Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai » Dubai Nieuws https://www.allesoverdubai.info Ga je op vakantie naar Dubai? Hier vind je uitgebreide informatie over alles in Dubai en de beste tips voor een geslaagde vakantie of citytrip in Dubai! Mon, 17 Jan 2022 19:19:58 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.3.27 Deze luxe vakantiebestemmingen zijn een trend https://www.allesoverdubai.info/deze-luxe-vakantiebestemmingen-zijn-een-trend/ https://www.allesoverdubai.info/deze-luxe-vakantiebestemmingen-zijn-een-trend/#comments Wed, 27 Oct 2021 09:03:24 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=13393 Het is voor bijna iedereen wel de belangrijkste tijd van het jaar, de vakantie. Maar waar gaat die vakantie dit jaar toch naar toe? Wordt het een vakantie in eigen land of ga je voor een van de luxe vakanties die momenteel helemaal in zijn? Voor iedereen is dat natuurlijk anders maar wij gaan een voorzetje […]

Het bericht Deze luxe vakantiebestemmingen zijn een trend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Het is voor bijna iedereen wel de belangrijkste tijd van het jaar, de vakantie. Maar waar gaat die vakantie dit jaar toch naar toe? Wordt het een vakantie in eigen land of ga je voor een van de luxe vakanties die momenteel helemaal in zijn? Voor iedereen is dat natuurlijk anders maar wij gaan een voorzetje geven voor jou. Zo heb jij alvast inspiratie over waar jouw volgende vakantie naar toe kan gaan. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Naar de zon in Turkije

Het is ondertussen toch wel een klassieker, een vakantie naar Turkije. Een vakantie naar Turkije staat garant voor goed weer. Je voorkomt hiermee dat jouw vakantie in de soep loopt door bijvoorbeeld regen. Dit komt maar zelden voor als je een vakantie naar Turkije boekt. Bekende bestemmingen uit Turkije zijn Alanya, Side, Marmaris en Antalya. Maar Turkije heeft nog veel meer moois te bieden dan deze voorbeelden. Turkije een echte aanrader voor bijna iedereen.

Het avontuur opzoeken in Thailand

Het is niet voor iedereen weggelegd, maar voor de echte avonturier is het de ideale vakantiebestemming, Thailand! De prachtige natuur die Thailand te bieden heeft is een absolute aanrader. Daarnaast is het Thaise eten is wat je geproefd moet hebben. We kennen Thais eten ondertussen ook in Nederland maar nergens is het zo lekker als in Thailand zelf. Ga daarom op avontuur en geniet van het heerlijke eten in Thailand. Een bijkomend voordeel is dat het eten in Thailand zelf zeer betaalbaar is voor iedereen!

De Canarische Eilanden

Naast Turkije zijn de Canarische Eilanden ondertussen ook wel een klassieker te noemen. Van Lanzarote tot Tenerife en van La Palma tot Fuerteventura het zijn allemaal potentiële toplocaties om op vakanties te gaan. Een groot voordeel van al deze locaties is dat je direct aan zee zit. Houd je van lekker weer en van het strand? Dan zijn de Canarische Eilanden echt iets voor jou om op vakantie te gaan!

De prachtige Malediven

Je ziet het ondertussen steeds vaker voorbij komen op social media, de prachtige Malediven. De strakke blauwe zeeën en de parelwitte stranden je vindt het allemaal op de Malediven. Ook de prachtige luxe vakantiehuizen zijn aanwezig op de prachtige plek. Je vindt niet zomaar mooiere plekjes dan de Malediven. Wil je genieten en heb je wat meer budget? Dan zijn de Malediven een fantastische optie om te genieten van jouw vakantie!

Het bericht Deze luxe vakantiebestemmingen zijn een trend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/deze-luxe-vakantiebestemmingen-zijn-een-trend/feed/ 0
Reisadvies Dubai en Verenigde Arabische Emiraten gewijzigd naar geel https://www.allesoverdubai.info/reisadvies-dubai-en-emiraten-gewijzigd-naar-geel/ https://www.allesoverdubai.info/reisadvies-dubai-en-emiraten-gewijzigd-naar-geel/#comments Fri, 15 Oct 2021 13:04:08 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=13339 Goed nieuws voor Dubai liefhebbers! Op 15 oktober 2021 heeft de Nederlandse overheid het reisadvies voor Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten gewijzigd van oranje naar geel. Nadat vrijwel alle landen in Europa de afgelopen maanden van oranje naar geel gingen, bleef de rest van de wereld achter en staan grote delen van de wereld nog […]

Het bericht Reisadvies Dubai en Verenigde Arabische Emiraten gewijzigd naar geel verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Goed nieuws voor Dubai liefhebbers! Op 15 oktober 2021 heeft de Nederlandse overheid het reisadvies voor Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten gewijzigd van oranje naar geel. Nadat vrijwel alle landen in Europa de afgelopen maanden van oranje naar geel gingen, bleef de rest van de wereld achter en staan grote delen van de wereld nog steeds op oranje. Zo ook Dubai waar de corona pandemie al enkele maanden over zijn piek heen is. Ondanks dat de Verenigde Arabische al een tijd het hoogste percentage vaccinaties van de wereld heeft bleef het reisadvies van het land op oranje staan. Gelukkig heeft de Nederlandse overheid op basis van de goede corona cijfers in het land besloten om de Verenigde Arabische Emiraten nu als corona veilig gebied te beschouwen.

reisadvies_verenigde-arabische-emiraten_14-10-2021

Wat betekend het reisadvies voor een vakantie naar Dubai?

Het aangepaste reisadvies betekent dat reizen naar Dubai en Abu Dhabi niet meer als risicovol worden beschouwd en je bij aankomst in Nederland niet meer in quarantaine hoeft. Er gelden nog wel enkele restricties in Dubai en Abu Dhabi die door de overheid zijn opgelegd:

 • Als je naar Abu Dhabi wilt reizen moet je altijd een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 48 uur vóór vertrek is afgenomen.
 • Als je naar Dubai wilt reizen moet je altijd een een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 72 uur vóór vertrek is afgenomen.

De bovenstaande twee punten zijn alleen voor personen van 12 jaar en ouder. Je coronatest kun je onder andere reserveren via deze link.

Het maakt verder niet uit of je gevaccineerd bent of niet, voor iedereen die de Verenigde Arabische Emiraten inkomt gelden dezelfde regels. Daarnaast gelden er in Dubai en Abu Dhabi nog enkele inreis maatregelen, deze kun je lezen op de website van Nederland wereldwijd. Check voor vertrek ook de informatie op de websites van KLMEmirates Airlines of Etihad of bekijk de speciale corona pagina van TUI.

