Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Burj Al Arab hotel is zonder twijfel één van de bekendste gebouwen van Dubai en dankzij zijn immense hoogte van 321 meter is het hotel vanuit grote delen van de stad te zien. Het luxueuze hotel maakt deel uit van de Jumeirah hotelgroep en staat bekend als het enige 7 sterren hotel ter wereld. Deze titel heeft de eigenaar van het hotel overigens zelf aan het hotel gegeven, officieel heeft het hotel vijf sterren aangezien dit het maximum aantal sterren is. Benieuwd wat een kamer in het super-de-luxe hotel kost? De actuele prijzen zijn te vinden op de website van Booking.

Het Burj Al Arab hotel in Dubai staat bekend om zijn unieke zeilvormige structuur en wordt vaak beschouwd als een van de meest luxe hotels ter wereld. Het is gebouwd is op een kunstmatig eiland in de Perzische Golf, een kleine 300 meter verwijderd van het vaste land. De karakteristieke vorm van het gebouw is geïnspireerd op een dhow, een typisch Arabisch schip en is ontworpen door architect Tom Wright. Dankzij de lange toegangsbrug en de ligging in zee is de privacy van de hotelgasten optimaal beschermd, niet gasten en pottenkijkers komen namelijk niet voorbij de toegangspoort aan het begin van deze brug. Enkel gasten, genodigden en personen die gereserveerd hebben bij de Skyview Bar op de 27e verdieping of in één van de restaurants in het hotel worden toegelaten bij de poort.

De lobby van het Burj Al Arab hotel in Dubai

Het 7 sterren hotel in Dubai

In 1999 konden gasten voor het eerst kennis maken met de extreme luxe van het hotel in één van 202 suites die een oppervlakte hebben van 169 tot maar liefst 780 vierkante meter. Ongeacht in welke kamer je zit, je hebt altijd een panoramisch uitzicht over de Perzische Golf en de skyline van Dubai. Kosten noch moeite zijn gespaard voor het interieur. Overal waar je kijkt zie je bladgoud. In totaal is er voor ruim 1500 m² aan 24-karaats bladgoud gebruikt en 25.000 m² aan marmer voor onder andere de vloeren, muren en badkamers. Bijzonder is verder dat iedere verdieping een eigen privé butler heeft die 24 uur per dag beschikbaar is.

Volgens de geruchten is de bouw van het hotel zo duur uitgevallen dat het hotel 400 jaar moet zijn volgeboekt om rendabel te kunnen zijn. Het exacte bedrag van de bouw is nooit bekend gemaakt maar er wordt gesproken over ruim 650 miljoen dollar. Een nachtje slapen in het Burj Al Arab hotel is dan ook niet goedkoop. De prijzen variëren van ruim vijfhonderd tot duizenden euro’s per nacht, voor de actuele prijzen kan je een kijkje nemen op Booking.com. Naar verluidt kunnen de twee koninklijke penthouses geboekt worden voor een slordige 30.000 en 50.000 dollar per nacht! Voor die prijs krijg je wel een privé butler die 24 uur voor je klaarstaat en een chauffeur die altijd klaar staat om je met de Rolls Royce of Maybach van het hotel rond te rijden.

Het interieur van het luxe Burj Al Arab hotel in Dubai

Het grootste atrium van de wereld

De lobby van het hotel is al even imponerend als de rest van het hotel. Vanuit de lobby kun je met de roltrap langs aquariums en waterfonteinen naar een majestueus atrium van maar liefst 180 meter hoog. Het atrium geeft je een indrukwekkend zicht op 27 verdiepingen, om een indruk te krijgen van hoe hoog dit is. Het Vrijheidsbeeld in New York past zonder probleem inclusief voetstuk in het atrium van de Burj Al Arab.

De Skyview Bar op 200 meter hoogte

Aan de zeezijde van het Burj Al Arab hotel hangt op de 27e verdieping op 200 meter hoogte een breed horizontaal gedeelte, hierin bevindt zichwe de Skyview Bar. Hier kun je onder andere de populaire high tea in de middag reserveren of in de avonduren een heerlijke cocktail drinken. Let er wel op dat je altijd moet reserveren, zonder reservering wordt je als niet-gast van het hotel niet toegelaten in de Skyview Bar. Zoals je kunt verwachten van een luxueus hotel als de Burj Al Arab is een high tea of een cocktail in de Skyview Bar niet goedkoop. Er geldt een minimale besteding per persoon van +/- 75 euro, voor dit bedrag kun je twee goedkopere cocktails drinken of één duurdere cocktail.

