Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Edge Walk Dubai – wandel langs de rand van een wolkenkrabber

Als je op zoek bent naar adrenaline tijdens je vakantie in Dubai dan is de Edge Walk in Dubai echt iets voor jou. De Sky Views Observatory Edge Walk is de meest opwindende attractie in Dubai en de eerste in zijn soort in de regio. De Edge Walk ligt op de 53e verdieping van de Address Sky View toren en neemt je letterlijk mee naar de rand van een wolkenkrabber. De attractie geeft je de unieke mogelijkheid om langs de buitenkant van het gebouw te lopen, handsfree op een hoogte van 219,5 meter boven de grond.

De Edge Walk wandeling op 219,5 meter hoogte

Er is tijdens de wandeling langs de rand van Sky Views Dubai niets dat je scheidt van de buitenlucht. Geen ramen, leuning of andere beschermende barrières, je staat in de buitenlucht en letterlijk op het randje van het gebouw terwijl je kunt genieten van een schitterend panoramische uitzicht. Tijdens de wandeling zit je goed vast met klimtouwen aan de stalen veiligheidskabel die boven je hoofd loopt. Je bent ten alle tijden dubbel gezekerd zodat je niet zomaar naar beneden kunt vallen. Veiligheid staat immers voorop bij Sky Views Dubai en de attractie voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften.

Laat de adrenaline door je aderen stromen terwijl je een tientallen meters op het randje van de toren loopt en over de rand gaat hangen. Kijk vooral niet recht naar beneden, maar geniet van het adembenemende uitzicht op de skyline van Dubai, met onder andere de Dubai Mall, de Burj Khalifa en de talloze wolkenkrabbers langs de Sheik Zayed snelweg.

Tickets Edge Walk Dubai

De Edge Walk tickets voor de wandeling rondom de Sky Views attractie kosten 125 euro per persoon. De prijs is inclusief toegang tot de Sky Views attractie (t.w.v. 20 euro) en toegang tot de Glass Slide, de glazen glijbaan die aan de zijkant van de toren hangt. Je kunt met je ticket één keer gratis van de glijbaan glijden, als je vaker wilt kost het 25 dirham per keer.

Zie jij jezelf al hangen op het randje van het platform op 219 meter hoogte? Reserveer je tickets voor de Edge Walk op tijd via de website van GetYourGuide of via de website van Tiqets en ervaar deze once-in-a-lifetime ervaring in Dubai. Het is aan te raden om je tickets ruim van te voren te reserveren aangezien de Edge walk een populaire attractie is en het aantal beschikbare plekken beperkt is.

De wandeling langs de wolkenkrabber duurt tussen de 30 tot 45 minuten, maar de gehele ervaring duurt +/- 1 uur en 30 minuten. Nadat je ingechecked bent krijg je eerst een uitgebreide veiligheidsbriefing van je gids en daarna krijg je het veiligheidsharnas aan en wordt je vastgeklikt aan de veiligheidslijnen. Hierna is het tijd om naar buiten te wandelen richting de rand van het gebouw en te genieten van deze unieke ervaring. Tijdens de wandeling langs de rand wordt je begeleid door ervaren gidsen die als afleiding leuke feitjes delen over de constructie en het ontwerp van het gebouw.

Klik hier om je Sky Views Edge Walk tickets te reserveren

De Edge Walk bij Sky Views in Dubai
Copyright image: Sky Views Dubai / Emaar

Handige informatie voor de Sky Views Edge Walk Dubai

Als je de Edge Walk in Dubai wilt gaan doen wordt het aangeraden om minimaal 30 minuten voor je geboekte tijd aanwezig te zijn. Het is mogelijk dat je Edge Walk geannuleerd wordt in verband met de weersomstandigheden. Bij regen, zware wind of dichte mist kan de wandeling langs de rand van de wolkenkrabber niet doorgaan. In dit geval krijg je je geld terug of kun je een nieuwe datum plannen.

De Edge Walk in de Sky Views attractie is mogelijk voor personen vanaf 12 jaar tot en met 65 jaar. Voor kinderen onder de 18 jaar is toestemming nodig van één van de ouders voordat ze mee mogen met de Edge Walk. De wandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Je dient minimaal 130 cm lang te zijn en mag maximaal 200 cm lang zijn om deel te nemen aan de wandeling langs de rand van de wolkenkrabber. Qua gewicht is er een minimum gewicht van 30 kg en een maximum gewicht van 120 kg.

De deelnemers aan de Sky Views Edge Walk dienen in een goede gezondheid te zijn om deel te kunnen nemen aan de wandeling en mogen geen blessures hebben. Je mag niet onder invloed zijn van drugs, alcohol of medicijnen die van invloed kunnen zijn op je bewegingen. Het wordt aangeraden om comfortabele kleding te dragen en gesloten schoenen. Rokjes, jurken, hoge hakken, slippers en andere losse schoenen worden afgeraden. Het is verplicht om over je eigen kleding heen een overal van de Edge Walk te dragen in verband met de veiligheid.

Address Sky View Hotel

Waar ligt de Sky Views Edge Walk Dubai attractie?

De Edge Walk attractie is te vinden in het uitkijkpunt Sky Views Observatory dat gevestigd is in de opvallende The Address – Sky View wolkenkrabber. De toren, die bestaat uit twee torens die bovenin aan elkaar vast zitten door middel van een “skybridge”, staat in Downtown Dubai op steenworp afstand van de beroemde Burj Khalifa en de Dubai Mall.

De toren staat naast het metrostation Dubai Mall / Burj Khalifa op de rode lijn van de Dubai Metro. Vanuit het metrostation kun je direct naar de Sky Views attractie lopen via de voetgangersbrug. Het is ook mogelijk om via de hoofdingang van tower 1 naar de ingang van de Sky Views te lopen. De ingang van Sky Views bevindt zich op level 1.

De Sky Views attractie is dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. De Edge Walk wandeling kan geboekt worden tussen 10:30 en 20:30 uur.

Tags

Boek je Dubai excursies en tickets online