Aanmelden voor vertrek per vlucht naar Abu Dhabi

Als je volledig gevaccineerd bent dan moet je jezelf 5 dagen voor je vlucht naar Abu Dhabi aanmelden via de ICA Smart Travel Service. Ook wordt door de lokale autoriteiten aangeraden om de Alhosn app te downloaden. Hierin staan dan je (omgezette) vaccinatiebewijs en de uitslagen van de PCR-testen die je na aankomst in Abu Dhabi moet laten afnemen.

Let op: Je moet gevaccineerd zijn met een door de Verenigde Arabische Emiraten goedgekeurd COVID-19-vaccin (Sinopharm, Pfizer, Oxford-AstraZeneca, Sputnik V, Moderna en Johnson & Johnson).

Aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi

Abu Dhabi maakt gebruik van een groene lijst. Als het land op die lijst voorkomt gelden de volgende regels:

Ik kom uit een land van de groene lijst en ben volledig gevaccineerd
Bij aankomst op Abu Dhabi International Airport wordt nog een keer een PCR-test afgenomen, deze is gratis. Op de 6e dag moet een 2e PCR-test worden afgenomen, hier moet je zelf voor betalen. Je hoeft niet in quarantaine.

Ik kom uit een land van de groene lijst en ben niet volledig gevaccineerd
Bij aankomst op Abu Dhabi International Airport wordt nog een keer een PCR-test afgenomen, deze is gratis. Ook moet je op de 6e en 9e dag van je verblijf in Abu Dhabi een PCR-test ondergaan, hier moet je zelf voor betalen. Je hoeft niet in quarantaine. Hier kun je nalezen of een land op de groene lijst voorkomt (informatie in het Engels). Komt het land niet voor op de groene lijst dan gelden de volgende regels:

Ik kom niet uit een land van de groene lijst en ben volledig gevaccineerd
Bij aankomst op Abu Dhabi International Airport wordt nog een keer een PCR-test afgenomen, deze is gratis. Ook moet je op de 4e en 8e dag van je verblijf in Abu Dhabi een PCR-test ondergaan, hier moet je zelf voor betalen. Je hoeft niet in quarantaine.

Ik kom niet uit een land van de groene lijst en ben niet volledig gevaccineerd
Bij aankomst op Abu Dhabi International Airport wordt nog een keer een PCR-test afgenomen, deze is gratis. Je moet verplicht 10 dagen in quarantaine. Op de 9e dag van de quarantaine moet een 2e PCR-test worden afgenomen, hier moet je zelf voor betalen. Je krijgt bij aankomst een polsband die je verplicht moet dragen. Hiermee wordt gekeken of je zich wel aan de verplichte quarantaine houdt. Mensen jonger dan 18 en ouder dan 69 jaar, mensen met bepaalde medische condities, en houders van diplomatieke paspoorten hoeven geen polsband te dragen.

Bovenstaande regels over de inreisbeperkingen en testvoorwaarden worden regelmatig veranderd. Check ruim voor vertrek de laatste regels op de websites van de verantwoordelijke luchtvaartmaatschappij.

Terugreis vanuit Dubai naar Nederland

Als je vanuit Dubai terug reist naar Nederland moet je een coronabewijs hebben. Dit betekent dat je 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

 • Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
 • Een testbewijs. je negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Je negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
 • Een herstelbewijs. Je positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Je herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen. Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor je voorbereiding.

Corona regels in Dubai

In Dubai zelf is het verplicht om overal op openbare plaatsen mondkapjes te dragen en twee meter afstand aan te houden ten opzichte van andere personen. Dit houdt in dat je dus bij het bezoeken van bijvoorbeeld de Dubai Mall, de gold souk in de Dubai Creek of tijdens een wandeling in de Dubai Marina een mondkapje moet dragen. Doe je dit niet dan loop je het risico op een hoge boete.

De volgende corona maatregelen zijn in Dubai actief:

 • Je dient onderling een afstand van 2 meter tot elkaar te bewaren.
 • Mondkapjes zijn verplicht in alle openbare ruimtes en in het openbaar vervoer. Uitzondering zijn kinderen jonger dan 6 jaar en mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje slecht kunnen ademen of communiceren.
 • In de horeca dien je ook 2 meter afstand tot elkaar te bewaren. Het dragen van een mondkapje in de horeca is bij binnenkomst en vertrek verplicht. Als je aan tafel zit is het niet verplicht een mondkapje te dragen.

Is een PCR corona test verplicht als ik naar Dubai reis?

Voor je vertrek is het noodzakelijk dat je een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat laat doen. Deze PCR test moet maximaal 72 uur (3 dagen) voordat je Dubai binnen komt uitgevoerd zijn. Alleen als de PCR test negatief is, mag je Dubai als toerist bezoeken. De negatieve PCR test (Polymerase Chain Reaction test) is niet noodzakelijk voor kinderen onder de 12 jaar en voor gehandicapten. Het is mogelijk dat je bij aankomst in Dubai ter plaatse een extra corona test moet laten uitvoeren. De autoriteiten op Dubai International Airport zijn daartoe bevoegd.

Reis je vanuit India naar Dubai? Dan mag de PCR test niet ouder zijn dan 48 uur. Daarnaast gelden er voor passagiers die vanuit India naar Dubai vliegen extra maatregelen, deze zijn te lezen op de website van Emirates. Het is niet mogelijk om Dubai te bezoeken als je 14 dagen voordat je Dubai wilt bezoeken in Zuid-Afrika of Nigeria bent geweest.

Let op, de negatieve PCR corona test mag maximaal 72 uur oud zijn en het internationaal erkend reiscertificaat wat je na de PCR test krijgt moet je uitprinten in het Engels of Arabisch. Handgeschreven test uitslagen, uitslagen in een SMS bericht of digitale versies worden niet geaccepteerd. PCR testen in andere talen worden enkel geaccepteerd als ze gevalideerd kunnen worden bij het de partij die het certificaat heeft uitgegeven. Het is dus aan te raden om altijd een Engelse versie mee te nemen om het risico te vermijden dat je bij aankomst in Dubai niet toegelaten wordt.

Zorg er naast een negatieve ervoor dat je een reis- of zorgverzekering hebt met internationale dekking welke corona dekt. Bij aankomst in Dubai moet je een verklaring ondertekenen dat je zorgdraagt voor eventuele kosten bij behandeling van corona of kosten voor verplichte quarantaine. Ook moet je een gezondheidsverklaring invullen om te bevestigen dat je geen symptomen hebt van COVID-19.