Naast de Skyview Bar kun je ook in één van de vele restaurants in het hotel dineren of een drankje doen. Een populair restaurant is het Al Muntaha, letterlijk vertaald “de hoogste”, bevindt zich net zoals de Skyview Bar op 200 meter boven de Perzische Golf en biedt een prachtig uitzicht over de kust van Dubai en de stad zelf. Een ander restaurant, het Al Mahara, dat via een gesimuleerde onderzeese reis wordt bereikt, is voorzien van een groot diepzeeaquarium waarin meer dan één miljoen liter water zit.

Hotelkamer in het Burj Al Arab hotel in Dubai

Hoeveel kost een kamer in de Burj Al Arab?

Volgens de geruchten is de bouw van het hotel zo duur uitgevallen dat het hotel 400 jaar moet zijn volgeboekt om rendabel te kunnen zijn. Het exacte bedrag van de bouw is nooit bekend gemaakt maar er wordt gesproken over ruim 650 miljoen dollar. Een nachtje slapen in het Burj Al Arab hotel is dan ook niet goedkoop.

De prijzen voor een overnachting in het luxe Burj Al Arab hotel variëren van ruim vijfhonderd euro voor de goedkoopste kamer tot tienduizenden euro’s per nacht voor de luxe suites. Voor de actuele prijzen kun je een kijkje nemen op Booking.com. Naar verluidt kunnen de twee koninklijke penthouses en de presidential suite geboekt worden voor een slordige 30.000 tot 50.000 dollar per nacht! Voor die prijs krijg je wel een privé butler die 24 uur voor je klaarstaat en een chauffeur die altijd klaar staat om je met de Rolls Royce of Maybach van het hotel rond te rijden. Mocht je interesse hebben om een overnachting te boeken bij het Burj al Arab hotel, je kunt een kamer online reserveren via de deze website.

Kan ik de Burj al Arab in Dubai bezoeken?

Als je geen hotelkamer hebt gereserveerd is het vrij lastig om gratis binnen te komen in het Burj Al Arab hotel in Dubai om het schitterende interieur van het hotel te bewonderen. Er zijn echter wel een aantal mogelijkheden om tegen betaling de Burj Al Arab te bezoeken. Zo kun je en rondleiding boeken door het hotel of een high tea of Afternoon Sky Tea reserveren in één van de restaurants. Of je kunt een lunch of diner boeken in het Burj Al Arab hotel. Hieronder hebben wij de diverse opties voor je op een rijtje gezet.

Let op dat je in geschikte kleding aankomt als je de Burj Al Arab wilt bezoeken. Korte broeken, blote schouders bij de mannen en slippers worden in principe niet geaccepteerd. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de algemene kledingvoorschriften in Dubai.

Rondleiding door de Burj Al Arab met Inside Burj Al Arab

De voordeligste manier om een glimp van het luxe interieur van het hotel op te vangen is door middel van de Inside Burj Al Arab rondleiding. Tijdens deze exclusieve tour door het Burj Al Arab hotel  krijg je de gelegenheid om het prachtige atrium van het hotel te bewonderen, het luxe interieur van het hotel te verkennen, een blik te werpen op de uitgestrekte Royal Suite op de 25e verdieping en te genieten van het adembenemende uitzicht over de skyline van Dubai, de Dubai Marina en de stranden van Dubai.

Daarnaast krijg je toegang tot een speciaal gedeelte van de Burj Al Arab, waar je via interactieve schermen de geschiedenis en de constructie van het hotel kunt herbeleven. Na afloop van de tour heb je de mogelijkheid om, als je daarvoor hebt gekozen, te genieten van een 24-karaats gouden cappuccino bij het UMA Outdoor Cafe op de begane grond. Meer informatie over deze exclusieve tour door het luxe hotel lees je op onze Inside Burj Al Arab pagina.

