Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai » Dubai Nieuws https://www.allesoverdubai.info Ga je op vakantie naar Dubai? Hier vind je uitgebreide informatie over alles in Dubai en de beste tips voor een geslaagde vakantie of citytrip in Dubai! Mon, 14 Sep 2020 08:58:38 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.3.24 Dubai gaat weer open voor toeristen https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/#comments Mon, 22 Jun 2020 07:07:18 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12272 Dubai laat vanaf 7 juli weer toeristen toe nadat de golfstaat drie maanden geleden op slot ging in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het mediacentrum van het emiraat zondag 21 juni bekend gemaakt. Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar het emiraat. Het is nu nog […]

Het bericht Dubai gaat weer open voor toeristen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Dubai laat vanaf 7 juli weer toeristen toe nadat de golfstaat drie maanden geleden op slot ging in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het mediacentrum van het emiraat zondag 21 juni bekend gemaakt. Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar het emiraat. Het is nu nog wachten totdat Nederland en België het reisadvies voor Dubai van oranje naar geel verlaagd zodat Nederlanders en Belgen zonder problemen op vakantie kunnen gaan in Dubai.

Toeristen die de stad willen bezoeken dienen zich wel strikt aan de corona maatregelen te houden. Zo is het verplicht om een recent bewijs van een corona test te kunnen tonen welke niet ouder is dan 96 uur. Indien deze niet beschikbaar is, kan men zich bij aankomst in Dubai op het vliegveld laten testen. Totdat de resultaten van deze test bekend zijn, dien je in quarantaine te gaan in je hotel of appartement. Iemand die positief test op corona is verplicht om na de uitkomst van de test twee weken in isolatie te gaan. Daarnaast is het verplicht om een internationale zorgverzekering te hebben, dient men de speciale Covid-19 DXB app te downloaden en een gezondheidsverklaring formulier in te vullen.

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn er ruim 45.000 corona besmettingen vastgesteld en iets meer dan 300 corona doden gemeld. Meer informatie over de meest recente corona regels in Dubai zijn te vinden op de website van The National en Khaleej Times.

Het bericht Dubai gaat weer open voor toeristen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/feed/ 0
Dubai Expo 2020 https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/#comments Sat, 25 Apr 2020 20:23:57 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=558 In 2021 organiseert Dubai als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Dubai Expo in 2020 plaatsvinden maar door de Corona virus (Covid-19) uitbraak is in mei 2020 besloten om de Expo met een jaar uit te stellen. Door het corona virus en de lock-down’s in een groot aantal landen […]

Het bericht Dubai Expo 2020 verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
In 2021 organiseert Dubai als eerste land in het Midden Oosten de 35e wereldtentoonstelling. Oorspronkelijk zou de Dubai Expo in 2020 plaatsvinden maar door de Corona virus (Covid-19) uitbraak is in mei 2020 besloten om de Expo met een jaar uit te stellen. Door het corona virus en de lock-down’s in een groot aantal landen wereldwijd zijn veel landen niet in staat geweest om zich goed voor te bereiden op de wereldtentoonstelling.

De wereldtentoonstelling welke internationaal beter bekend staat als de World Expo, zou in eerste instantie plaatsvinden tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021 op een speciaal voor de Expo 2020 gebouwd complex. De startdatum van de Dubai Expo 2021 is nu aangepast naar 1 oktober 2021 en de wereldtentoonstelling loopt tot en met 31 maart 2022. Tijdens de Dubai Expo kunnen de deelnemende landen en bedrijven uit de publieke en private sector zich profileren op het gebied van techniek, economie en sociaal-cultureel.

Deelnemers Dubai Expo 2020 / 2021

In totaal zullen er tijdens de Expo 2020 meer dan 200 landen en organisaties deelnemen aan de wereldtentoonstelling waarbij niet alleen de landen zelf maar ook bedrijven uit die landen zich in de kijker kunnen zetten. Het thema van de Expo 2020 in Dubai is “Connecting minds, creating the future” waarbij veel landen de aandacht volledig op duurzaamheid, schone energie en circulariteit zullen richten. Deze slogan wordt ondersteund door de drie thema’s mobiliteit, kansen en duurzaamheid. De Expo 2020 in Dubai zal ook de eerste wereldtentoonstelling worden met een groene voetafdruk en zo klimaat neutraal mogelijk worden gebouwd.

Dubai Expo 2020

Nederlandse paviljoen op de Expo 2020 in Dubai

Naast de landen zijn er ook ruim 280 persbureaus aanwezig op de Expo welke voor de nodige media aandacht zullen gaan zorgen. Uiteraard is ook Nederland vertegenwoordigd op de Expo 2020 in Dubai met een revolutionair paviljoen. Na een Europese aanbesteding is het winnende ontwerp gekomen van V8 Architects welke samen met consortiumleden Expomobilia, Kossmann.dejong en Witteveen+Bos. De keuze volgde uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hadden ingeschreven.

Het paviljoen van Nederland zal zich onderscheiden op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen zal gaan bestaan uit een circulaire klimaatinstallatie welke naadloos aansluit op het door Nederland gekozen thema ‘Uniting water, energy & food’. Het paviljoen zal zo ontworpen en gebouwd gaan worden zodat het na de Expo in Dubai afgebroken kan worden en eenvoudig hergebruikt kan gaan worden.

Indien je als bedrijft wilt deelnemen aan de Expo 2020 en aanwezig wilt zijn op het Nederlandse complex dan kun je kijken op dutchdubai.com voor meer informatie hierover. Ook zijn alle contactgegevens van het officiële Nederlandse paviljoen hier te vinden.

Naast Nederland hebben de volgende landen aangegeven aanwezig te zijn tijdens de Expo 2020 in Dubai:
Albanië
Algerije
Angola
Argentinië
Australië
Azerbeidzjan
Oostenrijk
Bahamas
Bahrein
Wit-Rusland
België
Bhutan
Bulgarije
Burkina Faso
Bangladesh
Brunei
Brazilië
Canada
Cambodja
Kaapverdië
Centraal Afrikaanse Republiek
Chili
China
Colombia
Cuba
Cyprus
Tsjechische Republiek
Congo
Democratische Republiek Congo
Denemarken
Dominicaanse Republiek
Djibouti
Ecuador
Egypte
Estland
Ethiopië
Frankrijk
Fiji
Finland
Griekenland
Grenada
Guinea
Duitsland
Hong Kong
Hongarije
Indië
Indonesië
Israël
Italië
Iran
Irak
IJsland
Ierland
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kosovo
Koeweit
Kirgizië
Laos
Lesotho
Libanon
Liberia
Litouwen
Luxemburg
Letland
Macau
Marshall eilanden
Maleisië
Mauritius
Monaco
Mongolië
Marokko
Myanmar
Mexico
Mozambique
Nauru
Nederland
Nepal
Nigeria
Nieuw Zeeland
Noord Korea
Noorwegen
Oman
Pakistan
Filippijnen
Polen
Portugal
Peru
Panama
Katar
Rusland
Roemenië
Rwanda
Senegal
Singapore
Sierra Leone
Slovenië
Solomon eilanden
Somalië
Spanje
Saint Kitts en Nevis
Saint Lucia
Saint Vincent en de Grenadines
Saoedi-Arabië
Zuid-Korea
Zweden
Zwitserland
Zuid-Afrika
Soedan
San Marino
Sri Lanka
Taiwan
Thailand
Tunesië
Tuvalu
Timor-Leste
Turkije
Turkmenistan
Tadzjikistan
Tanzania
Oekraïne
Verenigde Arabische Emiraten
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Oeganda

Locatie van de Dubai Expo 2020

Locatie Expo 2020 Dubai

De wereldtentoonstelling in Dubai zal plaatsvinden op een 438 hectare groot gebied welke tussen Dubai en Abu Dhabi ligt, tegen de westelijke grens van Dubai vlakbij het Al Maktoum International Airport.

Het ontwerp van de Expo is gemaakt door het Amerikaanse architectenbureau HOK waarbij een groot plein genaamd Al Wasl, wat Arabisch is voor de verbinding, centraal staat. Dit centrale plein wordt omringd door drie grote gebouwen waarin de paviljoens van de landen zijn te vinden. De drie gebouwen hebben elk een eigen thema, , namelijk het Mobility District, Opportunity district en het Sustainability District. Daarnaast is er een Expo Village, een winkelcentrum, een speeltuin voor kinderen en een station te vinden op het terrein van de Expo 2020 in Dubai.