Het bericht Reisadvies Dubai en Verenigde Arabische Emiraten gewijzigd naar geel verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/reisadvies-dubai-en-emiraten-gewijzigd-naar-geel/feed/ 0
Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/ https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/#comments Fri, 24 Sep 2021 12:34:19 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=8055 Max Verstappen is het grote talent in de formule 1 en weet zich keer op keer in de kijker te racen. Vooral dit jaar laat Verstappen zien dat hij een toptalent is door 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton het vuur aan de schenen te leggen. In 2021 heeft Verstappen goede papieren om zijn eerste wereldtitel te […]

Het bericht Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Max Verstappen is het grote talent in de formule 1 en weet zich keer op keer in de kijker te racen. Vooral dit jaar laat Verstappen zien dat hij een toptalent is door 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton het vuur aan de schenen te leggen. In 2021 heeft Verstappen goede papieren om zijn eerste wereldtitel te winnen en wellicht gebeurt dit tijdens de laatste F1 race op het circuit van Yas Marina welke plaatsvindt op 12 december 2021.

Heb je altijd altijd al een keer een formule 1 race willen bijwonen? Is het formule 1-bloed door de komst van “onze” Max Verstappen sneller gaan stromen en kan je niet wachten om een grand prix te bezoeken om Max live in actie te zien? Maar heb je geen zin om veel geld uit te geven aan alleen een korte reis naar een grand prix zonder echte vakantie erbij? Combineer dan het beste van twee werelden en bezoek de grand prix van Abu Dhabi en plak er een vakantie in Dubai achteraan!

De race op het 5,5 kilometer lange Yas Marina circuit in Abu Dhabi is al een aantal jaren de afsluiter van het formule 1 seizoen. Dit jaar vind de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix plaats op zondag 25 november 2018, de vrije trainingen beginnen op vrijdag 24 november en op zaterdag de 25e van november begint om 14:00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie en mag Max een gooi doen naar de pole position.

Yas Marina Circuit

Het formule 1 circuit van Abu Dhabi ligt op het kunstmatig aangelegde Yas Marina eiland op ongeveer een half uur rijden van het centrum van de stad Abu Dhabi. Voor de bouw van het circuit zijn kosten nog moeite gespaard, en dat is te zien. De rijke sjeiks hebben dankzij de miljoenen die ze hebben verdiend aan de olie een compleet nieuw eiland voor de kust aangelegd en hierop een circuit in de stijl van Monaco aangelegd. Het circuit is gebouwd rondom een jachthaven en het opvallende Yas Viceroy hotel.

Daarnaast is er flink geïnvesteerd in overdekte tribunes en een lichtinstallaties waardoor de race bij daglicht start en finisht als de zon is ondergegaan. Dit staat garant voor spectaculaire beelden en ene onvergetelijke ervaring! Nog spectaculairder is de vuurwerkshow die start zodra de finishvlag is gezwaaid.

Direct naast het Yas Marina circuit ligt het indoor pretpark Ferrari World wat volledig in het teken staat van het beroemde Italiaanse sportwagenmerk. Hier vind je onder andere de snelste achtbaan van de wereld en de achtbaan met de hoogste looping van de wereld. Voor wie op zoek is naar verkoeling kan terecht in het Yas Waterworld waterpretpark wat op een steenworp afstand ligt van het circuit. Wil je liever shoppen voor of na de formule 1 race? Dan kun je terecht in de Yas Mall die achter het Ferrari World pretpark ligt. De Yas Mall is het grootste winkelcentrum van Abu Dhabi en telt honderden winkels van alle bekende merken.

Yas Marina circuit Abu Dhabi

Winnaars

Sinds de eerste race in 2009 zijn er verschillende coureurs en teams geweest die de grand prix van Abu Dhabi op hun naam wisten te schrijven. Gek genoeg heeft Ferrari nog nooit weten te winnen op het Yas Marina circuit. Leider in het klassement als het gaat om overwinningen is Lewis Hamilton, hij wist de race in 2011, 2014, 2016, 2018 en 2019 op zijn naam te schrijven in de Mercedes. Afgelopen jaar won Max Verstappen opvallend genoeg de race op het Yas Marina circuit waar het de jaren daarvoor een echt Mercedes feest was met 6 overwinningen op een rij.

2020 Max Verstappen Red Bull
2019 Lewis Hamilton Mercedes
2018 Lewis Hamilton Mercedes
2017 Valtteri Bottas Mercedes
2016 Lewis Hamilton Mercedes
2015 Nico Rosberg Mercedes
2014 Lewis Hamilton Mercedes
2013 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2012 Kimi Räikkönen Lotus-Renault
2011 Lewis Hamilton Mclaren-Mercedes
2010 Sebastian Vettel Red Bull-Renault
2009 Sebastian Vettel Red Bull-Renault

Programma van het raceweekend

Voor iedereen die een weekend tribune ticket heeft kan op donderdag gratis de Pit Lane Walk doen. Hiervoor ontvang je een speciaal ticket bij je weekend kaart. Tijdens deze wandeling door de pitstraat krijg je de kans om de formule 1 auto’s van heel dichtbij te bewonderen en vaak zijn er enkele coureurs die handtekeningen aan het uitdelen zijn. De ultieme kans dus om Max Verstappen van dichtbij te aanschouwen en een handtekening van deze Nederlandse superster te bemachtigen. Ook oefenen de teams regelmatig tijdens de pitwalk het wisselen van de banden waardoor je dit bijzondere schouwspel van dichtbij kunt meemaken.

Vrijdag
Op vrijdag beginnen de formule 1 echt als de coureurs aan hun raceweekend beginnen tijdens de eerste vrije training die in de ochtend plaatsvindt. De eerste vrije training begint om 13:00 uur lokale tijd (10:00 uur Nederlandse tijd) en duurt in totaal anderhalf uur. Daarna is er in de middag nog een tweede vrije training welke om 17:00 uur lokale tijd start (14:00 uur Nederlandse tijd). Ook deze vrije training duurt anderhalf uur. Tussen de eerste en tweede vrije training van de formule 1 zijn er nog diverse vrije trainingen van de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Sergio Perez Abu Dhabi formule 1

Zaterdag
Op zaterdag is er in de ochtend om 14:00 uur tot 15:00 uur lokale tijd (11:00 uur tot 12:00 uur Nederlandse tijd) de derde vrije training waarbij de coureurs de laatste kans krijgen om hun bolides klaar te maken voor de kwalificatie.

Om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) start de kwalificatie en mogen de 22 coureurs strijden om die felbegeerde pole position. Eerst krijgen alle 22 de coureurs in Q1 de kans om een tijd neer te zetten. Na 18 minuten stopt Q1 en vallen de langzaamste zes coureurs af en mogen de overgebleven coureurs door naar Q2 die 15 minuten duurt. Na Q2 vallen wederom de zes langzaamste coureurs af en mogen de beste 10 strijden om de pole position in Q3. Deze duurt 12 minuten en na 10 minuten valt de vlag en weten we wie de race op zondag vanaf de eerste plek mag starten.

