Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Airbus A380 simulator – Dubai Mall

Altijd al een keer willen weten hoe het is om een Airbus A380 te besturen? Breng dan een bezoek aan de enige publieke Airbus A380 simulator in de Dubai Mall. In deze realistische simulator word je bijgestaan door een ervaren instructeur en heb je de kans om op te stijgen vanaf één van de twaalf drukste luchthavens. Als extra dimensie kan je ook nog kiezen tussen diverse weersomstandigheden en tijdstippen. De luchthavens waar je onder andere uit kunt kiezen zijn die van Dubai, Hong Kong, Londen, Parijs en Amsterdam Airport Schiphol.

Vliegen met een Airbus A380

De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig dat momenteel rondvliegt. Afhankelijk van de configuratie van de luchtvaartmaatschappij kunnen er in een A380 tussen den vijfhonderd en achthonderd passagiers, dat is aanzienlijk meer dan de Boeing 747, tot voor kort het grootste toestel. Van de totale productie van de A380 zijn er veruit de meeste toestellen bestemd voor Emirates, in totaal heft de nationale maatschappij van Dubai 140 toestellen besteld bij de Franse vliegtuigbouwer. Naast Emirates vliegen ook onder andere de maatschappijen van Singapore Airlines, British Airways vanaf Londen, Qantas, Air France, Malaysia Airlines en Etihad Airways vanaf Abu Dhabi met dit enorme toestel.

De Airbus A380 simulator in de Dubai Mall

Waar staat de Airbus A380 simulator in Dubai?

De simulator is te vinden in The Village welke gelegen is op de begane grond van de Dubai Mall en is een initiatief van de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai, Emirates. Deze luchtvaartmaatschappij heeft momenteel ruim 50 stuks van deze enorme jumbojet in gebruik en heeft er nog een kleine 90 in order staan bij vliegtuigbouwer Airbus. Daarmee is Emirates verre weg de grootste gebruiker van deze superjumbo. Ook vanuit Nederland kunt je al enkele jaren met dit enorme toestel vliegen naar Dubai, dagelijks vertrekt er een Emirates vlucht vanaf Amsterdam naar Dubai.

Gelijktijdig met de lancering van de A380 simulator heeft Emirates zijn officiële Emirates winkel geopend in de Dubai Mall. Dit filiaal is de tiende wereldwijd en het eerste filiaal welke in een winkelcentrum is geopend. In de store kun je allerlei Emirates artikelen kopen, waaronder diverse shirts van de voetbalclubs waar Emirates sponsor van is.

Prijzen van de A380 Experience in Dubai

Wie een vlucht wil maken in de simulator moet wel zijn portemonnee trekken, met een prijs van 83 euro per persoon voor een vlucht van 30 minuten is de attractie niet goedkoop te noemen. Maar goed, je hebt niet dagelijks de kans om een heuse Airbus A380 te besturen. Het lage tarief van 83 euro, geldt in de ochtend (10:15 uur tot en met 11:45 uur) op de doordeweekse dagen, uitgezonderd feestdagen. Het hoge tarief van 93 euro per persoon geldt op vrijdag en zaterdag de gehele dag.

De A380 simulator is dagelijks geopend van 10:00 uur in de morgen tot en met middernacht. Tickets voor Emirates A380 Experience zijn ter plekke aan te schaffen op basis van beschikbaarheid.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online