Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Madinat Jumeirah complex ligt op een steenworp afstand van het beroemde Burj al Arab hotel en is één van de grootste en meest populaire hotelcomplexen in Dubai. Het complex ligt direct aan zee en bestaat uit verschillende hotels en de prachtige souk Madinat Jumeirah welke rondom een groot aantal waterpartijen zijn gebouwd. In feite is Madinat Jumeirah een kleine stad welke geheel in Arabische architectuur is opgebouwd. Je vindt er niet alleen hotels maar ook luxe appartementen en enkele villa’s welke te huur zijn voor duizenden euro’s per dag, bijzondere winkeltjes en een groot aantal restaurants en cafe’s waar je met name in de avonduren heerlijk kunt dineren.

In totaal is Madinat Jumeirah maar liefst 48 hectare groot en het gehele complex is gebouwd rondom een soort van lagune. Door Madinat Jumeirah loopt een netwerk van waterwegen welke het mogelijk maken om door het gehele complex te varen met een traditionele abra. Als gast van het hotel kun je gratis gebruik maken van deze watertaxi’s, als niet gast kun je tegen betaling een rondvaart maken door Madinat Jumeirah.

Door de unieke Arabische architectuur met de kenmerkende watertorens, de grote waterpartijen en de prachtige aankleding hangt er een unieke sfeer in het complex en is het een populaire bestemming voor vakantievierders en dagjesmensen. Een groot deel van het complex biedt ook nog eens een schitterend uitzicht op de Burj al Arab.

Het Madinat Jumeirah complex in Dubai

Boottocht door het Madinat Jumeirah complex

Je kunt madinat Jumeirah te voet ontdekken maar de allerbeste manier om de pracht en praal van het Madinat Jumeirah complex te ervaren is door middel van een boottocht door het complex met een traditionele abra boot. De abra tour duurt in totaal 20 minuten en tijdens de tour vaar je met een abra door de vele kanalen in het complex en zul je versteld staan van de omvang en schoonheid van Madinat Jumeirah.

Terwijl je vaart door Madinat Jumeirah vertelt de kapitein van de abra boot de nodige interessante feitjes over het complex en de verschillende super de luxe hotels in Madinat Jumeirah. Tijdens de boottocht vaar je onder andere langs het luxe vijf sterren Al Qasr hotel en krijg je de luxe villa’s met privé zwembad te zien waar onder andere Tom Cruise heeft overnacht tijdens de opnames van de film Mission Impossible – Ghost Protocol.

Het Madinat Jumeirah complex in Dubai

Tarieven van de Madinat Jumeirah abra tour

De abra’s die rondvaren in Madinat Jumeirah kunnen maximaal 10 personen tegelijkertijd meenemen en varen in de winterperiode dagelijks van 10:00 uur tot 23:00 uur en van 11:00 uur tot 23:00 uur in de zomermaanden. De bootjes vertrekken iedere 20 minuten vanaf het centrale abra station tegenover het Italiaanse restaurant Toscane. Het station staat ook aangegeven op de vele bordjes in het complex.

De kosten van een ticket bedragen AED 100 voor volwassenen en AED 50 voor kinderen. De tickets zijn te verkrijgen bij het Souk Abra station in Madinat Jumeirah welke naast het abra station is gelegen. Meer informatie over de abra tour door Madinat Jumeirah door complex is te vinden op de website van Jumeirah.com.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online