Naast de formule 1 training en kwalificatie vinden er op zaterdag ook trainingen en races plaats in de ondersteunde raceklasses van de GP2, GP3 en Porsche Supercup.

Zondag
Op zondag om 17:00 uur lokale tijd (14:00 uur Nederlandse tijd) springen de lichten op groen en start de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. In totaal moeten de coureurs 55 rondjes rijden op het 5,5 kilometer circuit waarbij ze in totaal 305,355 kilometer zullen afleggen. Na iets meer dan 1,5 uur, mits er geen safetycar op de baan komt, valt de finishvlag en weten we wie de laatste race van het 2018 seizoen heeft gewonnen en wie zich officieel wereldkampioen formule 1 2018 mag noemen.

Voor de start van de formule 1 vinden er nog races plaats van de GP2, GP3 en Porsche Supercup plaats. Ook komen de coureurs voordat ze in hun auto stappen langs op een vrachtwagen tijdens de parade lap.

Tickets grand prix Abu Dhabi

Voor de formule 1 race op het Yas Marina circuit zijn diverse tickets te koop voor een groot aantal tribunes langs het circuit. Je hoeft niet bang te zijn dat je de hele dag in de volle zon moet zitten, alle tribunes op het Yas Marina circuit zijn overdekt zodat je in de schaduw kunt genieten van de actie op de baan. Goedkoop zijn de tribune tickets voor de race overigens niet, reken op prijzen die beginnen bij 400 euro voor een weekendticket, tickets voor alleen zaterdag & zondag of alleen zondag zijn iets goedkoper dan een weekendticket. Wie zo goedkoop mogelijk de formule 1 race wilt bijwonen kan een ticket voor de niet overdekte staanplaatsen kopen.

Gratis bonus
Wie een ticket heeft gekocht voor de formule 1 race via de officiële website krijgt een bonus in de vorm van gratis entree tot het Ferrari World park en het Yas Waterworld waterpark welke beide op een steenworp afstand van het circuit liggen. Daarnaast kun je gratis de AbuDhabiGP After-Race concerten bijwonen waar op donderdag Calvin Harris zal gaan optreden, op zaterdag komen Mumford & Sons langs en op zondag na de race superster P!ink op het podium. Vlak voor het raceweekend worden nog meer beroemde artiesten aangekondigd dus hou de website van het Yas Marina circuit in de gaten

Tickets voor de race kun je onder andere bestellen op of via onder andere de website van TUI.

Daarnaast krijgt iedereen die een ticket voor de race heeft gekocht via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix een promocode waarmee je gratis de Formula 1 app voor Android of iPhone kunt downloaden. Normaal gesproken kost deze app 26,99 euro voor een jaar.

Bovendien mogen weekend tribune kaarthouders op donderdag de pitstraat in tijdens de Pit Lane Walk waar je de kans krijgt om heel dichtbij de formule 1 wagens te komen. Daarnaast zijn er altijd wel een paar coureurs te spotten die tijdens de Pit Walk handtekeningen staan uit te delen. Hou er rekening mee dat de pits van Ferrari en Mercedes zeer druk kunnen zijn, bij Red Bull zal het waarschijnlijk iets rustiger zijn aangezien deze iets minder populair zijn in Abu Dhabi.

Plattegrond van het Yas Marina formule 1 circuit

Main Grandstand
De Main Grandstand tribune ligt aan het rechte stuk waar op zondag 25 november 2018 17:00 uur lokale tijd de laatste race van het seizoen van start gaat. Wie een ticket heeft voor deze tribune zit dus eerste rang bij de start van de race en heeft een goed uitzicht op de pitstraat waar tijdens de race de coureurs regelmatig banden komen wisselen. Ook heb je vanaf de Main Grandstand uitzicht op een groot tv scherm zodat je niets hoeft te missen van alle actie verderop het circuit.

Voor de race zie je vanaf deze tribune de coureurs hun installatie rondjes doen waarna ze met hun auto’s naar de grid rijden en zich gedurende een half uur voor bereiden op de start van de race. Tijdens de grid walk lopen er tal van beroemdheden langs de auto’s welke je met een beetje geluk kunt spotten. Na de race heb je vanaf de Main Grandstand een perfect uitzicht op het podium waar de winnaar gehuldigd zal worden.

De prijzen voor tickets voor de Main Grandstand beginnen bij 2200 AED voor een weekendkaart welke geldig is van vrijdag tot en met zondag. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix of via onder andere de website van TUI.

North Grandstand
Deze enorme tribune staat bij de scherpe 90 graden bij het noordelijke punt van het circuit. Vanaf deze tribune heb je zicht op de formule 1 wagens die met volle snelheid op de bocht aankomen en vol in de remmen moeten om de bocht te halen. Deze bocht is één van de punten waar de coureurs regelmatig hun voorganger uitremmen en zo een plek naar voren schuiven. Deze tribune staat het dichtst bij de Yas Arena waar na de race het After Race concert plaatsvindt met onder andere Rihanna, ook ligt deze tribune bijna tegen Ferrari World aan.

De prijzen voor tickets voor de North Grandstand beginnen bij 525 AED voor alleen de vrijdag, voor een weekendkaart betaal je 2080 AED. Tickets kun je boeken via de officiële website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix of via onder andere de website van TUI.

Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

West Grandstand
Deze tribune in een L vorm is te vinden in de westelijke hoek van het circuit en ligt aan het einde van het lange rechte stuk van het circuit. De coureurs komen met ruim 300 kilometer per uur aan op deze tribune en de bocht die vlak voor de tribune ligt is dan ook een populair punt voor de coureurs om hun voorganger in te halen, vooral dankzij de DRS zul je hier veen inhaalacties zien en hopelijk laat Verstappen hier ook weer een paar schitterende inhaal manoeuvres zien.

De prijzen voor de West Grandstand beginnen bij 525 AED voor de vrijdag en 2080 AED voor een weekendkaart welke geldig is op vrijdag, zaterdag en zondag en de pitwalk op donderdag. Tickets kun je boeken via de officiële website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix of via onder andere de website van TUI.

South Grandstand
De South Grandstand ligt zoals de naam al doet vermoeden, op het zuidelijke punt van het circuit. Deze tribune heeft een schitterend panoramisch uitzicht over een groot deel van het circuit. De tribune biedt een goed zicht op de chicane bij bocht nummer 11, 12 en 13 en daarnaast kun je ook bocht 14 zien liggen in de verte, hierna verdwijnen de coureurs met hoge snelheid richting het opvallende vijf sterren Yas Viceroy Hotel.

De South Grandstand tribune is onderverdeelt in een Lower en Upper gedeelte, maar de prijzen voor de South Grandstand Lower en Upper zijn gelijk aan elkaar. De prijzen beginnen bij 1875 AED voor een ticket voor zaterdag + zondag, voor een weekendkaart welke geldig is van vrijdag tot zondag (en op donderdag voor de pitwalk) moet je 2080 AED betalen. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix of via onder andere de website van TUI.

