht in de Yas Mall die achter het Ferrari World pretpark ligt. De Yas Mall is het grootste winkelcentrum van Abu Dhabi en telt honderden winkels van alle bekende merken.

Yas Marina circuit Abu Dhabi

Winnaars

Sinds de eerste race in 2009 zijn er verschillende coureurs en teams geweest die de grand prix van Abu Dhabi op hun naam wisten te schrijven. Gek genoeg heeft Ferrari nog nooit weten te winnen op het Yas Marina circuit. Leider in het klassement als het gaat om overwinningen is Sebastian Vettel, hij wist de race in 2009, 2010 en 2013 op zijn naam te schrijven in de Red Bull-Renault.

Afgelopen jaar won Lewis Hamilton de race op het Yas Marina circuit maar echt blij was de Engelsman niet aangezien die de wereldtitel verloor aan zijn teamgenoot Nico Rosberg, die een aantal dagen na het winnen van zijn eerste wereldtitel aankondigde per direct te stoppen met racen.

2016 Lewis Hamilton Mercedes
2015 Nico Rosberg Mercedes
2014 Lewis Hamilton Mercedes
2013 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2012 Kimi Räikkönen Lotus-Renault
2011 Lewis Hamilton Mclaren-Mercedes
2010 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2009 Sebastian Vettel Red Bull-Renault

Programma van het raceweekend

Voor iedereen die een weekend tribune ticket heeft kan op donderdag gratis de Pit Lane Walk doen. Hiervoor ontvang je een speciaal ticket bij je weekend kaart. Tijdens deze wandeling door de pitstraat krijg je de kans om de formule 1 auto’s van heel dichtbij te bewonderen en vaak zijn er enkele coureurs die handtekeningen aan het uitdelen zijn. De ultieme kans dus om Max Verstappen van dichtbij te aanschouwen en een handtekening van deze Nederlandse superster te bemachtigen. Ook oefenen de teams regelmatig tijdens de pitwalk het wisselen van de banden waardoor je dit bijzondere schouwspel van dichtbij kunt meemaken.

Vrijdag
Op vrijdag beginnen de formule 1 echt als de coureurs aan hun raceweekend beginnen tijdens de eerste vrije training die in de ochtend plaatsvindt. De eerste vrije training begint om 13:00 uur lokale tijd (10:00 uur Nederlandse tijd) en duurt in totaal anderhalf uur. Daarna is er in de middag nog een tweede vrije training welke om 17:00 uur lokale tijd start (14:00 uur Nederlandse tijd). Ook deze vrije training duurt anderhalf uur. Tussen de eerste en tweede vrije training van de formule 1 zijn er nog diverse vrije trainingen van de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Sergio Perez Abu Dhabi formule 1

Zaterdag
Op zaterdag is er in de ochtend om 14:00 uur tot 15:00 uur lokale tijd (11:00 uur tot 12:00 uur Nederlandse tijd) de derde vrije training waarbij de coureurs de laatste kans krijgen om hun bolides klaar te maken voor de kwalificatie.

Om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) start de kwalificatie en mogen de 22 coureurs strijden om die felbegeerde pole position. Eerst krijgen alle 22 de coureurs in Q1 de kans om een tijd neer te zetten. Na 18 minuten stopt Q1 en vallen de langzaamste zes coureurs af en mogen de overgebleven coureurs door naar Q2 die 15 minuten duurt. Na Q2 vallen wederom de zes langzaamste coureurs af en mogen de beste 10 strijden om de pole position in Q3. Deze duurt 12 minuten en na 10 minuten valt de vlag en weten we wie de race op zondag vanaf de eerste plek mag starten.

Naast de formule 1 training en kwalificatie vinden er op zaterdag ook trainingen en races plaats in de ondersteunde raceklasses van de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Zondag
Op zondag om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) springen de lichten op groen en start de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. In totaal moeten de coureurs 55 rondjes rijden op het 5,5 kilometer circuit waarbij ze in totaal 305,355 kilometer zullen afleggen. Na iets meer dan 1,5 uur, mits er geen safetycar op de baan komt, valt de finishvlag en weten we wie de laatste race van het 2018 seizoen heeft gewonnen en wie zich officieel wereldkampioen formule 1 2018 mag noemen.

