Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het super-de-luxe Burj al Arab hotel is één van de bekendste gebouwen van Dubai en heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Het is echter vrij lastig om het interieur van dit enige zeven sterren hotel van de wereld te bewonderen omdat je niet zomaar even kunt binnenlopen in het hotel als je geen gast bent van het hotel.

Gelukkig zijn er als niet gast van het hotel wel mogelijkheden om het luxe interieur van de Burj al Arab te bewonderen. Je kunt natuurlijk kiezen voor een overnachting in het hotel, maar goedkoop is dat niet. De kamerprijzen liggen al gauw rond de 1000 euro per nacht voor de goedkoopste kamer. Mocht je toch een keer willen overnachten in het luxe hotel, neem dan een kijkje op de website van Booking voor de actuele prijzen van de kamers. Maar de meest gekozen optie is het boeken van een high tea, diner of lunch in één van de restaurants van het hotel.

De Burj al Arab in Dubai bezoeken

De voordeligste en voor veel toeristen enigste manier om binnen te komen is door het maken van een reservering in één van de restaurants van het hotel of de Skyview bar. Hiervoor zijn diverse opties, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de populaire high tea in de Burj al Arab, maar je kunt ook ontbijten, lunchen of dineren in de Burj al Arab of een drankje doen in de Skyview Bar. Als je direct bij het hotel een reservering voor één van de arrangementen wilt maken moet je beschikken over een creditcard. Dit doet het hotel om te voorkomen dat je wel naar binnen kunt gaan in het hotel met je reservering, maar vervolgens niet naar de Skyview Bar of het restaurant gaat.

Bij je reservering dien je een tijdstip door te geven, je mag maximaal 30 minuten voor het tijdstip van je reservering het hotel in. Als je eenmaal binnen bent in het hotel mag je zo lang blijven als je zelf wilt zodat je alle tijd hebt om het super-de-luxe interieur van het hotel kunt bewonderen.

High tea in de Burj Al Arab
Copyright image: Jumeirah International LLC

Dress code bij de Burj al Arab

Let op, er geldt een dress code voor het Burj al Arab hotel. De dress code is smart casual waarbij mannen verplicht zij om een shirt of trui te dragen, een lange broek of nette spijkerbroek en gesloten nette schoenen, slippers of witte sportschoenen / sneakers zijn niet toegestaan. Vrouwen dienen een jurk, mantelpak, lange of korte jurk of een nette broek / rok met net shirt te dragen. Hieronder hebben we alle opties voor je op een rijtje gezet.

Een groot aantal opties om de Burj al Arab te boeken zijn eenvoudig en snel online te reserveren. Door vroegtijdig online te reserveren voorkom je dat er geen plek meer is in het restaurant of bij de high tea op de dag en tijdstip dat je het hotel wilt bezoeken. Het aantal plaatsen in de restaurants van het hotel zijn beperkt en de vraag is groot waardoor het aan te raden is om altijd vooraf te reserveren.

Lunch in de Burj al Arab

Geniet van een exclusieve lunch in het 7-sterren Burj al Arab hotel en sta oog in oog met het bijzondere en super-de-luxe interieur van het hotel. Gedurende twee uur krijg je de kans om diverse heerlijke internationale en Arabische gerechten te proeven en de extreme luxe van de Burj al Arab hotel te ervaren. Afhankelijk van de gekozen optie vindt de lunch plaats in het Al Iwan restaurant op de 1e verdieping van het hotel, het Junsui restaurant of in het aquarium restaurant. Vanuit het Al Iwan restaurant heb je een schitterend uitzicht op onder andere de Arabische Golf en in het aquarium restaurant heb je overal zicht op schitterende aquaria gevuld met tropische vissen.

Dineren in de Burj Al Arab
Copyright image: Jumeirah International LLC

Arabische buffetlunch in het Al Iwan restaurant

Ben je niet zo’n fan van vis maar wil je toch lunchen in het Burj al Arab hotel? Dan is de Arabische buffetlunch misschien iets voor je. Gedurende twee uur kun je genieten van hoogstaande Arabische gerechten tijdens je lunch in het Al Iwan restaurant in het Burj al Arab hotel. Het restaurant van Al Iwan staat bekend om zijn unieke gouden pilaren, een servies met echt goud en rode kristallen en luxe Arabische inrichting. Specialiteiten van het restaurant zijn warme en koude mezzah waaronder hummus, moutabel, fatoush, babaganoj, wijnbladeren, spinazie fatayer, vlees sambousik, kaas rocakat en lam kebbah.