Marina Grandstand
De Marina Grandstand ligt aan het rechte stuk in het zuidwestelijke gedeelte van het circuit. De tribune is bovenop de pits gebouwd van de ondersteunde raceklasses zoals de GP2 en de Porsche Supercup. Vanaf deze tribune heb je een breed uitzicht over de jachthaven en het vijfsterrenhotel Yas Viceroy Hotel.

De prijzen voor de Marina Grandstand beginnen bij 1875 AED voor tickets voor zaterdag + zondag, voor een weekendkaart welke geldig is op vrijdag, zaterdag en zondag en de pitwalk op donderdag betaal je 2080 AED. Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Abu Dhabi Hill
Wil je wel de formule 1 bijwonen, maar heb je geen zin om ruim 400 euro uit te geven aan tribunekaarten? Dan is de Abu Dhabi Hill een uitkomst, dit grote grasveld in het midden van het circuit is speciaal voor staanplaatsen ingericht en dankij de hoge ligging heb je vanaf hier een goed overzicht over bocht 2 tot en met bocht 6 het circuit.

De Abu Dhabi Hill ligt tegenover het North Grandstand en aan het langste rechte stuk van het circuit waardoor je een goed zicht hebt op het punt aan het einde van het rechte stuk waar veel inhaalacties plaats zullen vinden dankzij de DRS zone.

De prijzen voor de Abu Dhabi Hill beginnen bij 625 AED per persoon voor zaterdag en zondag en 995 AED voor weekendtickets (vrijdag, zaterdag en zondag). Tickets kun je boeken via de officiele website van de Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix.

Formule 1 op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi

Vakantie Dubai combineren met de race

Je kunt natuurlijk een compleet verzorgde reis boeken bij één van de formule 1 ticket aanbieders maar vaak is het voordeliger om zelf je vliegtickets en hotel te regelen en met het openbaar vervoer of eigen huurauto naar het circuit te reizen. Zo kun je bijvoorbeeld vrij voordelig met Transavia naar Dubai International Airport vliegen in Dubai. Daarnaast stunten KLM, Qatar Airways, Etihad en Emirates regelmatig met tickets naar Dubai en/of Abu Dhabi waardoor je voordeliger kunt vliegen. Bij Tui kun je ook vaak voordelig een complete vakantie met vlucht en hotel boeken inclusief transfers naar je hotel en terug. Ook zijn er bij TUI compleet verzorgde F1 reizen beschikbaar naar Abu Dhabi maar ook naar de nieuwe F1 race in Saudi-Arabië.

Georganiseerde reis naar de formule 1 in Abu Dhabi

Wil je liever toch een georganiseerde reis naar de formule 1 race in Abu Dhabi om zo Max Verstappen in zijn Red Bull te zien strijden om de winst? Kijk dan eens bij StipReizen. Zij bieden diverse arrangementen aan met vlucht, hotel, transfers en tickets voor de formule 1 race in Abu Dhabi. De prijzen beginnen bij 959 euro voor een arrangement van vijf dagen inclusief vlucht. In totaal biedt StipReizen een groot aantal arrangementen aan naar de grand prix van Abu Dhabi op 12 december 2021:

Voor wie niets wilt missen van de formule 1 moet op woensdag al in Dubai of Abu Dhabi zijn zodat je donderdag kunt deelnemen aan de pitwalk. Als je met Transavia naar Dubai vliegt dien je er rekening mee te houden dat ze alleen op zondag, maandag, vrijdag en zaterdag op Dubai vliegen. TUIlfy vliegt enkel op zondag en donderdag van en naar Dubai. Emirates, KLM, Qatar Airways en Etihad vliegen dagelijks op de luchthavens van Dubai en Abu Dhabi.

Om de formule 1 te kunnen combineren met een korte vakantie in Dubai of Abu Dhabi is het aan te raden om minimaal 7 dagen in Dubai of Abu Dhabi te verblijven. Zo kun je naast de paar dagen formule 1 ook nog een paar dagen genieten van de zon, zee, strand en de bezienswaardigheden. Want als je echt niets wilt missen van de formule 1 zit je al gauw van donderdagmiddag tot zondagavond op het circuit, wil je het spektakel van de formule 1 gewoon een keertje mee hebben gemaakt en ook genieten van de rest van Dubai / Abu Dhabi dan is alleen het bijwonen van de race op zondag aan te raden.

Indien je direct vliegt op de luchthaven van Abu Dhabi ben je iets duurder uit dan de luchthavens van Dubai, maar daar staat wel een lagere reistijd tegenover. Abu Dhabi is naast Dubai ook een prima stad om vakantie te vieren, de stad barst van de luxe vijfsterren hotels en biedt tal val bezienswaardigheden en attracties, waaronder de prachtige Sjeik Zayed-moskee, Ferrari World en Yas Waterworld. Kijk op AllesoverAbuDhabi.nl voor een overzicht van alle bezienswaardigheden.

Als je kiest voor een hotel, vakantiehuis of appartement in Dubai zelf moet je rekening houden met een reistijd van rond de twee uur naar Abu Dhabi. Wil je zeker weten dat je op tijd op het circuit bent voor de formule 1 dan kun je het beste een hotel in Abu Dhabi zelf boeken. Kijk op Booking.com voor een overzicht van de vele hotels in Abu Dhabi.

National Day Dubai

Combineer de formule 1 met National Day

Doordat de race in Abu Dhabi vaak eind november / begin december wordt georganiseerd kun je een vakantie naar de formule 1 race in Abu Dhabi vaak ideaal combineren met de nationale feestdag “National Day” welke ieder jaar op gevierd wordt op 2 december.

De datum van 2 december is niet zomaar een gekozen datum, op 2 december 1972 werden de Verenigde Arabische Emiraten officieel onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Tot op de dag van vandaag is 2 december een nationale feestdag en vieren de inwoners van het emiraat op grootse wijze de verjaardag van hun land. UAE National Day in de Verenigde Arabische Emiraten kan je het beste vergelijken met Koningsdag hier in Nederland, met uitzondering van de alcohol. Vrijwel iedereen krijgt op deze nationale feestdag vrij zodat men kan genieten van de vele evenementen die op deze dag worden georganiseerd.

Er worden tijdens National Day en de dagen voor National Day een groot aantal festiviteiten gehouden, waaronder een grote vuurwerkshow, diverse parades in onder andere Downtown Dubai, concerten en acties in de grote shopping malls. De exacte data waarop de festiviteiten plaatsvinden kan per jaar verschillen. Een gedeelte van de festiviteiten, zoals de vuurwerkshow, vinden vaak niet op 2 december plaats maar één dag of enkele dagen voor de nationale feestdag.