Zoals te verwachten valt bij de Burj Al Arab, heeft de exclusieve rondleiding door het hotel een stevig prijskaartje, maar gelukkig is de prijs wel aanzienlijk lager dan een verblijf in het luxe hotel zelf. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de tour uit te breiden met een drankje of zelfs een 24-karaats gouden cappuccino in het UMA Outdoor

Ticketprijzen Burj Al Arab tour
Volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: 64 euro per persoon
Kinderen van 4 tot 12 jaar: 26 euro per persoon

Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis met de tour mee onder begeleiding van een betalende volwassene. Bij de Inside Burj Al Arab tour hebt de keuze uit een ochtendtour die te boeken is tussen 09:30 tot 12:00 uur, een middagtour die te boeken is tussen 12:15 tot 15:15 uur, een zonsondergang tour die te boeken is tussen 15:30 tot 17:30 uur en een avondtour die te boeken is tussen 17:45 tot 20:30 uur.

Klik hier om je Inside Burj Al Arab tickets te boeken

Ingang van de Burj Al Arab

High Tea of diner reserveren in de Burj Al Arab

Een andere manier om het Burj Al Arab hotel van binnen te kunnen bekijken is door het boeken van een high tea of afternoon tea of een Burj al Arab diner in één van de  restaurants in het hotel. Het is ook mogelijk om een lunch in het luxe hotel te reserveren, meer hierover kun je lezen op onze pagina “Lunch en dineren in de Burj al Arab”.

Een High Tea in het Burj al Arab hotel is vaak al weken of zelfs maanden van te voren volgeboekt. Daarom is het verstandig om vroegtijdig je high tea in de Burj al Arab te reserveren om zo teleurstelling te voorkomen. Onze partner Viator biedt je de kans om de high tea in het Burj al Arab hotel online te reserveren via de website van Viator. De high tea kun je eenvoudig en veilig afrekenen via iDeal, PayPal of creditcard. Het is ook mogelijk om een diner te boeken in de Burj al Arab, meer info hierover is te vinden op onze lunchen en diner in de Burj Al Arab pagina.

Meer informatie over de verschillende high tea’s in de Burj al Arab lees je op onze speciale pagina “High Tea & Afternoon Tea in de Burj Al Arab“.

 

De Burj Al Arab in Dubai fotograferen

Wil je prachtige foto’s maken van de Burj al Arab? Helaas zijn er niet veel openbare plekken waar je de Burj Al Arab goed kunt fotograferen. De stranden links en rechts van het hotel zijn privé stranden van de hotels in Madinat Jumeirah en het Jumeirah Beach hotel en het naastgelegen Jumeirah Marsa Al Arab hotel. Het Umm Suqeim Park strand was een goede locatie, maar door de bouw van het Jumeirah Marsa Al Arab hotel is het zicht op het Burj Al Arab hotel vrijwel volledig geblokkeerd.

Je kunt vanaf de poort van het hotel foto’s maken van de Burj Al Arab, als je midden op de weg gaat staan kun je met een zoomlens foto’s maken van de Burj Al Arab zonder dat je het hek of veel storende elementen op je foto krijgt. Als je de Inside Burj Al Arab tour doet stopt de gids korte tijd halverwege de brug naar het hotel zodat je hier schitterende foto’s kunt maken van het hotel.

Een andere locatie om de Burj Al Arab goed te fotograferen is het strand van het Jumeirah Beach Hotel of het Madinat Jumeirah complex. Let er wel op dat beide privé stranden zijn en dus alleen toegankelijk is voor gasten van één van de hotels in het complex. Vanuit het Madinat Jumeirah complex kun je het Burj Al Arab hotel ook prima op de foto zetten in combinatie met de palmbomen en de prachtige Arabische architectuur van het winkelcentrum. Als je het iconische hotel van de zijkant wilt fotograferen kun je de pier van het Pierchic restaurant gebruiken.

De Burj Al Arab in Dubai

Burj Al Arab Terrace

Wil je in alle luxe genieten van de zon in Dubai en de hele dag bedient worden door een butler? Dat kan nu op het Burj al Arab Terrace, de uitbreiding van het super-de-luxe hotel Burj Al Arab. Dit bijzondere platform is ook toegankelijk voor niet-gasten van het hotel zodat je een hele dag in vijf sterren luxe kunt genieten van de zon en zee.