Ieder land is vrij om hun eigen paviljoen vorm te geven, zo heeft Finland de inspiratie voor hun paviljoen gehaald uit sneeuw wat terugkomt in de witte kleur van het pand. Het paviljoen van Brazilië is geïnspireerd op de Rio Negro rivier welke deel uitmaakt van het Amazone gebied. Het paviljoen van Oostenrijk beloofd bijzonder te worden dankzij de 9000 jaar oude bouwtechniek van zand en klei en in het paviljoen van Polen zullen duizenden vogels van papier boven de hoofden van de bezoekers zweven.

Dubai Expo 2020

Tickets Dubai Expo 2020

Wil je de Dubai Expo 2020 wereldtentoonstelling in Dubai gaan bezoeken in 2020? Dan heb je een ticket nodig. Je kunt kiezen uit een ticket voor 1 dag of een ticket welke 3 dagen toegang geeft tot de Expo 2020. Met een ticket kun je de Expo bezoeken van 10 uur in de morgen tot 1 uur ‘s nachts, in het weekend is de Expo zelfs tot twee uur ‘s nachts geopend. Dagelijks zijn er onder andere 60 live shows te bewonderen, diverse optredens van wereldberoemde artiesten en parades bij de diverse stands op het Expo terrein.

Het ticket van 1 dag kost 120 AED voor volwassenen, voor kinderen tussen de 5 tot 17 jaar en studenten geldt een korting van 50%. Kinderen onder de 5 jaar, gehandicapten en 65+ mogen gratis naar binnen. Het 3-daagse ticket kost 260 AED per persoon. Er komen ook ticket in de verkoop welke een week, maand of seizoen toegang geven tot de Expo 2020, prijzen hiervan worden in oktober 2019 bekend gemaakt. De tickets kunnen aangeschaft worden via de website van Expo 2020 vanaf april 2020.

Dubai Expo 2020

De verkiezing van de Expo

In totaal waren er vijf landen in de race voor de organisatie van de 35e wereld tentoonstelling. Uiteindelijk kreeg Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten de voorkeur boven het Russische Jekaterinenburg, nadat eerder het Turkse Izmir en het Braziliaanse São Paulo waren afgevallen als kanshebbers voor de Expo 2020 en Ayutthaya in Thailand tijdens een algemene vergadering van de lijst werd gehaald in verband met het ontbreken van garanties van de Thaise overheid.

Dubai kreeg tijdens de 154e algemene vergadering op 26 en 27 november 2013 de voorkeur van 116 van de 164 stemmende leden van het Bureau International des Expositions. Dubai is dankzij de toekenning van de Expo de eerste stad in het Midden-Oosten die een wereldtentoonstelling mag organiseren. Autoriteiten in Dubai verwachten binnen 2015 en 2021 zeventien miljard euro aan investeringen binnen te halen door het evenement, schrijft persbureau AP. De kosten worden geschat op iets meer zes miljard euro.

Dubai Expo 2020

In 2015, tijdens de vorige universele wereldtentoonstelling, was Milaan de gastheer van de Expo. De Expo daarvoor vond plaats in de Chinese stad Shanghai. Naast universele wereldtentoonstellingen worden er ook gespecialiseerde wereldtentoonstellingen georganiseerd. Daarvan was de laatste die in het Zuid-Koreaanse Yeosu in 2012, met als onderwerp oceanen. De universele wereldtentoonstelling is echter al lang niet meer zo populair als evenementen als het WK voetbal of de Olympische Spelen, maar het blijft een kans voor landen om zichzelf aan miljoenen mensen ter wereld te laten zien. Soms wordt er speciaal voor het evenement een bouwwerk gemaakt, denk aan het Atomium in Brussel of de Eiffeltoren in Parijs.

De Expo brengt een hoop werkgelegenheid naar Dubai toe. De verwachting is dat door de komst van de Expo 2020 er tussen 2013 en 2021 ruim 275.000 banen in Dubai bijkomen, waarvoor rond de 40% in het toerisme. In totaal wordt er rond de 25 miljard dirham (omgerekend rond de 5 miljard euro) in de Expo 2020 in Dubai geïnvesteerd. Van deze 25 miljard dirham is er ongeveer 7 miljard nodig voor de voorbereiding van de wereldtentoonstelling. Men verwacht gedurende de wereldtentoonstelling ongeveer 25 miljoen bezoekers te ontvangen, wat neerkomt op iets meer dan 175.000 bezoekers per dag.

Het bericht Dubai Expo 2020 verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-expo-2020/feed/ 0
Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/#comments Thu, 02 Jan 2020 13:47:49 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12201 De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, is nog groter geworden dankzij de opening van een 420.000 vierkante meter grootte uitbreiding. De nieuwe uitbreiding heeft de naam Dubai Mall Zabeel gekregen en telt in totaal 9 verdiepingen waar ruim 60 nieuwe winkels te vinden zijn. Als je de afgelopen jaren Downtown Dubai en […]

Het bericht Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, is nog groter geworden dankzij de opening van een 420.000 vierkante meter grootte uitbreiding. De nieuwe uitbreiding heeft de naam Dubai Mall Zabeel gekregen en telt in totaal 9 verdiepingen waar ruim 60 nieuwe winkels te vinden zijn.

Als je de afgelopen jaren Downtown Dubai en de Dubai Mall hebt bezocht vraag je jezelf misschien af waar ze nog ruimte gevonden hebben voor deze enorme uitbreiding. Het antwoord is vrij simpel, aan de overkant van de drukke Financial Center Road welke voor de hoofdingang van de Dubai Mall ligt. Hier lag een groot braakliggend terrein waar ze de afgelopen jaren druk gebouwd hebben aan de nieuwe uitbreiding.

Het nieuwe deel van de Dubai Mall is eenvoudig te bereiken via een 200 meter voetgangersbrug welke over de drukke Financial Center Road ligt. In ongeveer twee minuten loop je via deze brug met airco van het bestaande deel van de Dubai Mall naar het nieuwe gedeelte. De ingang van de voetgangersbrug is te vinden op de tweede verdieping van de Dubai Mall, tussen de ingang van Galeries Lafayette en de ingang van de centrale parkeerplaats.

Dubai Mall Zabeel

Kartbaan in een winkelcentrum

In de Dubai Mall Zabeel zijn naast tal van nieuwe winkels ook diverse restaurants en lifestyle experiences te vinden plus een speciale biologische supermarkt. En de Dubai Mall zou de Dubai Mall niet zijn als er in deze nieuwe uitbreiding ook weer een bijzondere attractie te vinden is. In de Dubai Mall Zabeel is het mogelijk om te gaan karten op de indoor kartbaan met elektrische karts. Je vind de state-of-the-art kartbaan van EKart Zabeel tegenover de Food Court in de Dubai Mall Zabeel. Een ritje op de kartbaan met een elektrische kart is mogelijk vanaf 95 dirham per persoon. Meer info over de kartbaan is te vinden op de website van EKart Zabeel.

De Dubai Mall Zabeel beschikt over een eigen parkeergarage met ruimte voor 3000 auto’s en is eenvoudig te bereiken dankzij een eigen afrit op de Sheik Zayed Road en de Financial Center Road.

Het bericht Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/feed/ 0
Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/#comments Tue, 24 Sep 2019 12:34:19 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=8055 Max Verstappen is het grote talent in de formule 1 en weet zich keer op keer in de kijker te racen tijdens onder andere de kwalificatie van Italie toen die zijn wagen op de 2e plek wist te kwalificeren tijdens de regen of de race in Oostenrijk die de jonge Nederlander op bijzondere wijze wist […]

Het bericht Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Max Verstappen is het grote talent in de formule 1 en weet zich keer op keer in de kijker te racen tijdens onder andere de kwalificatie van Italie toen die zijn wagen op de 2e plek wist te kwalificeren tijdens de regen of de race in Oostenrijk die de jonge Nederlander op bijzondere wijze wist te winnen. Helaas zit het de jonge Nederlander dit jaar niet echt mee en laat de betrouwbaarheid van zijn Red Bull met Renault motor hem regelmatig in de steek. Maar Verstappen is vastberaden om aan zijn negatieve spiral een einde te maken en hoopt in Abu Dhabi tijdens de laatste race van het seizoen een heel mooi resultaat te behalen.