Een groot aantal gebouwen en huizen in de stad zijn tijden National Day versierd met vlaggen en de nationale kleuren, kinderen zijn gesminkt met rood, groen en wit en ook zie je opvallend veel versierde auto’s rondrijden in de kleuren van de nationale vlag. Tevens zijn de bekende attracties van de stad, waaronder de Burj Khalifa en de Burj al Arab op deze speciale dag in de nationale kleuren te bewonderen.

Het bericht Moedig Max Verstappen aan in Abu Dhabi & vier vakantie in Dubai verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/moedig-verstappen-aan-abu-dhabi-vier-vakantie-dubai/feed/ 0
Uitbreiding van de Dubai metro gaat open https://www.allesoverdubai.info/uitbreiding-van-de-dubai-metro-geopend/ https://www.allesoverdubai.info/uitbreiding-van-de-dubai-metro-geopend/#comments Fri, 01 Jan 2021 10:08:04 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12705 Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe uitbreiding van de Dubai Metro geopend. De “Route 2020” uitbreiding welke gebouwd is vanwege de Dubai Expo omvat 3 nieuwe stations + een verbouwd station. De nieuwe metrolijn in Dubai is in totaal 15 kilometer lang en ligt grotendeels boven de grond maar heeft ook twee stations welke […]

Het bericht Uitbreiding van de Dubai metro gaat open verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe uitbreiding van de Dubai Metro geopend. De “Route 2020” uitbreiding welke gebouwd is vanwege de Dubai Expo omvat 3 nieuwe stations + een verbouwd station. De nieuwe metrolijn in Dubai is in totaal 15 kilometer lang en ligt grotendeels boven de grond maar heeft ook twee stations welke onder de grond liggen. In totaal ligt de lijn 11,8 kilometer onder de grond en gaat de route 3,2 kilometer onder de grond.

De nieuwe route begint bij het Jebel Ali metrostation (voorheen bekend als het Nakheel Harbour and Tower station) welke op de rode lijn ligt en loopt tot en met het terrein van de Dubai Expo 2020. De nieuwe lijn loopt door een aantal populaire wijken zoals Dubai Investments Park, Discovery Gardens, Al Furjan en de Jumeirah Golf Estates.

Nieuwe stations van de Route 2020 metrolijn

Het Jebel Ali station is sinds de opening van de nieuwe route een overstap station geworden. Sinds 1 januari 2021 zijn er 4 stations van de route geopend, de overige 3 stations volgen in een later stadium. Daarnaast zijn er nog een aantal stations die mogelijk in de toekomst worden toegevoegd aan de metrolijn. Bij alle nieuwe metrostations is er een mogelijkheid om over te stappen op één of meerdere buslijnen of een taxi te pakken bij de taxistandplaats.

De volgende vier stations zijn geopend sinds 1 januari 2021:
– Jebel Ali Station (overstap punt voor de rode metrolijn)
– The Gardens Station
– Discovery Gardens
– Al Furjan

De volgende drie stations gaan later in 2021 open:
– Jumeirah Golf Estates Station (station onder de grond)
– Dubai Investment Park Station (station onder de grond)
– Expo Station


Route 2020 metro uitbreiding van de Dubai Metro

Het bericht Uitbreiding van de Dubai metro gaat open verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/uitbreiding-van-de-dubai-metro-geopend/feed/ 0
Burj Khalifa vuurwerkshow met oud en nieuw gaat door https://www.allesoverdubai.info/oud-en-nieuw-vuurwerkshow-in-dubai-gaat-door/ https://www.allesoverdubai.info/oud-en-nieuw-vuurwerkshow-in-dubai-gaat-door/#comments Fri, 20 Nov 2020 14:57:19 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12650 Waar in veel steden zoals Sydney en Londen de traditionele vuurwerkshows zijn afgelast vanwege de wereldwijde corona pandemie, heeft Dubai vandaag bekend gemaakt dat de populaire vuurwerkshow bij De Burj Khalifa dit jaar gewoon door gaat. Downtown Dubai zal net zoals andere jaren op 31 december omgetoverd worden tot een groot festivalterrein met speciale zones […]

Het bericht Burj Khalifa vuurwerkshow met oud en nieuw gaat door verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Waar in veel steden zoals Sydney en Londen de traditionele vuurwerkshows zijn afgelast vanwege de wereldwijde corona pandemie, heeft Dubai vandaag bekend gemaakt dat de populaire vuurwerkshow bij De Burj Khalifa dit jaar gewoon door gaat.

Downtown Dubai zal net zoals andere jaren op 31 december omgetoverd worden tot een groot festivalterrein met speciale zones voor toeschouwers waarvoor men tickets moet aanschaffen. Het Burj Park wordt een speciale family area waar gezinnen het vuurwerk kunnen gaan kijken. Verdeeld over Downtown Dubai komen er op diverse plekken food trucks te staan zodat men ter plekke kan eten en drinken.

Natuurlijk is de show dit jaar wel anders dan normaal gezien de strenge corona maatregelen die ook in Dubai nog steeds gelden. Zo is het verplicht om een mondkapje te dragen, moet men voldoende afstand houden ten opzichte van andere bezoekers en worden contactpunten extra vaak gedesinfecteerd. Ook worden de bezoekers bij aankomst gescand met camera’s om hun temperatuur te meten. Ter plekke zal er streng worden gecontroleerd op het naleven van de corona regels.

Oud en nieuw in Dubai
© Naufal MQ / Shutterstock.com

Kan ik de oud en nieuw vuurwerkshow in Dubai live bekijken?

Traditiegetrouw zal de gehele vuurwerkshow bij de Burj Khalifa ook live te volgen zijn via Youtube. De oud en nieuw show begint om half 9 lokale tijd. Eerst zijn er diverse licht- en lasershows te bewonderen op de Burj Khalifa en worden er diverse shows van de Dubai Fountains vertoont. Om 23:57 start de grote finale van de show met om klokslag 12 uur een spetterende vuurwerkshow. In Dubai loopt men drie uur voor op de Nederlandse tijd dus om 21:00 uur Nederlandse tijd is het in Dubai oud en nieuw.

Hou onze website in de gaten voor meer informatie over de oud en nieuw viering op 31 december 2020 in Dubai en de livestream.

