Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Jumeirah Moskee is de grootste moskee van Dubai en tevens één van de mooiste van de Verenigde Arabische Emiraten. Vooral in de avonduren als de lichten aan gaan heeft de moskee een magische uitstraling. Het is dan ook niet gek dat de Jumeirah Moskee één van de toeristische topattracties is in Dubai en een vaak gefotografeerd en bezocht gebouw is.

De moskee met zijn twee zeventig meter hoge torens is gebouwd volgens de moderne islamitische architectuur en kenmerkt zich door zijn ivoorkleurige zandstenen muren. Van binnen is de Jumeirah Mosque prachtig versierd met kroonluchters, pleisterwerk en kleurrijke versieringen. In totaal kunnen er maar liefst 1200 gelovigen tegelijkertijd bidden in de moskee.

De Jumeirah moskee in Dubai

Rondleiding door de Jumeirah Mosque

In tegenstelling tot de andere moskeeën in Dubai is de Jumeirah Mosque wel toegankelijk voor niet-moslims. De moskee is dagelijks, met uitzondering van vrijdag, te bezoeken via een rondleiding waarvoor een bijdrage van 10 AED wordt gevraagd. De Engels gesproken rondleiding duurt zo’n 75 minuten en begint klokslag 10:00 uur ‘s ochtends. De rondleidingen worden georganiseerd door Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, een organisatie welke speciaal is opgericht om de Islam en zijn tradities uit te leggen aan niet moslims.

Tijdens de rondleiding krijg je de mogelijkheid om de moskee uitvoering te bezoeken, krijg je uitgebreide informatie over de Islam, de gebedsrituelen, het leven volgens het geloof en de vijf zuilen van de Islam. Onder het motto van “Open doors. Open minds” krijg je tevens de mogelijkheid om vragen te stellen over de moskee en het Islamitische geloof. De gids beantwoord alle vragen met veel plezier. Fotograferen tijdens de rondleiding is toegestaan.

Reserveren voor de rondleiding is niet noodzakelijk, wel dien je je bij de hoofdingang van de Jumeirah moskee te melden rond 09:45 uur. Kinderen onder de 5 jaar mogen niet naar binnen tijdens de rondleidingen. Let erop dat je gepaste kleding draagt als je de moskee betreedt. Gepaste kleding wil zeggen geen blote armen en benen en vrouwen zijn verplicht een hoofddoek te dragen. Indien je geen eigen hoofddoek heeft kun je deze samen met een abaya kosteloos lenen bij de rondleiding. Ook dien je je schoenen uit te doen bij het betreden van de moskee. Je schoenen kunt je kwijt in de speciaal daarvoor geplaatste kasten bij de ingang van de moskee.

Waar staat de Jumeirah moskee in Dubai?

De Jumeirah moskee staat in het oudere deel van Dubai in de wijk Jumeirah 1 aan de Jumeirah Beach Road vlakbij het nieuwe eiland Pearl Jumeirah. Helaas is er geen metrohalte in de buurt van de moskee, de dichtsbijzijnde metrohalte is die van World Trade Center maar vanaf hier is het nog ruim 20 minuten lopen naar de moskee. Vanaf het metrostation kun je de taxi pakken naar de moskee, die rit duurt ongeveer 12 minuten. Als je met het openbaar vervoer naar de moskee wilt reizen kun je wel met de bus in de buurt komen van de moskee. De RTA buslijnen 8, 9 en X28 stoppen in de buurt van de moskee.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online