Kosten van de Burj al Arab Arabische lunch
De lunch in de Burj al Arab in het Al Iwan restaurant kost 233 euro en is inclusief prive transfer naar de Burj Al Arab. Bij het reserveren heb je de keuze uit diverse tijdstippen tussen 12:00 en 14:00 uur. De prijs is inclusief een lunch buffet en exclusief drankjes. De lunch in het Burj al Arab hotel in Dubai kan eenvoudig vooraf via internet gereserveerd worden via de website van Viator. Betalen kan veilig en snel betalen met iDeal, creditcard en PayPal en binnen enkele uren na je reservering ontvang je alle gegevens op het opgeven emailadres.

Kik hier om je lunch in het Al Iwan restaurant reserveren

De lobby van het Burj Al Arab hotel in Dubai

Franse viergangen lunch in het Al Muntaha restaurant

Geniet van een spectaculaire uitzicht vanaf de 27e verdieping van de Burj Al Arab terwijl je een viergangen menu lunch krijgt voorgeschoteld met hoogstaande Franse gerechten in het Al Muntaha restaurant. Tijdens de twee uur durende lunch krijg je fantasierijke moderne Franse gerechten geserveerd aangevuld met een kenmerkende mocktail. En alsof dat nog niet genoeg is heb je ook nog eens tijdens je lunch een panoramisch uitzicht over de skyline van Dubai, het Palm eiland en de Arabische Golf door de ligging op ruim 200 meter op de 27e verdieping.

Kosten van de Burj al Arab Franse lunch
De 4-gangen lunch in de Burj al Arab in het Al Muntaha restaurant inclusief prive transfer naar de Burj Al Arab kost 285 euro voor personen. Bij het reserveren heb je de keuze uit diverse tijdstippen tussen 12:30 en 14:00 uur. De prijs is inclusief een 4-gangenlunch buffet, mocktail en water of frisdrank. Eventuele alcoholische dranken worden apart in rekening gebracht. De lunch in het Burj al Arab hotel in Dubai kan eenvoudig vooraf via internet gereserveerd worden via de website van Viator. Betalen kan veilig en snel betalen met iDeal, creditcard en PayPal en binnen enkele uren na je reservering ontvang je alle gegevens op het opgeven emailadres.

Klik hier om je lunch in het Al Muntaha restaurant reserveren

Dineren in de Burj al Arab – Burj Al Arab diner

Naast ontbijten, lunchen en high tea’en kun je ook super-de-luxe dineren in het Burj Al Arab hotel. Hieronder hebben wij een aantal Burj Al Arab diner opties in het super de luxe 7 sterren hotel voor je op een rijtje gezet. In totaal telt het Burj Al Arab hotel 10 verschillende restaurants en bars met elk hun eigen specialiteit. Zo is er een restaurant gericht op vis, de Latijnse, Aziatische, Franse en Arabische keuken. Ongeacht welk restaurant je kiest, overal krijg je dezelfde luxe behandeling, heerlijke gerechten bereid door topchef’s en ervaar je een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Arabische diner in het Al Iwan restaurant

Geniet van een romantische, intieme diner ervaring in het hoogste atrium ter wereld in de Burj al Arab. Het restaurant van Al Iwan staat bekend om zijn unieke gouden pilaren, een servies met echt goud en rode kristallen en luxe Arabische inrichting. Specialiteiten van het restaurant zijn warme en koude mezzah waaronder hummus, moutabel, fatoush, babaganoj, wijnbladeren, spinazie fatayer, vlees sambousik, kaas rocakat en lam kebbah.

Kosten van het Arabische diner
Het dinerbuffet in de Burj al Arab in het Al Iwan restaurant kost 224 euro per persoon. Bij het reserveren heb je de keuze uit diverse tijdstippen tussen 18:00 en 22:00 uur. De prijs is inclusief een diner buffet en exclusief drankjes.

Het diner in het Al Iwan restaurant kan eenvoudig vooraf via internet gereserveerd worden via de website van Viator. Betalen kan veilig en snel betalen met iDeal, creditcard en PayPal en binnen enkele uren na je reservering ontvang je alle gegevens op het opgeven e-mailadres.