Het bericht Burj Khalifa vuurwerkshow met oud en nieuw gaat door verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/oud-en-nieuw-vuurwerkshow-in-dubai-gaat-door/feed/ 0
Extra lang op vakantie gaan? Bespaar nu geld op je verzekering https://www.allesoverdubai.info/extra-lang-op-vakantie-gaan-bespaar-nu-geld-op-verzekering/ https://www.allesoverdubai.info/extra-lang-op-vakantie-gaan-bespaar-nu-geld-op-verzekering/#comments Wed, 07 Oct 2020 08:49:11 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12561 Een vakantie naar Dubai is tegenwoordig niet goedkoop, je bent al gauw tussen de 600 en 700 euro per persoon kwijt voor een 8-daagse vliegvakantie naar een middenklasse hotel. Wil je aan het strand overnachten? Dan schiet de prijs snel richting de 800 tot 1000 euro voor een weekje Dubai. Maar gelukkig kun je vrij […]

Het bericht Extra lang op vakantie gaan? Bespaar nu geld op je verzekering verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Een vakantie naar Dubai is tegenwoordig niet goedkoop, je bent al gauw tussen de 600 en 700 euro per persoon kwijt voor een 8-daagse vliegvakantie naar een middenklasse hotel. Wil je aan het strand overnachten? Dan schiet de prijs snel richting de 800 tot 1000 euro voor een weekje Dubai. Maar gelukkig kun je vrij eenvoudig in je dagelijkse leven besparen op je vaste lasten waardoor je meer geld overhoudt voor je vakantie.

In veel gevallen loont het om regelmatig je reisverzekering, opstalverzekering en de verzekering voor je auto tegen het licht te houden om zo te kijken of je ergens anders minder premie kunt betalen. Als je veel verschillende verzekeringen hebt kun je met een beetje geluk zelfs een groot bedrag per jaar besparen. Met het geld dat je zo bespaart kunt je als je geluk hebt een leuke zonvakantie boeken naar Dubai of een stedentrip maken naar een leuke Europese stad.

Bespaar op je autoverzekering

Eén van de verzekeringen waarop je jaarlijks eenvoudig geld kunt besparen is de verzekering voor je auto. De duurste verzekeraar kan in sommige gevallen maar liefst drie tot vijf keer zoveel premie in rekening brengen voor je autoverzekering in vergelijking met de goedkoopste autoverzekering. Je autoverzekering vergelijken loont dus in veel gevallen!

Door de hevige concurrentie tussen de verschillende verzekeringsmaatschappijen worden de premies voor autoverzekeringen voor nieuwe klanten vaak zeer concurrerend in de markt gezet om maar zoveel mogelijk klanten te lokken. Hierdoor loont het om jaarlijks van autoverzekering te switchen om zo verzekerd te zijn van een goedkope autoverzekering.

Wil jij weten of je kunt besparen op je autoverzekering en hoeveel euro je jaarlijks over kunt houden voor je vakantie? Je autoverzekering vergelijken kan eenvoudig via een vergelijkingswebsite. Binnen enkele minuten weet je of je flink kunt besparen op je autoverzekering.

In de speciale rekentool vul je je naam, adres, kenteken van je auto en het aantal schadevrije jaren in, hierna selecteert je welke extra opties je mee wilt verzekeren en tot slot maak je een keuze uit WA, WA beperkt casco of WA casco. Vervolgens krijg je overzichtelijk te zien wat de premies zijn bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen en zie je direct hoeveel euro’s je kunt besparen op je autoverzekering. Zo betaal je nooit teveel en hou je geld over voor leuke dingen, zoals op genieten van de zon, de zee en het strand in Dubai!

Het bericht Extra lang op vakantie gaan? Bespaar nu geld op je verzekering verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/extra-lang-op-vakantie-gaan-bespaar-nu-geld-op-verzekering/feed/ 0
Dubai gaat weer open voor toeristen https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/#comments Mon, 22 Jun 2020 07:07:18 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12272 Dubai laat vanaf 7 juli 2020 weer toeristen toe nadat de golfstaat drie maanden geleden op slot ging in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het mediacentrum van het emiraat zondag 21 juni bekend gemaakt. Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar het emiraat. Het is nu […]

Het bericht Dubai gaat weer open voor toeristen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Dubai laat vanaf 7 juli 2020 weer toeristen toe nadat de golfstaat drie maanden geleden op slot ging in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft het mediacentrum van het emiraat zondag 21 juni bekend gemaakt. Burgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar het emiraat. Het is nu nog wachten totdat Nederland en België het reisadvies voor Dubai van oranje naar geel verlaagd zodat Nederlanders en Belgen zonder problemen op vakantie kunnen gaan in Dubai.

Toeristen die de stad willen bezoeken dienen zich wel strikt aan de corona maatregelen te houden. Zo is het verplicht om een recent bewijs van een corona test te kunnen tonen welke niet ouder is dan 96 uur. Indien deze niet beschikbaar is, kan men zich bij aankomst in Dubai op het vliegveld laten testen. Totdat de resultaten van deze test bekend zijn, dien je in quarantaine te gaan in je hotel of appartement. Iemand die positief test op corona is verplicht om na de uitkomst van de test twee weken in isolatie te gaan. Daarnaast is het verplicht om een internationale zorgverzekering te hebben, dient men de speciale Covid-19 DXB app te downloaden en een gezondheidsverklaring formulier in te vullen.

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn er ruim 45.000 corona besmettingen vastgesteld en iets meer dan 300 corona doden gemeld. Meer informatie over de meest recente corona regels in Dubai zijn te vinden op de website van The National en Khaleej Times.

Klik hier voor actuele corona info voor een vakantie naar Dubai

Het bericht Dubai gaat weer open voor toeristen verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-gaat-weer-open-voor-toeristen/feed/ 0
Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/ https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/#comments Thu, 02 Jan 2020 13:47:49 +0000 https://www.allesoverdubai.info/?p=12201 De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, is nog groter geworden dankzij de opening van een 420.000 vierkante meter grootte uitbreiding. De nieuwe uitbreiding heeft de naam Dubai Mall Zabeel gekregen en telt in totaal 9 verdiepingen waar ruim 60 nieuwe winkels te vinden zijn. Als je de afgelopen jaren Downtown Dubai en […]

Het bericht Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
De Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, is nog groter geworden dankzij de opening van een 420.000 vierkante meter grootte uitbreiding. De nieuwe uitbreiding heeft de naam Dubai Mall Zabeel gekregen en telt in totaal 9 verdiepingen waar ruim 60 nieuwe winkels te vinden zijn.

Als je de afgelopen jaren Downtown Dubai en de Dubai Mall hebt bezocht vraag je jezelf misschien af waar ze nog ruimte gevonden hebben voor deze enorme uitbreiding. Het antwoord is vrij simpel, aan de overkant van de drukke Financial Center Road welke voor de hoofdingang van de Dubai Mall ligt. Hier lag een groot braakliggend terrein waar ze de afgelopen jaren druk gebouwd hebben aan de nieuwe uitbreiding.