De uitbreiding van de Burj al Arab omvat een 100 meter groot dek aan de achterkant van het opvallende hotel. Het dek is gebouwd op palen die in de bodem van de zee zijn geplaatst waardoor het volledig dek boven de Perzische Golf lijkt te zweven. Op het platform zijn onder andere een normaal zwembad van 612 vierkante meter plus een infinity pool van 828 vierkante meter met zout water en een zwembadbar gebouwd. Rondom de zwembaden zijn vier jacuzzi’s, 32 super-de-luxe cabanas inclusief butler en airco, een groot zonnedek met 126 strandbedden en het Scape restaurant inclusief bar.

Het Burj Al Arab terrace in Dubai
Copyright image: Jumeirah International LLC

Huur een luxe Cabana bij de Burj Al Arab

Op het Burj Al Arab Terrace zijn 32 luxe Cabana’s te vinden. Deze huisjes die lijken op luxe strandhuisjes zijn voorzien van airco en bieden een mooi uitzicht op Palm Jumeirah, de Perzische Golf en de indrukwekkende skyline van Dubai.

In totaal zijn er 24 normale Cabana’s gebouwd en 8 super-de-luxe Royal Cabana’s. Alle Cabana’s beschikken over airco en bieden ruimte voor maximaal vier personen. Verder bevatten de luxe strandhuisjes een eigen minibar vol met luxe wijnen en frisdranken, vers fruit, espresso machine, Bang & Olufsun tv met bank en luxe ligbedden. De normale cabana’s zijn 18 vierkante meter groot, de Royal Cabana’s zijn maar liefst 75 vierkante meter groot en beschikken over een eigen privé badkamer met douche en veranda.

Normale Cabana:
– 18 vierkante meter groot strandhuis aan het zwembad
– Butler service voor alle gasten van de cabana
– Speciaal cabana menu beschikbaar tussen 11:00 uur en 18:00 uur
– Mini bar met diverse internationale wijnen
– Fruitmand met vers fruit
– Gratis koffie en thee
– Cabana spa menu

Royal Cabana:
– 75 vierkante meter groot strandhuis aan het zwembad
– Butler service voor alle gasten van de cabana
– Speciaal cabana menu beschikbaar tussen 11:00 uur en 18:00 uur
– Mini bar met diverse internationale wijnen
– Fruitmand met vers fruit
– Gratis luxe Burj al Arab slippers
– Gratis luxe Burj al Arab strandlakens

Het Burj Al Arab terrace

Wat kost het huren van een Cabana?

Normaal gesproken is de Burj al Arab alleen voor niet gasten te bezoeken indien er een high tea in de Burj al Arab wordt geboekt, je een uitnodiging hebt van één van de gasten van het hotel of als je een reservering hebt in één van de restaurants voor een diner of lunch. Met de komst van het Burj Al Arab Terrace is er een extra mogelijkheid bij gekomen om de Burj al Arab als niet gast te kunnen bezoeken, goedkoop is het echter niet!

De prijzen beginnen bij 2000 dirham voor de huur van een Cabana voor één dag, dat is omgerekend 438 euro. In het weekend ligt de prijs nog iets hoger. Zie hieronder het totale overzicht van de prijzen van de Cabana’s en de Royal Cabana’s. De Royal Cabana’s zijn groter en nog luxer dan een normale Cabana. Je boekt een cabana per dag van 08:00 uur tot 18:00 uur. Reserveren kan via het emailadres BAAReservations@jumeirah.com of kijk op de website van Jumeirah voor meer informatie.

Ben je gast van het Burj al Arab? Dan kun je het Burj Al Arab Terrace zonder toeslag bezoeken en krijg je 50% korting op de huur van een Cabana of Royal Cabana.

Normale Cabana
– Zondag tm donderdag: 2500 dirham per dag (ongeveer 605 euro)
– Vrijdag en zaterdag: 3000 dirham per dag (ongeveer 725 euro)

Royal Cabana
– Zondag tm donderdag: 3750 dirham per dag (ongeveer 907 euro)
– Vrijdag en zaterdag: 4500 dirham per dag (ongeveer 1088 euro)

De hierboven vermelde prijzen kunnen gewijzigd zijn in verband met prijswijzigingen en de wisselkoers van de dirham ten opzichte van de euro. Kijk voor de meest actuele prijzen op de website van de Burj al Arab.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online