Heb je altijd altijd al een keer een formule 1 race willen bijwonen? Is het formule 1-bloed door de komst van “onze” Max Verstappen sneller gaan stromen en kan je niet wachten om een grand prix te bezoeken om Max live in actie te zien? Maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan alleen een korte reis naar een grand prix zonder echte vakantie erbij? Combineer dan het beste van twee werelden en bezoek de grand prix van Abu Dhabi en plak er een vakantie in Dubai achteraan!

De race op het 5,5 kilometer lange Yas Marina circuit in Abu Dhabi is al een aantal jaren de afsluiter van het formule 1 seizoen. Dit jaar vind de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix plaats op zondag 25 november 2018, de vrije trainingen beginnen op vrijdag 24 november en op zaterdag de 25e van november begint om 14:00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie en mag Max een gooi doen naar de pole position.

Yas Marina Circuit

Het formule 1 circuit van Abu Dhabi ligt op het kunstmatig aangelegde Yas Marina eiland op ongeveer een half uur rijden van het centrum van de stad Abu Dhabi. Voor de bouw van het circuit zijn kosten nog moeite gespaard, en dat is te zien. De rijke sjeiks hebben dankzij de miljoenen die ze hebben verdiend aan de olie een compleet nieuw eiland voor de kust aangelegd en hierop een circuit in de stijl van Monaco aangelegd. Het circuit is gebouwd rondom een jachthaven en het opvallende Yas Viceroy hotel.

Daarnaast is er flink geïnvesteerd in overdekte tribunes en een lichtinstallaties waardoor de race bij daglicht start en finisht als de zon is ondergegaan. Dit staat garant voor spectaculaire beelden en ene onvergetelijke ervaring! Nog spectaculairder is de vuurwerkshow die start zodra de finishvlag is gezwaaid.

Direct naast het Yas Marina circuit ligt het indoor pretpark Ferrari World wat volledig in het teken staat van het beroemde Italiaanse sportwagenmerk. Hier vind je onder andere de snelste achtbaan van de wereld en de achtbaan met de hoogste looping van de wereld. Voor wie op zoek is naar verkoeling kan terecht in het Yas Waterworld waterpretpark wat op een steenworp afstand ligt van het circuit. Wil je liever shoppen voor of na de formule 1 race? Dan kun je terecht in de Yas Mall die achter het Ferrari World pretpark ligt. De Yas Mall is het grootste winkelcentrum van Abu Dhabi en telt honderden winkels van alle bekende merken.

Yas Marina circuit Abu Dhabi

Winnaars

Sinds de eerste race in 2009 zijn er verschillende coureurs en teams geweest die de grand prix van Abu Dhabi op hun naam wisten te schrijven. Gek genoeg heeft Ferrari nog nooit weten te winnen op het Yas Marina circuit. Leider in het klassement als het gaat om overwinningen is Sebastian Vettel, hij wist de race in 2009, 2010 en 2013 op zijn naam te schrijven in de Red Bull-Renault.

Afgelopen jaar won Lewis Hamilton de race op het Yas Marina circuit maar echt blij was de Engelsman niet aangezien die de wereldtitel verloor aan zijn teamgenoot Nico Rosberg, die een aantal dagen na het winnen van zijn eerste wereldtitel aankondigde per direct te stoppen met racen.

2016 Lewis Hamilton Mercedes
2015 Nico Rosberg Mercedes
2014 Lewis Hamilton Mercedes
2013 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2012 Kimi Räikkönen Lotus-Renault
2011 Lewis Hamilton Mclaren-Mercedes
2010 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2009 Sebastian Vettel Red Bull-Renault

Programma van het raceweekend

Voor iedereen die een weekend tribune ticket heeft kan op donderdag gratis de Pit Lane Walk doen. Hiervoor ontvang je een speciaal ticket bij je weekend kaart. Tijdens deze wandeling door de pitstraat krijg je de kans om de formule 1 auto’s van heel dichtbij te bewonderen en vaak zijn er enkele coureurs die handtekeningen aan het uitdelen zijn. De ultieme kans dus om Max Verstappen van dichtbij te aanschouwen en een handtekening van deze Nederlandse superster te bemachtigen. Ook oefenen de teams regelmatig tijdens de pitwalk het wisselen van de banden waardoor je dit bijzondere schouwspel van dichtbij kunt meemaken.

Vrijdag
Op vrijdag beginnen de formule 1 echt als de coureurs aan hun raceweekend beginnen tijdens de eerste vrije training die in de ochtend plaatsvindt. De eerste vrije training begint om 13:00 uur lokale tijd (10:00 uur Nederlandse tijd) en duurt in totaal anderhalf uur. Daarna is er in de middag nog een tweede vrije training welke om 17:00 uur lokale tijd start (14:00 uur Nederlandse tijd). Ook deze vrije training duurt anderhalf uur. Tussen de eerste en tweede vrije training van de formule 1 zijn er nog diverse vrije trainingen van de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Sergio Perez Abu Dhabi formule 1

Zaterdag
Op zaterdag is er in de ochtend om 14:00 uur tot 15:00 uur lokale tijd (11:00 uur tot 12:00 uur Nederlandse tijd) de derde vrije training waarbij de coureurs de laatste kans krijgen om hun bolides klaar te maken voor de kwalificatie.

Om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) start de kwalificatie en mogen de 22 coureurs strijden om die felbegeerde pole position. Eerst krijgen alle 22 de coureurs in Q1 de kans om een tijd neer te zetten. Na 18 minuten stopt Q1 en vallen de langzaamste zes coureurs af en mogen de overgebleven coureurs door naar Q2 die 15 minuten duurt. Na Q2 vallen wederom de zes langzaamste coureurs af en mogen de beste 10 strijden om de pole position in Q3. Deze duurt 12 minuten en na 10 minuten valt de vlag en weten we wie de race op zondag vanaf de eerste plek mag starten.

Naast de formule 1 training en kwalificatie vinden er op zaterdag ook trainingen en races plaats in de ondersteunde raceklasses van de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Zondag
Op zondag om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) springen de lichten op groen en start de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. In totaal moeten de coureurs 55 rondjes rijden op het 5,5 kilometer circuit waarbij ze in totaal 305,355 kilometer zullen afleggen. Na iets meer dan 1,5 uur, mits er geen safetycar op de baan komt, valt de finishvlag en weten we wie de laatste race van het 2018 seizoen heeft gewonnen en wie zich officieel wereldkampioen formule 1 2018 mag noemen.

Voor de start van de formule 1 vinden er nog races plaats van de GP2, GP3 en Porsche Supercup plaats. Ook komen de coureurs voordat ze in hun auto stappen langs op een vrachtwagen tijdens de parade lap.

Tickets grand prix Abu Dhabi

Voor de formule 1 race op het Yas Marina circuit zijn diverse tickets te koop voor een groot aantal tribunes langs het circuit. Je hoeft niet bang te zijn dat je de hele dag in de volle zon moet zitten, alle tribunes op het Yas Marina circuit zijn overdekt zodat je in de schaduw kunt genieten van de actie op de baan. Goedkoop zijn de tribune tickets voor de race overigens niet, reken op prijzen die beginnen bij 400 euro voor een weekendticket, tickets voor alleen zaterdag & zondag of alleen zondag zijn iets goedkoper dan een weekendticket. Wie zo goedkoop mogelijk de formule 1 race wilt bijwonen kan een ticket voor de niet overdekte staanplaatsen kopen.

Gratis bonus
Wie een ticket heeft gekocht voor de formule 1 race via de officiele website krijgt een bonus in de vorm van gratis entree tot het Ferrari World park en het Yas Waterworld waterpark welke beide op een steenworp afstand van het circuit liggen. Daarnaast kun je gratis de AbuDhabiGP After-Race concerten bijwonen waar op donderdag Calvin Harris zal gaan optreden, op zaterdag komen Mumford & Sons langs en op zondag na de race superster P!ink op het podium. Vlak voor het raceweekend worden nog meer beroemde artiesten aangekondigd dus hou de website van het Yas Marina circuit in de gaten.

Daarnaast krijgt iedereen die een ticket voor de race heeft gekocht via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix een promocode waarmee je gratis de Formula 1 app voor Android of iPhone kunt downloaden. Normaal gesproken kost deze app 26,99 euro voor een jaar.