Voor de start van de formule 1 vinden er nog races plaats van de GP2, GP3 en Porsche Supercup plaats. Ook komen de coureurs voordat ze in hun auto stappen langs op een vrachtwagen tijdens de parade lap.

Tickets grand prix Abu Dhabi

Voor de formule 1 race op het Yas Marina circuit zijn diverse tickets te koop voor een groot aantal tribunes langs het circuit. Je hoeft niet bang te zijn dat je de hele dag in de volle zon moet zitten, alle tribunes op het Yas Marina circuit zijn overdekt zodat je in de schaduw kunt genieten van de actie op de baan. Goedkoop zijn de tribune tickets voor de race overigens niet, reken op prijzen die beginnen bij 400 euro voor een weekendticket, tickets voor alleen zaterdag & zondag of alleen zondag zijn iets goedkoper dan een weekendticket. Wie zo goedkoop mogelijk de formule 1 race wilt bijwonen kan een ticket voor de niet overdekte staanplaatsen kopen.

Gratis bonus
Wie een ticket heeft gekocht voor de formule 1 race via de officiele website krijgt een bonus in de vorm van gratis entree tot het Ferrari World park en het Yas Waterworld waterpark welke beide op een steenworp afstand van het circuit liggen. Daarnaast kun je gratis de AbuDhabiGP After-Race concerten bijwonen waar op donderdag Calvin Harris zal gaan optreden, op zaterdag komen Mumford & Sons langs en op zondag na de race superster P!ink op het podium. Vlak voor het raceweekend worden nog meer beroemde artiesten aangekondigd dus hou de website van het Yas Marina circuit in de gaten.

Daarnaast krijgt iedereen die een ticket voor de race heeft gekocht via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix een promocode waarmee je gratis de Formula 1 app voor Android of iPhone kunt downloaden. Normaal gesproken kost deze app 26,99 euro voor een jaar.

Bovendien mogen weekend tribune kaarthouders op donderdag de pitstraat in tijdens de Pit Lane Walk waar je de kans krijgt om heel dichtbij de formule 1 wagens te komen. Daarnaast zijn er altijd wel een paar coureurs te spotten die tijdens de Pit Walk handtekeningen staan uit te delen. Hou er rekening mee dat de pits van Ferrari en Mercedes zeer druk kunnen zijn, bij Red Bull zal het waarschijnlijk iets rustiger zijn aangezien deze iets minder populair zijn in Abu Dhabi.

Plattegrond van het Yas Marina formule 1 circuit

Main Grandstand
De Main Grandstand tribune ligt aan het rechte stuk waar op zondag 25 november 2018 17:00 uur lokale tijd de laatste race van het seizoen van start gaat. Wie een ticket heeft voor deze tribune zit dus eerste rang bij de start van de race en heeft een goed uitzicht op de pitstraat waar tijdens de race de coureurs regelmatig banden komen wisselen. Ook heb je vanaf de Main Grandstand uitzicht op een groot tv scherm zodat je niets hoeft te missen van alle actie verderop het circuit.

Voor de race zie je vanaf deze tribune de coureurs hun installatie rondjes doen waarna ze met hun auto’s naar de grid rijden en zich gedurende een half uur voor bereiden op de start van de race. Tijdens de grid walk lopen er tal van beroemdheden langs de auto’s welke je met een beetje geluk kunt spotten. Na de race heb je vanaf de Main Grandstand een perfect uitzicht op het podium waar de winnaar gehuldigd zal worden.

De prijzen voor tickets voor de Main Grandstand beginnen bij 2200 AED voor een weekendkaart welke geldig is van vrijdag tot en met zondag. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

North Grandstand
Deze enorme tribune staat bij de scherpe 90 graden bij het noordelijke punt van het circuit. Vanaf deze tribune heb je zicht op de formule 1 wagens die met volle snelheid op de bocht aankomen en vol in de remmen moeten om de bocht te halen. Deze bocht is één van de punten waar de coureurs regelmatig hun voorganger uitremmen en zo een plek naar voren schuiven. Deze tribune staat het dichtst bij de Yas Arena waar na de race het After Race concert plaatsvindt met onder andere Rihanna, ook ligt deze tribune bijna tegen Ferrari World aan.

