Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elektriciteit en stopcontacten in Dubai

Ga je op vakantie naar Dubai en wil je weten welke stopcontacten er in Dubai gebruikt worden? Ben je benieuwd of je een wereldstekker voor Dubai nodig hebt of ben je benieuwd of je een telefoon zonder problemen kunt opladen tijdens je verblijf in Dubai? In dit artikel vertellen we je alles over de elektriciteit in Dubai, welke stekkers je kunt gebruiken in Dubai en het voltage in Dubai.

Stekker en stopcontact in Dubai

Niet overal ter wereld worden dezelfde stopcontacten en stekkers voor elektrische apparaten gebruikt. Zo passen de stekkers die wij in Nederland en een groot deel van de Europese Unie gebruiken niet in stopcontacten in Dubai of bijvoorbeeld de Verenigde Staten.

De stopcontacten in Dubai zijn van het type G, een type stopcontact dat ook in onder andere Engeland gebruikt wordt. In Nederland en veel Europese landen wordt gebruik gemaakt van type C en F. Een stekker die in een type G stopcontact past, past niet in een type C of F stopcontact en vice versa. Een type G stopcontact heeft 3 pinnen waarbij de aardingspin iets langer is dan de andere 2 pinnen in de stekker.

Soorten stopcontacten wereldwijc

Voltage in Dubai

Niet alleen stekkers met verschillende pinnen kunnen problemen geven op reis. Ook de netspanning in andere landen kan voor problemen zorgen bij elektrische apparaten. Als de voltage te hoog of te laag is kan bijvoorbeeld je telefoon, tablet of elektrische tandenborstel niet goed werken, langzaam opladen of zelfs kapot gaan.

De netspanning in de Verenigde Arabische Emiraten is 220 volt, wat vrijwel gelijk is aan de netspanning van 230 volt die in Nederland en de rest van Europa gebruikt wordt. Je hebt dus geen speciale omvormer / transformator nodig om je elektrische apparaten zonder problemen te kunnen gebruiken in Dubai en de rest van de Verenigde Arabische Emiraten.

Wereldstekker voor Dubai

Om je smartphone, digitale camera, tablet of laptop te kunnen opladen met je Nederlandse stekker in een stopcontact in Dubai heb je een reisstekker, ook wel wereldstekker of adapter genoemd, nodig die in een type G stopcontact past. Je Nederlandse stekker kun je vervolgens in de wereldstekker stoppen om je elektrische apparaat te kunnen gebruiken. Diverse supermarkten in Dubai verkopen adapters voor de stopcontacten in Dubai en vaak bieden hotels ook wereldstekkers in bruikleen voor hun gasten.

Heb je nog geen wereldstekker? En wil je er zeker van zijn dat je direct na aankomst in je hotel je telefoon of tablet kunt opladen? Dan kun je het beste je wereldstekker vooraf kopen op de website van Bol. Hier vind je een groot assortiment reisstekkers die geschikt zijn voor de stopcontacten in Dubai. Ben je reislustig? Dan kun je het beste een wereldstekker kopen met meerdere type stekkers die je niet alleen in Dubai kunt gebruiken maar ook in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Zo heb je één wereldstekker die je over de hele wereld kunt gebruiken.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online