Bovendien mogen weekend tribune kaarthouders op donderdag de pitstraat in tijdens de Pit Lane Walk waar je de kans krijgt om heel dichtbij de formule 1 wagens te komen. Daarnaast zijn er altijd wel een paar coureurs te spotten die tijdens de Pit Walk handtekeningen staan uit te delen. Hou er rekening mee dat de pits van Ferrari en Mercedes zeer druk kunnen zijn, bij Red Bull zal het waarschijnlijk iets rustiger zijn aangezien deze iets minder populair zijn in Abu Dhabi.

Plattegrond van het Yas Marina formule 1 circuit

Main Grandstand
De Main Grandstand tribune ligt aan het rechte stuk waar op zondag 25 november 2018 17:00 uur lokale tijd de laatste race van het seizoen van start gaat. Wie een ticket heeft voor deze tribune zit dus eerste rang bij de start van de race en heeft een goed uitzicht op de pitstraat waar tijdens de race de coureurs regelmatig banden komen wisselen. Ook heb je vanaf de Main Grandstand uitzicht op een groot tv scherm zodat je niets hoeft te missen van alle actie verderop het circuit.

Voor de race zie je vanaf deze tribune de coureurs hun installatie rondjes doen waarna ze met hun auto’s naar de grid rijden en zich gedurende een half uur voor bereiden op de start van de race. Tijdens de grid walk lopen er tal van beroemdheden langs de auto’s welke je met een beetje geluk kunt spotten. Na de race heb je vanaf de Main Grandstand een perfect uitzicht op het podium waar de winnaar gehuldigd zal worden.

De prijzen voor tickets voor de Main Grandstand beginnen bij 2200 AED voor een weekendkaart welke geldig is van vrijdag tot en met zondag. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

North Grandstand
Deze enorme tribune staat bij de scherpe 90 graden bij het noordelijke punt van het circuit. Vanaf deze tribune heb je zicht op de formule 1 wagens die met volle snelheid op de bocht aankomen en vol in de remmen moeten om de bocht te halen. Deze bocht is één van de punten waar de coureurs regelmatig hun voorganger uitremmen en zo een plek naar voren schuiven. Deze tribune staat het dichtst bij de Yas Arena waar na de race het After Race concert plaatsvindt met onder andere Rihanna, ook ligt deze tribune bijna tegen Ferrari World aan.

De prijzen voor tickets voor de North Grandstand beginnen bij 525 AED voor alleen de vrijdag, voor een weekendkaart betaal je 2080 AED. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

West Grandstand
Deze tribune in een L vorm is te vinden in de westelijke hoek van het circuit en ligt aan het einde van het lange rechte stuk van het circuit. De coureurs komen met ruim 300 kilometer per uur aan op deze tribune en de bocht die vlak voor de tribune ligt is dan ook een populair punt voor de coureurs om hun voorganger in te halen, vooral dankzij de DRS zul je hier veen inhaalacties zien en hopelijk laat Verstappen hier ook weer een paar schitterende inhaal manoeuvres zien.

De prijzen voor de West Grandstand beginnen bij 525 AED voor de vrijdag en 2080 AED voor een weekendkaart welke geldig is op vrijdag, zaterdag en zondag en de pitwalk op donderdag. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

South Grandstand
De South Grandstand ligt zoals de naam al doet vermoeden, op het zuidelijke punt van het circuit. Deze tribune heeft een schitterend panoramisch uitzicht over een groot deel van het circuit. De tribune biedt een goed zicht op de chicane bij bocht nummer 11, 12 en 13 en daarnaast kun je ook bocht 14 zien liggen in de verte, hierna verdwijnen de coureurs met hoge snelheid richting het opvallende vijf sterren Yas Viceroy Hotel.

De South Grandstand tribune is onderverdeelt in een Lower en Upper gedeelte, maar de prijzen voor de South Grandstand Lower en Upper zijn gelijk aan elkaar. De prijzen beginnen bij 1875 AED voor een ticket voor zaterdag + zondag, voor een weekendkaart welke geldig is van vrijdag tot zondag (en op donderdag voor de pitwalk) moet je 2080 AED betalen. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Marina Grandstand
De Marina Grandstand ligt aan het rechte stuk in het zuidwestelijke gedeelte van het circuit. De tribune is bovenop de pits gebouwd van de ondersteunde raceklasses zoals de GP2 en de Porsche Supercup. Vanaf deze tribune heb je een breed uitzicht over de jachthaven en het vijfsterrenhotel Yas Viceroy Hotel.

De prijzen voor de Marina Grandstand beginnen bij 1875 AED voor tickets voor zaterdag + zondag, voor een weekendkaart welke geldig is op vrijdag, zaterdag en zondag en de pitwalk op donderdag betaal je 2080 AED. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Abu Dhabi Hill
Wil je wel de formule 1 bijwonen, maar heb je geen zin om ruim 400 euro uit te geven aan tribunekaarten? Dan is de Abu Dhabi Hill een uitkomst, dit grote grasveld in het midden van het circuit is speciaal voor staanplaatsen ingericht en dankij de hoge ligging heb je vanaf hier een goed overzicht over bocht 2 tot en met bocht 6 het circuit.

De Abu Dhabi Hill ligt tegenover het North Grandstand en aan het langste rechte stuk van het circuit waardoor je een goed zicht hebt op het punt aan het einde van het rechte stuk waar veel inhaalacties plaats zullen vinden dankzij de DRS zone.

De prijzen voor de Abu Dhabi Hill beginnen bij 625 AED per persoon voor zaterdag en zondag en 995 AED voor weekendtickets (vrijdag, zaterdag en zondag). Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

Vakantie Dubai combineren met de race

Je kunt natuurlijk een compleet verzorgde reis boeken bij één van de formule 1 ticket aanbieders maar vaak is het voordeliger om zelf je vliegtickets en hotel te regelen en met het openbaar vervoer of eigen huurauto naar het circuit te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld vrij voordelig met Transavia naar Dubai International Airport of TUIfly naar Al Maktoum International Airport vliegen in Dubai. Vanaf Al Maktoum is het nog een kleine uur rijden naar Abu Dhabi, vanaf de Dubai International is het ongeveer 2,5 uur rijden. Daarnaast stunten KLM, Qatar Airways, Etihad en Emirates regelmatig met tickets naar Dubai en/of Abu Dhabi waardoor je voordeliger kunt vliegen. Bij Tui kun je ook vaak voordelig een complete vakantie met vlucht en hotel boeken inclusief transfers naar je hotel en terug.

Georganiseerde reis naar de formule 1 in Abu Dhabi

Wil je liever toch een georganiseerde reis naar de formule 1 race in Abu Dhabi 2018 om zo Max Verstappen in zijn Red Bull te zien strijden om een podiumpek? Kijk dan eens bij StipReizen. Zij bieden diverse arrangementen aan met vlucht, hotel, transfers en tickets voor de formule 1 race in Abu Dhabi. De prijzen beginnen bij 959 euro voor een arrangement van vijf dagen inclusief vlucht. In totaal biedt StipReizen vijf verschillende arrangementen aan naar de grand prix van Abu Dhabi op 25 november 2018:

Voor wie niets wilt missen van de formule 1 moet op woensdag al in Dubai of Abu Dhabi zijn zodat je donderdag kunt deelnemen aan de pitwalk. Als je met Transavia naar Dubai vliegt dien je er rekening mee te houden dat ze alleen op zondag, maandag, vrijdag en zaterdag op Dubai vliegen. TUIlfy vliegt enkel op zondag en donderdag van en naar Dubai. Emirates, KLM, Qatar Airways en Etihad vliegen dagelijks op de luchthavens van Dubai en Abu Dhabi.

Om de formule 1 te kunnen combineren met een korte vakantie in Dubai of Abu Dhabi is het aan te raden om minimaal 7 dagen in Dubai of Abu Dhabi te verblijven. Zo kun je naast de paar dagen formule 1 ook nog een paar dagen genieten van de zon, zee, strand en de bezienswaardigheden. Want als je echt niets wilt missen van de formule 1 zit je al gauw van donderdagmiddag tot zondagavond op het circuit, wil je het spektakel van de formule 1 gewoon een keertje mee hebben gemaakt en ook genieten van de rest van Dubai / Abu Dhabi dan is alleen het bijwonen van de race op zondag aan te raden.

