Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tussenlanding / stopover in Dubai

De laatste jaren is de luchthaven van Dubai steeds meer uitgegroeid tot een populaire tussenstop voor vluchten naar bestemmingen in Azië en Australië. Dit is mede te danken aan de enorme groei die Emirates, de nationale luchtvaartmaatschappij van Dubai, de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

Wie een tussenlanding maakt in Dubai en vliegt met Emirates zal veelal aankomen in de moderne Terminal 3 van Dubai International Airport. Terminal 3 is de thuisbasis van Emirates en deze gehele terminal wordt vooral gebruikt voor vluchten van deze maatschappij. Passagiers van andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, Lufthansa en Singapore Airlines komen veelal aan in terminal 1. Deze terminal is een stuk ouder dan terminal 3 maar heeft onlangs wel een flinke make-over gekregen en beschikt hierdoor over alle eisen die je vandaag de dag mag verwachten van een luchthaven van formaat. Kijk voor meer informatie over de internationale luchthaven van Dubai op onze pagina Dubai International Airport (DXB).

Vrije uren op de luchthaven? Verken Dubai in slechts een paar uur

Voor een groot deel van passagiers die overstappen op de luchthaven van Dubai geldt dat ze een aantal uren tot maximaal 24 uur vrij te besteden hebben tussen hun aankomende en vertrekende vlucht naar hun eindbestemming. Wie geluk heeft kan zelfs bijna een volledige dag vrij besteden in Dubai. Die paar vrije uren zijn de uitgelezen kans om een aantal uur in deze wereldstad door te brengen en zo de highlights van Dubai te ontdekken. Wij raden je aan om pas na ongeveer 4 tot 5 vrije uren op de luchthaven te kiezen voor een korte trip door Dubai. Bij een tussenstop van minder dan 4 a 5 uur is het niet de moeite waard om Dubai te bezoeken in verband met de tijd die nodig is om door de controle te komen als je de luchthaven verlaat en weer terug wilt naar je terminal om te vertrekken. Dit kost je al gauw een uur bij het vertrek en bij de aankomst.

 

Emirates Stopover in Dubai

Plan je zelf je reis naar Azië of Australie en ga je je tickets via Emirates boeken? Dan kan je er voor kiezen om niet een aantal uur in Dubai te moeten wachten maar één of zelfs twee dagen met de “Emirates Stopover Dubai” zodat je Dubai optimaal kunt gaan ontdekken. Op die manier heb je alle tijd om de stad rustig te ontdekken en de diverse bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa en de Burj al Arab te bezoeken.

Via de website van Emirates of via het reisbureau kun je je “Dubai Stopover” regelen. Je hebt de keuze uit ruim 90 hotels en resorts waarbij je tegen scherpe tarieven een kamer kunt boeken. De Dubai Stopover is inclusief Meet & Assist op Dubai International Airport, een welkom pakket met o.a. een plattegrond van Dubai, een 24-uurs check-in/check-out mogelijkheid en transfer van je hotel en naar de luchthaven.

Visum nodig voor Dubai?

Iedereen die beschikt over een Europees paspoort heeft geen visum nodig om Dubai te bezoeken. De enige voorwaarde is de geldigheid van het paspoort, deze moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Het visum wordt gratis verstrekt door middel van een stempel in het paspoort, met deze stempel is het mogelijk om 30 dagen lang in de Verenigde Arabische Emiraten te verblijven. Houdt er wel rekening mee dat het soms druk kan zijn bij de immigratie balies van de douane waardoor de wachttijden op kunnen lopen naar een half uur tot ruim een uur.

Koffers of tassen achterlaten op de luchthaven

Als je een korte tussenstop maakt in Dubai, dan wil je natuurlijk graag zonder bagage de stad in om Dubai te verkennen of te gaan shoppen in de Dubai Mall. Op de luchthaven, in onder andere Terminal 3, is het mogelijk om je koffer tegen betaling veilig achter te laten bij de “Left Luggage Service”. De kosten per koffer bedragen 20 AED per 12 uur voor standaard bagage, niet standaard bagage kost 25 AED per 12 uur.

 

Dubai International Airport terminal
Copyright image: Dubai Airports

Vervoer tijdens je stopover in Dubai

De beste manier om zoveel mogelijk van Dubai te zien in een korte tijd is de Big Bus Dubai. De Big Bus is overigens alleen interessant als je een halve dag of langer vrij te besteden hebt in Dubai.

Deze dubbeldekker bussen rijden een drietal vaste routes in Dubai en bieden je de kans om bij de diverse bezienswaardigheden uit en weer in te stappen op de bus. Geen tijd om een bezienswaardigheid van dichtbij te bewonderen? Dan blijf je gewoon zitten en zie je toch binnen no-time een groot deel van de stad.

Liever op eigen houtje de stad binnen een paar uur verkennen of heb je slechts een paar uur om Dubai te ontdekken? Pak dan de metro, Dubai heeft een uitstekend metronetwerk waardoor je niet veel tijd kwijt bent om vanaf de luchthaven naar het centrum of van de ene bezienswaardigheid naar de andere te reizen. Hou er wel rekening mee dat het tijdens de stip erg druk kan zijn in de metro met als gevolg een langere reistijd. De luchthaven heeft meerdere metro stations in de terminals dus binnen no-time stap je vanuit de aankomsthal zo de metro in en reis je door de stad heen. Kijk voor meer informatie over het uitgebreide metro netwerk van Dubai op onze speciale metro in Dubai pagina.

De taxi is ook een prima alternatief om snel grote stukken van de stad te overbruggen om zo binnen een aantal uur een groot deel van de stad te bezichtigen. In vergelijking met Nederland zijn de tarieven van de taxi’s in Dubai spotgoedkoop en taxi’s zijn vrijwel overal snel te vinden dankzij de opvallende gele kleur. Klik hier voor meer informatie over de taxi’s in Dubai.

Heb je iets meer dan een paar uur te besteden in Dubai? Dan is de Dubai halve dagtour een prima optie. Onder begeleiding van een ervaren gids reis met je met een mini bus door heel Dubai en krijg je vrijwel alle bekende bezienswaardigheden in de stad te zien. Op de Engelse website van GetYourGuide vind je nog veel meer tours in Dubai van 2 uur tot een volledige dag welke ideaal zijn te combineren met een korte stop over in Dubai.

Voor een overzicht van alle bezienswaardigheden in Dubai kun je een kijkje nemen op het bezienswaardigheden Dubai overzicht.

Top 10 bezienswaardigheden in Dubai

Wij hebben de 10 beste bezienswaardigheden in Dubai voor je op een rijtje gezet. Deze 10 mag je zeker niet missen tijdens je korte bezoek aan deze bruisende wereldstad aan de Perzische Golf.

1. At the Top in de Burj Khalifa
2. Dubai Mall
3. Sky Views Dubai
4. Burj al Arab
5. Souk Madinat / Madinat Jumeirah
6. Palm Jumeirah
7. Dubai Creek
8. Dubai Fountain
9. Spice Souk en Gold Souk
10. Dubai Aquarium

Ook hebben wij een top 10 gemaakt van de 10 beste gratis bezienswaardigheden in Dubai. Deze lijst vind je hier. Bekijk ook eens de lijst met 5 dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Dubai.

Copyright header image: Emirates

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online