De prijzen voor tickets voor de North Grandstand beginnen bij 525 AED voor alleen de vrijdag, voor een weekendkaart betaal je 2080 AED. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

West Grandstand
Deze tribune in een L vorm is te vinden in de westelijke hoek van het circuit en ligt aan het einde van het lange rechte stuk van het circuit. De coureurs komen met ruim 300 kilometer per uur aan op deze tribune en de bocht die vlak voor de tribune ligt is dan ook een populair punt voor de coureurs om hun voorganger in te halen, vooral dankzij de DRS zul je hier veen inhaalacties zien en hopelijk laat Verstappen hier ook weer een paar schitterende inhaal manoeuvres zien.

De prijzen voor de West Grandstand beginnen bij 525 AED voor de vrijdag en 2080 AED voor een weekendkaart welke geldig is op vrijdag, zaterdag en zondag en de pitwalk op donderdag. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

South Grandstand
De South Grandstand ligt zoals de naam al doet vermoeden, op het zuidelijke punt van het circuit. Deze tribune heeft een schitterend panoramisch uitzicht over een groot deel van het circuit. De tribune biedt een goed zicht op de chicane bij bocht nummer 11, 12 en 13 en daarnaast kun je ook bocht 14 zien liggen in de verte, hierna verdwijnen de coureurs met hoge snelheid richting het opvallende vijf sterren Yas Viceroy Hotel.

De South Grandstand tribune is onderverdeelt in een Lower en Upper gedeelte, maar de prijzen voor de South Grandstand Lower en Upper zijn gelijk aan elkaar. De prijzen beginnen bij 1875 AED voor een ticket voor zaterdag + zondag, voor een weekendkaart welke geldig is van vrijdag tot zondag (en op donderdag voor de pitwalk) moet je 2080 AED betalen. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Marina Grandstand
De Marina Grandstand ligt aan het rechte stuk in het zuidwestelijke gedeelte van het circuit. De tribune is bovenop de pits gebouwd van de ondersteunde raceklasses zoals de GP2 en de Porsche Supercup. Vanaf deze tribune heb je een breed uitzicht over de jachthaven en het vijfsterrenhotel Yas Viceroy Hotel.

De prijzen voor de Marina Grandstand beginnen bij 1875 AED voor tickets voor zaterdag + zondag, voor een weekendkaart welke geldig is op vrijdag, zaterdag en zondag en de pitwalk op donderdag betaal je 2080 AED. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Abu Dhabi Hill
Wil je wel de formule 1 bijwonen, maar heb je geen zin om ruim 400 euro uit te geven aan tribunekaarten? Dan is de Abu Dhabi Hill een uitkomst, dit grote grasveld in het midden van het circuit is speciaal voor staanplaatsen ingericht en dankij de hoge ligging heb je vanaf hier een goed overzicht over bocht 2 tot en met bocht 6 het circuit.

De Abu Dhabi Hill ligt tegenover het North Grandstand en aan het langste rechte stuk van het circuit waardoor je een goed zicht hebt op het punt aan het einde van het rechte stuk waar veel inhaalacties plaats zullen vinden dankzij de DRS zone.

De prijzen voor de Abu Dhabi Hill beginnen bij 625 AED per persoon voor zaterdag en zondag en 995 AED voor weekendtickets (vrijdag, zaterdag en zondag). Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

Vakantie Dubai combineren met de race

Je kunt natuurlijk een compleet verzorgde reis boeken bij één van de formule 1 ticket aanbieders maar vaak is het voordeliger om zelf je vliegtickets en hotel te regelen en met het openbaar vervoer of eigen huurauto naar het circuit te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld vrij voordelig met Transavia naar Dubai International Airport of TUIfly naar Al Maktoum International Airport vliegen in Dubai. Vanaf Al Maktoum is het nog een kleine uur rijden naar Abu Dhabi, vanaf de Dubai International is het ongeveer 2,5 uur rijden. Daarnaast stunten KLM, Qatar Airways, Etihad en Emirates regelmatig met tickets naar Dubai en/of Abu Dhabi waardoor je voordeliger kunt vliegen. Bij Tui kun je ook vaak voordelig een complete vakantie met vlucht en hotel boeken inclusief transfers naar je hotel en terug.

