Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Downtown Dubai

Downtown Dubai is een 2 vierkante kilometer grote wijk welke centraal gelegen is in de stad, vlakbij de Sheikh Zayed Road. In dit moderne stukje van Dubai vind je een aantal van de meest iconische bouwwerken van Dubai, waaronder het grootste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, ‘s werelds grootste winkelcentrum de Dubai Mall en de Dubai Fountain, de grootste fonteinenshow van de wereld.

De afgelopen jaren heeft Downtown Dubai een explosieve groei meegemaakt en nog steeds zijn er een groot aantal bouwlocaties te vinden waar binnen enkele jaren enorme wolkenkrabbers en hotels moeten verrijzen. Een groot aantal van de nieuwbouwprojecten zijn gelegen langs de Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard, de centrale weg in Downtown Dubai waar ook de Burj Khalifa aan ligt. Langs deze breed opgezette boulevard zijn verder een groot aantal gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden.

De Dubai Opera in Dubai

Souk al Bahar

Naast de grote trekpleisters als de Burj Khalifa en de Dubai is ook het prachtige en zeer luxueuze hotel The Palace Old Town in Downtown Dubai gelegen. Dit hotel maakt onderdeel uit van het kleinere winkelcentrum Souk al Bahar en is zeker een bezoekje waard. Het enorme complex is schitterend aangelegd rondom het meer van de Dubai Fountain en is volledig in traditionele Arabische stijl gebouwd.

Het winkelcentrum Souk al Bahar is een mengelmoes van kleine souvenirwinkeltjes, kledingwinkels met traditionele kledij en diverse restaurants veelal met uitzicht op de Burj Khalifa en de fonteinenshow. Verder zijn de 5 sterren hotels The Address Downtown Dubai en The Address Dubai Mall in de Downtown Dubai wijk te vinden.

Dubai Opera

Sinds 2018 heeft Downtown Dubai een eigen operahal, de Dubai Opera. Dit is de enige plek in Dubai waar je shows van onder andere ballet, opera en theater kunt bekijken. Sinds de opening heeft de Dubai Opera al een groot aantal bekende voorstellingen mogen verwelkomen waaronder de opera Il barbiere di Siviglia, de musicals Les Misérables en West Side Story, de balletvoorstellingen Giselle, Coppélia en Maurice Béjart. Ook een opvoering van de bewerkte “De notenkraker” op een ijspiste en optredens van José Carreras en Anoushka Shankar stonden al op het programma. Kijk voor het meest actuele programma van de Dubai Opera op de website www.dubaiopera.com.

Waar ligt Downtown Dubai?

De snelste manier om te reizen naar Downtown Dubai is door gebruik te maken van de metro. De Dubai Mall / Burj Khalifa metrohalte is de dichtstbijzijnde halte en vanaf deze halte loop je binnen een kleine 10 minuten naar de Dubai Mall en de Burj Khalifa. De metrohalte beschikt over een overdekte en van airco voorziene loopbrug die direct in verbinding staat met het Dubai Mall winkelcentrum. Tevens is het mogelijk om met de bus af te reizen naar Downtown Dubai, het beste kan je een halte nemen in de buurt van de Dubai Mall of de Burj Khalifa.

Wie liever met de taxi afreist naar Downtown Dubai kan het beste aan de chauffeur vertellen dat je bij de Burj Khalifa afgezet wilt worden, deze is centraal gelegen in Downtown Dubai. Wil je liever met je eigen (huur)auto naar Downtown Dubai rijden? Dan kan je het beste gebruik maken van de enorme parkeergarage van de Dubai Mall, deze parkeergarage telt ruim 14.000 parkeerplaatsen waardoor je altijd wel een vrije parkeerplek moet kunnen vinden.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online