Kik hier om je diner in het Al Iwan restaurant reserveren

Dineren in de Burj Al Arab
Copyright image: Jumeirah International LLC

High tea in de Burj al Arab

Naast lunchen kun je ook een heerlijke high tea of afternoon tea boeken in het Burj al Arab. De high tea is al jaren een populaire activiteit om het bijzondere hotel van binnen te kunnen bewonderen en tegelijkertijd te genieten van alle luxe en de heerlijke gerechten die je als gast van het hotel en restaurant ervaart. Kijk voor meer informatie over de diverse soorten high tea’s in het zeven sterren hotel van de wereld op onze High tea in de Burj al Arab pagina.

De diverse high tea’s in de Burj al Arab kunnen direct online gereserveerd worden via de website van Viator. Betalen kan je veilig en snel via onder andere iDeal, creditcard en PayPal en binnen 24 uur na je boeking ontvang je alle details van je boeking en de reservering in het Burj al Arab hotel.

Klik hier om de High tea in de Burj al Arab te reserveren

Inside Burj Al Arab: een unieke rondleiding door de Burj Al Arab

Wil je het super-de-luxe Burj Al Arab hotel in Dubai gaan bezoeken maar heb je geen zin om vele honderden euro’s per persoon te moeten betalen voor een overnachting, een diner of een ligbed of cabana bij het zwembad? Dan is de Inside Burj Al Arab tour iets voor jou. Normaal gesproken was het alleen mogelijk om de Burj Al Arab te bezoeken als je gast van het hotel of één van de restaurants was. Maar daar is 21 jaar na de opening van het hotel een einde aan gekomen dankzij de introductie van de exclusieve Inside Burj Al Arab tour.

De Inside Burj Al Arab tour geeft iedereen de mogelijkheid om het enige 7 sterren hotel van de wereld van binnen te bewonderen. Tijdens de 90 minuten durende tour ga je samen met een butler en een selecte groep mensen op tour door het hotel. Tijdens de tour krijg je de mogelijkheid om het schitterende atrium van het hotel te bewonderen, kun je het luxe interieur aanschouwen, zie je de enorme Royal Suite op de 25e verdieping en tot slot bezoek je de unieke Experience Suite waar je via diverse interactieve schermen de geschiedenis en de bouw van het hotel kunt herbeleven.

Klik hier om je Inside Burj Al Arab tour te reserveren

Skyview bar in de Burj Al Arab in Dubai
Copyright image: Jumeirah International LLC

Drankjes in de Burj Al Arab SkyView Bar

Geniet van een waanzinnig uitzicht over de skyline van Dubai, het bijzondere palm Jumeirah eiland en de Arabische Golf terwijl je geniet van een drankje in de Skyview Bar. De Skyview bar is gelegen op de 27e verdieping van het Burj al Arab hotel op ruim 200 meter hoogte en is daarom één van de populairste plekken van hotel.

Met dit speciale dranken pakket krijg je toegang tot het Burj al Arab, de Skyview bar en twee drankjes in de bar waaronder één alcoholisch drank. Je hebt de keuze uit ondere andere een groot aantal moderne, klassieke en innovatieve cocktails. Of kies één van de beroemde middag theeën die al jaren geserveerd worden in het Burj al Arab. Voor de ultieme ervaring kies je ervoor om in de avonduren de Skyview Bar te bezoeken zodat je een schitterend panoramisch uitzicht hebt over de verlichte skyline van Dubai.

Kosten van het Burj Al Arab SkyView Bar-drankpakket
Het bezoek aan de Skyview bar inclusief drankjes in de Burj al Arab kost 136 euro voor personen ouder dan 21 jaar. Hoe er rekening mee dat de minimumleeftijd voor toegang tot de Skyview Bar 21 jaar is, personen onder de 21 jaar worden niet toegelaten.

Het Burj Al Arab SkyView Bar-drankpakket kan direct vooraf via internet gereserveerd worden via de website van Viator. Betalen kan veilig en snel betalen met iDeal, creditcard en PayPal en binnen enkele uren na je reservering ontvang je alle gegevens op het opgeven emailadres.

Klik hier om het Skyview bar arrangement te reserveren

Copyright header image: Jumeirah International LLC

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online