Georganiseerde reis naar de formule 1 in Abu Dhabi

Wil je liever toch een georganiseerde reis naar de formule 1 race in Abu Dhabi 2018 om zo Max Verstappen in zijn Red Bull te zien strijden om een podiumpek? Kijk dan eens bij StipReizen. Zij bieden diverse arrangementen aan met vlucht, hotel, transfers en tickets voor de formule 1 race in Abu Dhabi. De prijzen beginnen bij 959 euro voor een arrangement van vijf dagen inclusief vlucht. In totaal biedt StipReizen vijf verschillende arrangementen aan naar de grand prix van Abu Dhabi op 25 november 2018:

Voor wie niets wilt missen van de formule 1 moet op woensdag al in Dubai of Abu Dhabi zijn zodat je donderdag kunt deelnemen aan de pitwalk. Als je met Transavia naar Dubai vliegt dien je er rekening mee te houden dat ze alleen op zondag, maandag, vrijdag en zaterdag op Dubai vliegen. TUIlfy vliegt enkel op zondag en donderdag van en naar Dubai. Emirates, KLM, Qatar Airways en Etihad vliegen dagelijks op de luchthavens van Dubai en Abu Dhabi.

Om de formule 1 te kunnen combineren met een korte vakantie in Dubai of Abu Dhabi is het aan te raden om minimaal 7 dagen in Dubai of Abu Dhabi te verblijven. Zo kun je naast de paar dagen formule 1 ook nog een paar dagen genieten van de zon, zee, strand en de bezienswaardigheden. Want als je echt niets wilt missen van de formule 1 zit je al gauw van donderdagmiddag tot zondagavond op het circuit, wil je het spektakel van de formule 1 gewoon een keertje mee hebben gemaakt en ook genieten van de rest van Dubai / Abu Dhabi dan is alleen het bijwonen van de race op zondag aan te raden.

Indien je direct vliegt op de luchthaven van Abu Dhabi ben je iets duurder uit dan de luchthavens van Dubai, maar daar staat wel een lagere reistijd tegenover. Abu Dhabi is naast Dubai ook een prima stad om vakantie te vieren, de stad barst van de luxe vijfsterren hotels en biedt tal val bezienswaardigheden en attracties, waaronder de prachtige Sjeik Zayed-moskee, Ferrari World en Yas Waterworld. Kijk op AllesoverAbuDhabi.nl voor een overzicht van alle bezienswaardigheden.

Als je kiest voor een hotel, vakantiehuis of appartement in Dubai zelf moet je rekening houden met een reistijd van rond de twee uur naar Abu Dhabi. Wil je zeker weten dat je op tijd op het circuit bent voor de formule 1 dan kun je het beste een hotel in Abu Dhabi zelf boeken. Kijk op Booking.com voor een overzicht van de vele hotels in Abu Dhabi.

National Day Dubai

Combineer de formule 1 met National Day

Doordat de race in Abu Dhabi vaak eind november wordt georganiseerd kun je een vakantie naar de formule 1 race in Abu Dhabi vaak ideaal combineren met de nationale feestdag “National Day” welke ieder jaar op gevierd wordt op 2 december.

De datum van 2 december is niet zomaar een gekozen datum, op 2 december 1972 werden de Verenigde Arabische Emiraten officieel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Tot op de dag van vandaag is 2 december een nationale feestdag en vieren de inwoners van het emiraat op grootse wijze de verjaardag van hun land. UAE National Day in de Verenigde Arabische Emiraten kan je het beste vergelijken met Koningsdag hier in Nederland, met uitzondering van de alcohol. Vrijwel iedereen krijgt op deze nationale feestdag vrij zodat men kan genieten van de vele evenementen die op deze dag worden georganiseerd.