Indien je direct vliegt op de luchthaven van Abu Dhabi ben je iets duurder uit dan de luchthavens van Dubai, maar daar staat wel een lagere reistijd tegenover. Abu Dhabi is naast Dubai ook een prima stad om vakantie te vieren, de stad barst van de luxe vijfsterren hotels en biedt tal val bezienswaardigheden en attracties, waaronder de prachtige Sjeik Zayed-moskee, Ferrari World en Yas Waterworld. Kijk op AllesoverAbuDhabi.nl voor een overzicht van alle bezienswaardigheden.

Als je kiest voor een hotel, vakantiehuis of appartement in Dubai zelf moet je rekening houden met een reistijd van rond de twee uur naar Abu Dhabi. Wil je zeker weten dat je op tijd op het circuit bent voor de formule 1 dan kun je het beste een hotel in Abu Dhabi zelf boeken. Kijk op Booking.com voor een overzicht van de vele hotels in Abu Dhabi.

National Day Dubai

Combineer de formule 1 met National Day

Doordat de race in Abu Dhabi vaak eind november wordt georganiseerd kun je een vakantie naar de formule 1 race in Abu Dhabi vaak ideaal combineren met de nationale feestdag “National Day” welke ieder jaar op gevierd wordt op 2 december.

De datum van 2 december is niet zomaar een gekozen datum, op 2 december 1972 werden de Verenigde Arabische Emiraten officieel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Tot op de dag van vandaag is 2 december een nationale feestdag en vieren de inwoners van het emiraat op grootse wijze de verjaardag van hun land. UAE National Day in de Verenigde Arabische Emiraten kan je het beste vergelijken met Koningsdag hier in Nederland, met uitzondering van de alcohol. Vrijwel iedereen krijgt op deze nationale feestdag vrij zodat men kan genieten van de vele evenementen die op deze dag worden georganiseerd.

Er worden tijdens National Day en de dagen voor National Day een groot aantal festiviteiten gehouden, waaronder een grote vuurwerkshow, diverse parades in onder andere Downtown Dubai, concerten en acties in de grote shopping malls. De exacte data waarop de festiviteiten plaatsvinden kan per jaar verschillen. Een gedeelte van de festiviteiten, zoals de vuurwerkshow, vinden vaak niet op 2 december plaats maar één dag of enkele dagen voor de nationale feestdag.

Een groot aantal gebouwen en huizen in de stad zijn tijden National Day versierd met vlaggen en de nationale kleuren, kinderen zijn gesminkt met rood, groen en wit en ook zie je opvallend veel versierde auto’s rondrijden in de kleuren van de nationale vlag. Tevens zijn de bekende attracties van de stad, waaronder de Burj Khalifa en de Burj al Arab op deze speciale dag in de nationale kleuren te bewonderen.

Het bericht Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/feed/ 0
Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/ https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/#comments Sat, 20 Jul 2019 08:21:09 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=7919 Vlieg je binnenkort vanaf de luchthaven van Schiphol naar de zon in Dubai, Abu Dhabi of een ander zonovergoten bestemming? Of blijf je dichter bij huis en ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Londen of Dublin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk Happy Hour bij See Buy Fly op Schiphol en […]

Het bericht Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Vlieg je binnenkort vanaf de luchthaven van Schiphol naar de zon in Dubai, Abu Dhabi of een ander zonovergoten bestemming? Of blijf je dichter bij huis en ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Londen of Dublin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk Happy Hour bij See Buy Fly op Schiphol en dat betekent dat je een GRATIS kortingsvoucher van 5 euro kunt downloaden om taxfree inkopen te kunnen doen op Schiphol. Zo kun je nog voordeliger shoppen voordat je op vakantie gaat!

Je kun je gratis See Buy Fly kortingsbon ter waarde van 5 euro aanvragen via de website van See Buy Fly. Als je op de link hiervoor hebt geklikt verschijnt het aanvraagformulier voor de kortingscode automatisch in beeld. En anders kun je de aanvraagbutton vinden op de homepage in het gele blok naast de grote foto. Klik op de button “Ontvang nu 5,- euro korting” en vul de gevraagde gegevens in, waaronder je naam en vertrekdatum en je ontvangt de kortingsvoucher binnen enkele minuten in je mailbox op het opgegeven mailadres! Print de voucher uit of laat hem zien via je smartphone en je ontvangt 5 euro korting bij je aankoop van minimaal 25 euro op Schiphol!

De voucher van 5 euro is geldig in alle belastingvrije winkels na de paspoortcontrole op de luchthaven van Schiphol. Je ontvangt de korting van 5 euro bij een besteding van €25,- of meer op één aankoop naar keuze. Je kunt de voucher van €5,- korting onder andere besteden op de onderstaande aanbiedingen:

 • Diesel – Only The Brave – 2 voor €49,-
 • Paco Rabanne – Paco van €39,- nu voor €19,90
 • Jimmy Choo – Blossom – 2 voor €49,-
 • Seiko horloge van €199,- nu voor slechts €129,-
 • Hugo Boss – Hugo Dark Blue van 40,40 nu voor €29,90
 • Burberry – London Woman – 2 voor 49 euro
 • The Famous Grouse whiskey 1 liter, van 19,50 voor 13,50

Kijk voor alle actuele See Buy Fly aanbiedingen van de komende maanden op de See Buy Fly website.

Voorwaarden kortingsbon See Buy Fly

De speciale See Buy Fly voucher van 5 euro korting is niet te gebruiken voor tabak, Nederlandse boeken, waardepapieren en drogisterij artikelen zoals medicijnen en babyvoeding. De ontvangen kortingscode is uniek en éénmalig in te wisselen bij alle winkels achter de ticket/paspoortcontrole van Amsterdam Airport Schiphol. Er kan maar één kortingsbon worden ingewisseld per transactie. De voucher is wel geldig in combinatie met de actuele ‘Special Offers’, maar niet met andere (voucher) acties. De vouchers zijn geldig tot en met 31 december 2019.Het bericht Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/feed/ 0
Buslijn vanuit Dubai naar Oman https://www.allesoverdubai.info/buslijn-vanuit-dubai-naar-oman/ https://www.allesoverdubai.info/buslijn-vanuit-dubai-naar-oman/#comments Mon, 04 Feb 2019 14:49:29 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=11739 Het is sinds januari 2019 mogelijk om vanuit Dubai de bus te pakken naar Oman dankzij de dagelijkse busdienst van de Dubai Road and Transport Authority (RTA). In samenwerking met de nationale busdienst van Oman, Mwasalat is het mogelijk om vanuit Dubai in één keer zonder overstap naar Muscat in Oman te reizen met bus […]

Het bericht Buslijn vanuit Dubai naar Oman verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Het is sinds januari 2019 mogelijk om vanuit Dubai de bus te pakken naar Oman dankzij de dagelijkse busdienst van de Dubai Road and Transport Authority (RTA). In samenwerking met de nationale busdienst van Oman, Mwasalat is het mogelijk om vanuit Dubai in één keer zonder overstap naar Muscat in Oman te reizen met bus 201.

Vanuit Dubai kun je op drie verschillende plekken opstappen op de buslijn 201 naar Muscat, bij het Abu Hail metro / bus station (groene lijn), Dubai Airport Terminal 2 en Rashidiya Metro / bus Station (rode lijn). Er vertrekken drie bussen per dag om 07:30 uur, 15:30 uur en 23:00 uur vanaf het Abu Hail Bus Station. De bussen stoppen bij de Airport Terminal 2 om 07:45 uur, 15:45 uur en 23:15 uur en een kwartier later bij het Rashidiya Bus Station. Onderweg naar Oman en terug naar Dubai worden er zeven stops gemaakt bij Shinas, Sohar, Barka, Muscat Airport en de Athiba Bus stations in Muscat.

Tip van onze kant, ga niet op donderdag, en met name niet met de bus van 15:30 en 23:00 uur met de bus richting Oman omdat in Dubai en Oman het weekend op vrijdag begint en er daardoor op donderdagavond veel mensen van Dubai naar Oman of vice versa reizen. Hierdoor is het erg druk bij de grens waardoor de wachttijden langer zijn dan normaal.