Het nieuwe deel van de Dubai Mall is eenvoudig te bereiken via een 200 meter voetgangersbrug welke over de drukke Financial Center Road ligt. In ongeveer twee minuten loop je via deze brug met airco van het bestaande deel van de Dubai Mall naar het nieuwe gedeelte. De ingang van de voetgangersbrug is te vinden op de tweede verdieping van de Dubai Mall, tussen de ingang van Galeries Lafayette en de ingang van de centrale parkeerplaats.

Dubai Mall Zabeel

Kartbaan in een winkelcentrum

In de Dubai Mall Zabeel zijn naast tal van nieuwe winkels ook diverse restaurants en lifestyle experiences te vinden plus een speciale biologische supermarkt. En de Dubai Mall zou de Dubai Mall niet zijn als er in deze nieuwe uitbreiding ook weer een bijzondere attractie te vinden is. In de Dubai Mall Zabeel is het mogelijk om te gaan karten op de indoor kartbaan met elektrische karts. Je vind de state-of-the-art kartbaan van EKart Zabeel tegenover de Food Court in de Dubai Mall Zabeel. Een ritje op de kartbaan met een elektrische kart is mogelijk vanaf 95 dirham per persoon. Meer info over de kartbaan is te vinden op de website van EKart Zabeel.

De Dubai Mall Zabeel beschikt over een eigen parkeergarage met ruimte voor 3000 auto’s en is eenvoudig te bereiken dankzij een eigen afrit op de Sheik Zayed Road en de Financial Center Road.

Het bericht Uitbreiding Dubai Mall Zabeel in de Dubai Mall winkel geopend verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/dubai-mall-zabeel/feed/ 0
Zo zag je Dubai nog nooit! Dubai vanuit de lucht gezien https://www.allesoverdubai.info/zo-zag-je-dubai-nog-nooit-dubai-vanuit-de-lucht-gezien/ https://www.allesoverdubai.info/zo-zag-je-dubai-nog-nooit-dubai-vanuit-de-lucht-gezien/#comments Wed, 01 Jan 2020 11:25:36 +0000 http://allesoverdubai.info/?p=1997 Dubai staat vol met schitterende gebouwen, hotels, moskeeën, beschikt over prachtige stranden met wit zand en palmbomen en voor de kust liggen drie indrukwekkende kunstmatige eilanden in de vorm van een Palm en de wereldkaart. Nou kan je natuurlijk net zoals de meeste toeristen alle bezienswaardigheden vanaf de grond bekijken maar pas echt indrukwekkend wordt […]

Het bericht Zo zag je Dubai nog nooit! Dubai vanuit de lucht gezien verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Dubai staat vol met schitterende gebouwen, hotels, moskeeën, beschikt over prachtige stranden met wit zand en palmbomen en voor de kust liggen drie indrukwekkende kunstmatige eilanden in de vorm van een Palm en de wereldkaart. Nou kan je natuurlijk net zoals de meeste toeristen alle bezienswaardigheden vanaf de grond bekijken maar pas echt indrukwekkend wordt het vanuit de lucht, zoals we kunnen zien in onderstaande videos.

Wil je Dubai ook vanuit de lucht bewonderen? Boek dan een helikopter tour of een vlucht met een watervliegtuig.

Het bericht Zo zag je Dubai nog nooit! Dubai vanuit de lucht gezien verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/zo-zag-je-dubai-nog-nooit-dubai-vanuit-de-lucht-gezien/feed/ 0
Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/ https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/#comments Sat, 20 Jul 2019 08:21:09 +0000 http://www.allesoverdubai.info/?p=7919 Vlieg je binnenkort vanaf de luchthaven van Schiphol naar de zon in Dubai, Abu Dhabi of een ander zonovergoten bestemming? Of blijf je dichter bij huis en ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Londen of Dublin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk Happy Hour bij See Buy Fly op Schiphol en […]

Het bericht Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
Vlieg je binnenkort vanaf de luchthaven van Schiphol naar de zon in Dubai, Abu Dhabi of een ander zonovergoten bestemming? Of blijf je dichter bij huis en ga je op stedentrip naar bijvoorbeeld Londen of Dublin? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Het is namelijk Happy Hour bij See Buy Fly op Schiphol en dat betekent dat je een GRATIS kortingsvoucher van 5 euro kunt downloaden om taxfree inkopen te kunnen doen op Schiphol. Zo kun je nog voordeliger shoppen voordat je op vakantie gaat!

Je kun je gratis See Buy Fly kortingsbon ter waarde van 5 euro aanvragen via de website van See Buy Fly. Als je op de link hiervoor hebt geklikt verschijnt het aanvraagformulier voor de kortingscode automatisch in beeld. En anders kun je de aanvraagbutton vinden op de homepage in het gele blok naast de grote foto. Klik op de button “Ontvang nu 5,- euro korting” en vul de gevraagde gegevens in, waaronder je naam en vertrekdatum en je ontvangt de kortingsvoucher binnen enkele minuten in je mailbox op het opgegeven mailadres! Print de voucher uit of laat hem zien via je smartphone en je ontvangt 5 euro korting bij je aankoop van minimaal 25 euro op Schiphol!

De voucher van 5 euro is geldig in alle belastingvrije winkels na de paspoortcontrole op de luchthaven van Schiphol. Je ontvangt de korting van 5 euro bij een besteding van €25,- of meer op één aankoop naar keuze. Je kunt de voucher van €5,- korting onder andere besteden op de onderstaande aanbiedingen:

 • Diesel – Only The Brave – 2 voor €49,-
 • Paco Rabanne – Paco van €39,- nu voor €19,90
 • Jimmy Choo – Blossom – 2 voor €49,-
 • Seiko horloge van €199,- nu voor slechts €129,-
 • Hugo Boss – Hugo Dark Blue van 40,40 nu voor €29,90
 • Burberry – London Woman – 2 voor 49 euro
 • The Famous Grouse whiskey 1 liter, van 19,50 voor 13,50

Kijk voor alle actuele See Buy Fly aanbiedingen van de komende maanden op de See Buy Fly website.

Voorwaarden kortingsbon See Buy Fly

De speciale See Buy Fly voucher van 5 euro korting is niet te gebruiken voor tabak, Nederlandse boeken, waardepapieren en drogisterij artikelen zoals medicijnen en babyvoeding. De ontvangen kortingscode is uniek en éénmalig in te wisselen bij alle winkels achter de ticket/paspoortcontrole van Amsterdam Airport Schiphol. Er kan maar één kortingsbon worden ingewisseld per transactie. De voucher is wel geldig in combinatie met de actuele ‘Special Offers’, maar niet met andere (voucher) acties. De vouchers zijn geldig tot en met 31 december 2019.Het bericht Ontvang €5 korting bij See Buy Fly op Schiphol verscheen eerst op Alles Over Dubai - De Nederlandse reisgids over Dubai.

]]>
https://www.allesoverdubai.info/ontvang-5-euro-korting-bij-see-buy-fly-schiphol/feed/ 0