Er worden tijdens National Day en de dagen voor National Day een groot aantal festiviteiten gehouden, waaronder een grote vuurwerkshow, diverse parades in onder andere Downtown Dubai, concerten en acties in de grote shopping malls. De exacte data waarop de festiviteiten plaatsvinden kan per jaar verschillen. Een gedeelte van de festiviteiten, zoals de vuurwerkshow, vinden vaak niet op 2 december plaats maar één dag of enkele dagen voor de nationale feestdag.

Een groot aantal gebouwen en huizen in de stad zijn tijden National Day versierd met vlaggen en de nationale kleuren, kinderen zijn gesminkt met rood, groen en wit en ook zie je opvallend veel versierde auto’s rondrijden in de kleuren van de nationale vlag. Tevens zijn de bekende attracties van de stad, waaronder de Burj Khalifa en de Burj al Arab op deze speciale dag in de nationale kleuren te bewonderen.

Het bericht Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/feed/ 0
Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/ https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/#comments Sat, 20 Jul 2019 08:21:09 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=7919 Vlieg je binnenkort vanaf de luchthaven van Schiphol naar de zon in Dubai, Abu Dhabi of een ander zonovergoten bestemming? Of blijf je dichter bij huis en ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Londen of Dublin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk Happy Hour bij See Buy Fly op Schiphol en […]

Het bericht Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Vlieg je binnenkort vanaf de luchthaven van Schiphol naar de zon in Dubai, Abu Dhabi of een ander zonovergoten bestemming? Of blijf je dichter bij huis en ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Londen of Dublin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk Happy Hour bij See Buy Fly op Schiphol en dat betekent dat je een GRATIS kortingsvoucher van 5 euro kunt downloaden om taxfree inkopen te kunnen doen op Schiphol. Zo kun je nog voordeliger shoppen voordat je op vakantie gaat!

Je kun je gratis See Buy Fly kortingsbon ter waarde van 5 euro aanvragen via de website van See Buy Fly. Als je op de link hiervoor hebt geklikt verschijnt het aanvraagformulier voor de kortingscode automatisch in beeld. En anders kun je de aanvraagbutton vinden op de homepage in het gele blok naast de grote foto. Klik op de button “Ontvang nu 5,- euro korting” en vul de gevraagde gegevens in, waaronder je naam en vertrekdatum en je ontvangt de kortingsvoucher binnen enkele minuten in je mailbox op het opgegeven mailadres! Print de voucher uit of laat hem zien via je smartphone en je ontvangt 5 euro korting bij je aankoop van minimaal 25 euro op Schiphol!

De voucher van 5 euro is geldig in alle belastingvrije winkels na de paspoortcontrole op de luchthaven van Schiphol. Je ontvangt de korting van 5 euro bij een besteding van €25,- of meer op één aankoop naar keuze. Je kunt de voucher van €5,- korting onder andere besteden op de onderstaande aanbiedingen:

  • Diesel – Only The Brave – 2 voor €49,-
  • Paco Rabanne – Paco van €39,- nu voor €19,90
  • Jimmy Choo – Blossom – 2 voor €49,-
  • Seiko horloge van €199,- nu voor slechts €129,-
  • Hugo Boss – Hugo Dark Blue van 40,40 nu voor €29,90
  • Burberry – London Woman – 2 voor 49 euro
  • The Famous Grouse whiskey 1 liter, van 19,50 voor 13,50

Kijk voor alle actuele See Buy Fly aanbiedingen van de komende maanden op de See Buy Fly website.

Voorwaarden kortingsbon See Buy Fly

De speciale See Buy Fly voucher van 5 euro korting is niet te gebruiken voor tabak, Nederlandse boeken, waardepapieren en drogisterij artikelen zoals medicijnen en babyvoeding. De ontvangen kortingscode is uniek en éénmalig in te wisselen bij alle winkels achter de ticket/paspoortcontrole van Amsterdam Airport Schiphol. Er kan maar één kortingsbon worden ingewisseld per transactie. De voucher is wel geldig in combinatie met de actuele ‘Special Offers’, maar niet met andere (voucher) acties. De vouchers zijn geldig tot en met 31 december 2019.Het bericht Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/feed/ 0