Buslijn van Dubai naar Oman

Tickets bus naar Oman

De afstand tussen Dubai centrum en Muscat is ruim 440 kilometer en de busrit duurt gemiddeld tussen de zes en zeven uur bij normale drukte op de weg. De reistijd kan echter ook oplopen naar 8 a 9 uur bij drukte op de weg of drukte bij de grensovergang. Tickets zijn te koop voor slechts 55 dirham per persoon voor een enkele reis, een retourtje kost 90 dirham. Omgerekend is dat slechts 13,50 euro voor de enkele reis en 21 euro voor het retourticket. Ter vergelijking, een vliegticket van Dubai naar Muscat kost al gauw tussen de 100 en 150 euro per retour bij o.a. FlyDubai, Emirates en Oman Air.

Ticketkantoor
De tickets voor de busrit zijn te koop bij het kantoor van Mwasalat (officiële busmaatschappij van Oman) in Dubai maar binnenkort zal het ook mogelijk worden om de busrit te betalen met de NOL card. Het ticket kantoor is te vinden in de wijk Deira / Al Muraqqabat in het oude gedeelte van Dubai op een steenworp afstand van de Deira Clock Tower. De dichtstbijzijnde metrohalte is die van Deira City Center. Zie de Google Maps plattegrond aan het einde van dit bericht voor de exacte locatie of klik hier om Google Maps te openen.

Een busrit van zes tot negen uur lijkt lang, vooral ook omdat je met het vliegtuig binnen een uurtje naar Oman kunt vliegen. Maar als je wilt vliegen moet je ook rekening houden met het feit dat je 2 uur voor je vlucht al aanwezig moet zijn op het vliegveld en het vliegveld van Muscat niet in het centrum van de stad ligt maar op zo’n 15 minuten reizen van het centrum van Muscat. Met het openbaar vervoer doe je er 30 tot 45 minuten over.

Doordat de bussen die tussen Dubai en Oman rijden erg luxe zijn hoef je niet opgevouwen te zitten tijdens de reis. De stoelen zijn luxe met genoeg beenruimte en de bussen zijn bovendien voorzien van gratis Wi-Fi zodat je je onderweg niet hoeft te vervelen.

Cultuur in Oman

Visum voor Oman

Als je vanuit Dubai naar Oman wilt reizen dien je te beschikken over een visum voor Oman. Vanaf 21 maart 2018 moet iedereen die naar Oman reist via zowel het vliegveld als via de grenspost verplicht vooraf een elektronisch visum voor Oman aanvragen.

Het e-visum is in 2017 al geïntroduceerd maar al die tijd was het nog gewoon mogelijk om bij aankomst bij de grens van Oman of de luchthaven van Oman een “visa on arrival” te regelen. Dat is dus binnenkort verleden tijd en zonder elektronisch visum kom je Oman niet meer binnen. Meer informatie over het visum is te lezen op onze pagina visum voor Oman.

Locatie ticketkantoor in Dubai

Het bericht Buslijn vanuit Dubai naar Oman verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/buslijn-vanuit-dubai-naar-oman/feed/ 0
Nieuw project in Dubai: Downtown Jumeira https://www.allesoverdubai.info/downtown-jumeira/ https://www.allesoverdubai.info/downtown-jumeira/#comments Sun, 03 Feb 2019 09:31:59 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=11721 Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president van de Verenigde Arabische Emiraten en leider van Dubai heeft afgelopen week een nieuw mega project gelanceerd in Dubai: Downtown Burj Jumeira. Het middelpunt van deze nieuwe high-tech wijk wordt een nieuwe mega toren, de Burj Jumeira. Het nieuwe project komt op een steenworp afstand van de […]

Het bericht Nieuw project in Dubai: Downtown Jumeira verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice president van de Verenigde Arabische Emiraten en leider van Dubai heeft afgelopen week een nieuw mega project gelanceerd in Dubai: Downtown Burj Jumeira. Het middelpunt van deze nieuwe high-tech wijk wordt een nieuwe mega toren, de Burj Jumeira.

Het nieuwe project komt op een steenworp afstand van de Burj al Arab en de Mall of the Emirates in Al Sufouh. De wijk begint bij de Sheik Zayed Road tegenover de Mall of the Emirates en loopt door tot aan Madinat Jumeirah. In het gebied ligt nu nog de Dubai Police Academy maar deze zal gesloopt gaan worden om ruimte te maken voor de nieuwe wijk.

De bouw van het project is per direct gestart en de eerste opleveringen staan gepland voor 2023. Wanneer de Burj Jumeira toren open gaat voor het publiek is nog niet bekend gemaakt.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Burj Jumeira – wolkenkrabber van 550 meter

Eén van de trekpleister in deze nieuwe wijk wordt de Burj Jumeira, een 550 meter hoge toren welke ver boven de rest van de wolkenkrabbers in de nieuwe wijk zal gaan uitsteken. Maar niet alleen vanwege zijn hoogte zal de Burj Jumeira de aandacht trekken, de toren wordt volledig bedekt met één groot digitaal display waarop beelden geprojecteerd kunnen worden gecombineerd met lasers. Dit hebben we al gezien bij de Burj Khalifa welke dagelijks een licht en beeldshow laat zien, maar de Burj Jumeira beloofd hierin nog een stap verder te gaan met scherpere en spectaculairdere beelden.

Het plein rondom de toren wordt ontworpen op basis van de vingerafdruk van Sheikh Mohammed en zal ruimte gaan bieden voor diverse evenementen en activiteiten. Daarnaast krijgt het plein fonteinen en een terrasvorming openlucht amfitheater welke dankzij interactieve verlichting en het ontwerp geschikt is voor spectaculaire vuurwerkshows.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Uitkijkplatform in de Burj Jumeira

De Burj Jumeira krijgt net zoals diverse andere hoge wolkenkrabbers in Dubai een uitkijkplatform waar je als bezoeker een spectaculair 360 graden uitzicht krijgt over Dubai op onder andere de Burj al Arab, Madinat Jumeirah, de Dubai Marina en Downtown Dubai.

Dit uitkijkplatform zal ook een belangrijke plek gaan worden tijdens onder andere oud en nieuw en andere feesten waar vuurwerk afgestoken zal gaan worden. Vanaf het uitkijkplatform heb je een waanzinnig uitzicht op de vuurwerkshows. In de top van de toren komt de kroon waar ruimte is voor het organiseren van evenementen. Dankzij de nieuwste technologieën kan deze ruimte omgetoverd worden tot één groot interactief display.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Downtown Jumeira

Rondom de Burj Jumeira komen gebieden voor winkels, restaurants en wolkenkrabbers met luxe appartementen en kantoren. Dubai zou Dubai niet zijn als er ook een aantal nieuwe luxe hotels in de wijk worden gebouwd. De gehele wijk wordt voetganger vriendelijk opgezet met veel ruimte voor wandelpaden, groene zones, weelderige parken waar je heerlijk kunt relaxen en waterpartijen.

De wijk krijgt een directe verbinding met het metrostation Sharaf DG door middel van een overdekte voetgangersbrug. Ook wordt de nieuwe wijk door middel van wandelpadden verbonden met Madinat Jumeirah en de Burj al Arab.

Burj Jumeira en Downtown Jumeira project in Dubai

Het bericht Nieuw project in Dubai: Downtown Jumeira verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/downtown-jumeira/feed/ 0
KLM Werelddeal Weken 2019: retour Dubai vanaf 397 euro https://www.allesoverdubai.info/klm-werelddeal-weken-voor-397-euro-naar-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/klm-werelddeal-weken-voor-397-euro-naar-dubai/#comments Wed, 09 Jan 2019 13:20:43 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=5097 De Werelddeal Weken zijn weer begonnen bij de KLM. Vanaf 10 januari 2019 kun je profiteren van drie weken lang hoge kortingen op heel veel vliegtickets naar meer dan 100 bestemmingen, waaronder Dubai en Abu Dhabi. Dit is het moment om je volgende reis te boeken! Je boekt je voordelige vliegtickets via de actie website […]

Het bericht KLM Werelddeal Weken 2019: retour Dubai vanaf 397 euro verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De Werelddeal Weken zijn weer begonnen bij de KLM. Vanaf 10 januari 2019 kun je profiteren van drie weken lang hoge kortingen op heel veel vliegtickets naar meer dan 100 bestemmingen, waaronder Dubai en Abu Dhabi. Dit is het moment om je volgende reis te boeken! Je boekt je voordelige vliegtickets via de actie website van de KLM.

Zo kun je nu tijdelijk een retourticket naar Dubai boeken vanaf slechts 397 euro per persoon. Een retourticket naar Abu Dhabi is te boeken vanaf 497 euro per persoon. Deze ticketprijs in inclusief ruimbagage van maximaal 23 kg, eten en drinken aan boord en stoelreservering en alleen geldig bij vertrek vanaf Amsterdam. De prijs is exclusief 10 euro boekingskosten. Verder moet er minimaal 5 nachten tussen de heen- en terugvlucht zitten of een zaterdagnacht en maximaal 1 maand tussen aankomst en vertrek. Annuleren is niet mogelijk en het wijzigen van de tickets kan alleen tegen bijbetaling.

30 euro extra korting bij WTC en vliegtickets.nl

Bovenop de toch al scherpe Werelddeal Weken prijzen geven Vliegtickets en WTC tijdens de kortingsweken van KLM nog eens 30 euro p.p. extra korting bovenop alle KLM Werelddeal Weken bestemmingen. Deze korting geldt enkel op de bestemmingen die meedoen aan de KLM Werelddeal Weken. Deze actie geldt alleen als je besteld via de website van Vliegtickets.nl of de website van WTC.nl.

De KLM werelddeal Weken

Actievoorwaarden Werelddeal Weken

De speciale actieprijzen zijn te boeken tot en met 29 januari 2019. De reisperiodes waarin de laagste ticketprijzen zijn te boeken zijn afhankelijk van de gekozen bestemming. Voor Dubai geldt dat de actie tarieven geldig zijn voor vluchten tussen 10 januari t/m 31 maart 2019 (laagseizoen) of 1 april t/m 15 december 2019 (tussenseizoen, tegen iets hogere tarieven). Het hoogseizoen (8 juli t/m 19 augustus) is uitgesloten van de actieprijzen.

De speciale actietarieven zijn alleen geldig bij vertrek vanaf Amsterdam Schiphol. In het verleden vlogen de tickets de deur uit dus mocht je naar Dubai of Abu Dhabi willen dan is het aan te raden om er snel bij te zijn, want OP=OP! Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, vooral in de vakantieperiode is het aanbod gering en de vraag hoog. De voordelige vliegtickets boeken doe je via de website van de KLM. De prijzen zijn exclusief 10 euro boekingskosten.

Overige bestemmingen

Naast Dubai heeft de KLM nog ruim 100 andere bestemmingen in de aanbieding met hoge kortingen. Zie hieronder een korte opsomming van een aantal beschikbare steden:

 • Curaçao vanaf 469 euro
 • Aruba vanaf 456 euro
 • Havana vanaf 569 euro
 • New York vanaf 329 euro
 • Miami vanaf 444 euro
 • Las Vegas vanaf 498 euro
 • Montreal vanaf 496 euro
 • Vancouver vanaf 525 euro
 • Singapore vanaf 647 euro
 • Kuala Lumpur vanaf 647 euro
 • Hongkong vanaf 649 euro
 • Muscat vanaf 479 euro

Staat je bestemming er hierboven niet tussen? Het volledige overzicht van alle bestemmingen die voordelig zijn tijdens de Werelddeal weken van de KLM bekijk je op speciale Wereld Deal Weken actie pagina.

Transavia - vliegtickets naar Dubai

Sale bij Transavia – Dubai vanaf 258 euro retour

Niet alleen KLM heeft ruim 1 miljoen vliegtickets in de aanbieding gedaan, ook dochteronderneming Transavia stunt volop met vliegtickets. Zo kun je nu tijdelijk heel voordelig een stedentrip maken naar tal van bestemmingen in Europa of voordelig vliegen naar Dubai. Een enkele reis naar Dubai is bij Transavia nu al te boeken vanaf 129 euro per persoon, exclusief bagage en stoelreservering.

De voordelige vliegtickets van Transavia zijn te boeken tot en met 21 januari via de website van Transavia. De voordelige prijzen gelden voor vluchten tussen 14 januari en 30 juni 2019, met uitzondering van de vakantie periodes. Wees er snel bij want OP=OP!

Hieronder hebben wij enkele bestemmingen voor je op een rijtje gezet, kijk voor het complete overzicht van voordelige vliegtickets op de website van Transavia.

Porto vanaf 29 euro p.p.
Praag vanaf 19 euro p.p.
Ibiza vanaf 29 euro p.p.
Nice vanaf 25 euro p.p.
Tenerife vanaf 39 euro p.p.
Marrakech vanaf 49 euro p.p.
Lissabon vanaf 29 euro p.p.
Kopenhagen vanaf 19 euro p.p.
Faro vanaf 25 euro p.p.

De Boeing Dreamliner van KLM

KLM vliegt met de Boeing Dreamliner

Sinds 2016 heeft KLM tien gloednieuwe Boeing Dreamliners in ontvangst genomen en zet dit type toestel onder andere in op de route naar Dubai en Abu Dhabi. De nieuwe Boeing 787 Dreamliner is een hypermodern toestel welke een stuk zuiniger, stiller en comfortabeler is dan de oudere modellen van Boeing zoals de 777 en 747 welke veelal op de verre routes naar Dubai en Azië worden ingezet.

De Dreamliner is één van de meest geavanceerde vliegtuigen van deze tijd en biedt standaard kwaliteit en comfort op topniveau. Zo beschikt het toestel onder andere over grotere ramen voor een beter uitzicht voor alle passagiers en bovendien kunnen de ramen elektronisch dimmen voor een optimale lichtinval of verduistering. De lichten in de cabine kunnen in verschillende standen worden gezet waarmee de ochtend- en avondkleuren kunnen worden gesimuleerd wat helpt bij het reizen naar een andere tijdzone.

Het grootste voordeel van de Dreamliner is het feit dat de motoren 60% stiller zijn geworden waardoor het een stuk rustiger aan boord is geworden. Daarnaast is er een betere luchtdruk aan boord waardoor het lichaam 8% meer zuurstof kan opnemen zodat je een stuk fitter en energieker aankomt op je bestemming. De Dreamliner beschikt over turbulentiesensoren die het effect van turbulentie tijdens de vlucht verminderen waardoor de vlucht een stuk aangenamer wordt.

De stoelen in de economy class beschikken allemaal over een eigen oplader waar je elektronische apparatuur mee kunt opladen zodat je onderweg nooit met een lege accu zit van je tablet of smartphone. De rugleuningen van de stoelen kunnen 40% verder naar achteren en dankzij de wifi aan boord ben je altijd online terwijl je vliegt. In de rugleuning van de stoel voor je bevindt zich in de Economy class een 11-inch touchscreen beeldscherm met een uitgebreid aanbod aan films en TV-programma’s. Je hebt tijdens je vlucht de keuze uit ruim 200 verschillende films zodat je je nooit hoeft te vervelen. In de business class is het scherm nog een stukje groter, 16-inch om precies te zijn. De business class beschikt daarnaast over stoelen die volledig plat kunnen zodat je in een volledig liggende positie kunt gaan slapen.

Het bericht KLM Werelddeal Weken 2019: retour Dubai vanaf 397 euro verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/klm-werelddeal-weken-voor-397-euro-naar-dubai/feed/ 0
Ga met korting naar de Vakantiebeurs 2020! Ontvang nu €5,50 korting per ticket https://www.allesoverdubai.info/korting-vakantiebeurs-2020/ https://www.allesoverdubai.info/korting-vakantiebeurs-2020/#comments Mon, 31 Dec 2018 23:42:47 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=1989 Op donderdag 16 januari 2020 gaat de Vakantiebeurs weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot en met zondag 19 januari 2020 kun je op de Vakantiebeurs leuke ideeën opdoen voor je volgende reis naar bijvoorbeeld Dubai, Abu Dhabi, Azië, Amerika of een stedentrip naar Londen, Rome of Dublin. Als je van plan was om dit jaar naar […]

Het bericht Ga met korting naar de Vakantiebeurs 2020! Ontvang nu €5,50 korting per ticket verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Op donderdag 16 januari 2020 gaat de Vakantiebeurs weer van start in de Jaarbeurs in Utrecht. Tot en met zondag 19 januari 2020 kun je op de Vakantiebeurs leuke ideeën opdoen voor je volgende reis naar bijvoorbeeld Dubai, Abu Dhabi, Azië, Amerika of een stedentrip naar Londen, Rome of Dublin.

Als je van plan was om dit jaar naar de Vakanatiebeurs te gaan dan hebben wij goed nieuws voor je! Dankzij onze speciale kortingscode AWIN2019 krijgen bezoekers van AllesoverDubai.info nu exclusief en tijdelijk 5,50 euro korting per ticket! Dus wacht niet voor het te laat is en bestel nu via de vakantiebeurs website je toegangskaarten voor de Vakantiebeurs 2020.

Let op, de kortingscode is alleen geldig als je  via de vermelde links op onze website je tickets voor de Vakantiebeurs besteld.

Vakantiebeurs 2020

Op de Vakantiebeurs staan honderden reisleiders en locals die jouw volgende vakantiebestemming door en door kennen. Je praat 1-op-1 met ze, dus je hebt alle tijd om hen uit te horen. En zij geven je maar wat graag leuke tips van wat je écht moet zien tijdens je vakantie. Zo krijg je meteen een echte indruk van wat je kunt verwachten als je eenmaal vakantie hebt.

De Vakantiebeurs is natuurlijk ook een leuk dagje uit. Met heel veel leuke activiteiten, exotische muziek en lekker eten kun je alvast de vakantiesfeer opsnuiven en genieten van de vakantievoorpret. Naast informatie doe je op de Vakantiebeurs heel veel inspiratie op, maar vind je op de beursvloer ook heel veel aanbiedingen die exclusief tijdens de Vakantiebeurs gelden.De Vakantiebeurs is de beurs voor liefhebbers van reizen. Op de beurs kun je je laten inspireren bij een van de honderden reisaanbieders op het event, ontdek je nieuwe bestemmingen, praat je met locals en werk je reis bucketlist bij. Maar je kan nog veel meer doen dan je alleen laten informeren; laat je danskunsten zien en doe mee met traditionele dansen, proef heerlijke lokale delicatessen, test je uithoudingsvermogen tijdens het suppen en het beklimmen van een rotswand. Dit is niet alles, er is nog veel meer te doen, ervaren en te beleven. Waan je in Zuid-Afrika, in de jungle van Oeganda en Azië. Wandel van Frankrijk naar Portugal en Italië. Het kan allemaal op de Vakantiebeurs. Maak jouw rondje rondom de wereld en voel je alsof je al op je volgende vakantiebestemming bent aangekomen.

Op de Vakantiebeurs vind je honderden exposanten, leuke activiteiten en nieuws op het gebied van vakantie, cruisen, stedentrips, verre reizen, outdoor en kamperen. Je kunt je op de beurs onder andere laten informeren over de mooiste uiteenlopende reizen en verre bestemmingen of steden dichtbij huis. Je ontdekt op de beursvloer prachtige locaties en je kan er volop inspiratie opdoen, lekkere culinaire hapjes proeven en je laten verrassen door locals, dans en muziek en nog veel meer. Speciaal voor solo travellers is er dit jaar ‘Vakantiebeurs goes solo’: vind je nieuwe reispartner bij het meetingpoint of tijdens de speciale culinaire route.

Ga met korting naar de vakantiebeurs 2019

Wil je graag naar de vakantiebeurs maar heb je nog geen tickets? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben namelijk een leuke korting voor bezoekers van AllesoverDubai.info. Als je via deze link online je kaarten bestelt betaalt je slechts 9,50 euro per kaartje i.p.v. 15,- euro. Dat is een korting van maar liefst 2 euro per persoon. Ga naar de Vakantiebeurs website via deze link en de kortingscode wordt automatisch voor je ingevuld en je korting wordt direct verrekend in de ticketprijs. Afrekenen kan veilig en snel met iDeal of creditcard.

Deze actiecode voor de Vakantiebeurs is geldig tot en met het begin van de Vakantiebeurs op donderdag 16 januari 2020. Tussen 10 en 14 januari krijg je met de actiecode AWIN2019 slechts 2 euro korting per ticket. Eerder bestellen geeft je dus meer korting! Een bijkomend voordeel is dat je niet in een lange rij bij de kassa hoeft te staan, maar zó door de hekjes mag. Naast een korting van 5,50 euro per toegangskaartje maak je ook nog eens kans op een vliegreis t.w.v. €1.000,- voor twee personen naar een Isropa bestemming naar keuze.

Data en tijden Vakantiebeurs 2020

De Vakantiebeurs vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 19 januari 2020 van 10:00 tot 17:30 uur. Zaterdag 13 januari is de beurs geopend tot 20:00 uur zodat je na je drukke zaterdag nog snel even langs kunt gaan tijdens de “Night at the Vakantiebeurs”. Er is op zaterdagavond een programma vol activiteiten, eten, drinken en multi-cultureel entertainment in de centrale Experiencehal (hal 9).

Wil je gelijk kaartjes voor de Vakantiebeurs boeken? Klik op deze link om je toegangskaarten voor de Vakantiebeurs met voordeel online te bestellen. Vergeet niet om de kortingscode AWIN2019 in te vullen voor die 5,50 euro korting per ticket!

Win een vliegreis t.w.v. 1000 euro

Bij aankoop van je ticket(s) krijgt je een reischeque die goed is voor €50,- korting op je volgende Isropa vakantie van ons cadeau. Daarnaast maakt je automatisch kans op een vliegreis t.w.v. €1.000,- voor twee personen naar een Isropa bestemming naar keuze. Deze actie geldt tot 24 december, bestel dus nu je ticket om kans te maken! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is hier jouw tickets bestellen voor de Vakantiebeurs 2020. Dus wacht niet langer en bestel je tickets in de voorverkoop.

Koop je Vakantiebeurs tickets met korting >>

Het bericht Ga met korting naar de Vakantiebeurs 2020! Ontvang nu €5,50 korting per ticket verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/korting-vakantiebeurs-2020/feed/ 0
Unieke “water” lichtshow te bewonderen in Dubai https://www.allesoverdubai.info/unieke-water-lichtshow-te-bewonderen-in-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/unieke-water-lichtshow-te-bewonderen-in-dubai/#comments Thu, 08 Nov 2018 14:21:31 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=10526 Op zondag 11 november opent de tijdelijke kunst expositie van Jameel Arts Centre in het nieuwe Jaddaf Waterfront project in Dubai. Om dat te vieren is er tijdelijk een wereldberoemde en unieke lichtshow te zien bij het kunstcentrum bij de Dubai Creek. De lichtshow genaamd “Waterlicht” is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde en […]

Het bericht Unieke “water” lichtshow te bewonderen in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Op zondag 11 november opent de tijdelijke kunst expositie van Jameel Arts Centre in het nieuwe Jaddaf Waterfront project in Dubai. Om dat te vieren is er tijdelijk een wereldberoemde en unieke lichtshow te zien bij het kunstcentrum bij de Dubai Creek. De lichtshow genaamd “Waterlicht” is gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde en gebruikt een innovatief systeem van LED’s en lenzen om een unieke laag van licht te creëren die continue veranderd. Hierdoor lijkt het alsof je onder water loopt.

De Nederlandse kunstenaar heeft de show onder andere gecreëerd om meer bewustwording te creëren voor het feit dat de zeespiegel al jaren aan het stijgen is. De Waterlicht show komt je misschien bekend voor aangezien de show enkele jaren geleden ook enige tijd op het Museumplein in Amsterdam te zien was. Naast Amsterdam is de show ook te zien geweest op kunst exposities in onder andere Parijs, Madrid, Londen en het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York.

Tijd en locatie

Als je de Waterlicht show wilt bekijken dan moet je er snel bij zijn omdat de show slechts drie dagen te bewonderen is in Dubai. De Waterlicht show is voor het eerst te zien op zondag 11 november tussen 19:00 en 22:00 uur, hierna kun je de show nog bekijken op donderdag 15 en vrijdag 16 november tussen 19:00 en 22:00 uur. De show is te bekijken bij het Jaddaf Waterfront Sculpture Park in het Jameel Arts Centre.

De show is gratis te bekijken, maar door de verwachte drukte is het wel verplicht om je online te registeren om zo een plek te bemachtigen. Je kunt je gratis registreren op de website van Jameel Arts Centre: https://jameelartscentre.org/whats-on/waterlicht/

Het bericht Unieke “water” lichtshow te bewonderen in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/unieke-water-lichtshow-te-bewonderen-in-dubai/feed/ 0